ΚΚΕ: «Κόστος» για το κράτος τα αναγκαία μέτρα προστασίας της βρεφικής, νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας

ΚΚΕ: «Κόστος» για το κράτος τα αναγκαία μέτρα προστασίας της βρεφικής, νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας

Ιανουάριος 23, 2024 - 16:00
0 σχόλια

Eurokinissi

Οι αυξήσεις στο επίδομα γέννησης είναι σταγόνα στον ωκεανό της ανασφάλειας που βιώνουν οι νέες μητέρες, συνολικά τα νέα ζευγάρια, με τα κύματα της ακρίβειας, ακόμη και σε βασικά είδη φροντίδας του παιδιού, όπως το βρεφικό γάλα και άλλα, με την εμπορευματοποίηση της μαιευτικής περίθαλψης (προγεννητικός έλεγχος, τοκετός κ.ά.).

Την ίδια ώρα, ούτε συζήτηση δεν γίνεται για την ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλίσει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της βρεφικής, νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, τα οποία λογαριάζονται ως "κόστος" για το κράτος. Γι’ αυτό διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις φορτώνουν όλα τα βάρη της ανατροφής των παιδιών στην ατομική - οικογενειακή ευθύνη.

Ανάσα ανακούφισης στα νέα ζευγάρια μπορούν να δώσουν οι προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για αυξήσεις στους μισθούς, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και μαιευτική περίθαλψη, για κρατικές δομές και υπηρεσίες ολόπλευρης προστασίας του παιδιού

Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΚΚΕ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.