Κινητοποιούνται οι αγρότες της Αρκαδίας με μπλόκα (vid)

Κινητοποιούνται οι αγρότες της Αρκαδίας με μπλόκα (vid)

Οκτώβριος 14, 2015 - 14:31
5 σχόλια

Σε απόγνωση έχουν έρθει για ακόμα μία φορά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ολόκληρης της χώρας, καθώς η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου και τα νέα δυσβάστακτα μέτρα τούς πλήττουν ακόμα περισσότερο.

Στο πλαίσιο συντονισμού του αγώνα, ο κ. Κολοβός, μέλος της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής των Μπλόκων, και ο κ. Τάσος Μπίλιουρας, κτηνοτρόφος από τη Βλαχοκερασιά, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην οποία κάλεσαν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής της Αρκαδίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι οποίες συντονίζονται τις επόμενε μέρες. 

Συγκεκριμένα για την περιοχή της Αρκαδίας καλούς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στη σύσκεψη που θα γίνει στο καφενείο του «Μαυραγάνη» στο Στάδιο Τεγέας τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη 2015 στις 20:30. Εκεί θα μιλήσουν εκπρόσωποι από το Μπλόκο των Βουρβούρων και μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και θα παρθούν αποφάσεις για την οργάνωση αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

«Το φορολογικό που έρχεται είναι επώδυνο για τους αγρότες και τους διώχνει από τη δουλειά τους. Πρέπει να ξεσηκωθούν οι αγρότες και να σταματήσουν τα μέτρα. Δεν αντέχουμε το 23% ΦΠΑ, δεν αντέχουμε τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ», τόνισαν.

Ο προβληματισμός των αγροτών, όπως αποτυπώθηκε στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ Αρκαδίας, έχει ως εξής:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφάρμοσε την αποφασισμένη από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φορολογία με φόρο 13% και προκαταβολή 27,5% από το πρώτο ευρώ ενώ τώρα προχωρά σε νέα φοροληστεία που θα φτάσει στο 26% το φόρο και στο 100% την προκαταβολή. Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες είναι ανασφάλιστοι καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΓΑ φέρνουν νέες αυξήσεις που θα φτάνουν στον τριπλασιασμό των εισφορών. Άμεσα εφαρμόζουν κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ, κατάργηση της επιστροφής  για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες, αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κτηνοτροφές κλπ), και υπηρεσίες στην αγροτική παραγωγή».
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κινητοποιούνται οι αγρότες της Αρκαδίας με μπλόκα στα Βούρβουρα


5 Σχόλια

Απεργήστε, κάντε μπλόκα και μη δουλεύετε, έτσι θα λυθούν όλα τα προβλήματα σας, που οι ίδιοι δημιουργήσατε με την ανεύθυνη στάση σας, στην συντριπτική πλειοψηφία γιατί υπήρχαν και οι λίγοι που τις επιδοτήσεις δεν τις βαράγανε στο σταυρο αλλα τις επένδυσαν στις περιουσιες τους και είπαν να δουλέψουν! Οι υπόλοιποι συνεχίστε το ίδιο ποιηματάκι της απεργίας, αεργίας μάλλον! Αντί να καθίσετε όλοι μαζί κάτω να δείτε τις νέες συνθήκες και πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα οποια προβλήματα συλλογικά, κοιτάξτε πάλι ο καθένας την πάρτι του όπως κάνατε όταν έβρεχε επιδοτήσεις... Καληνύχτα και καλή τύχη!

οι αλλοι ας εχουν ξεσκιστει να πληρωνουν, δεν τους ενδιαφερει. Ειναι μαγκες οι αγροτες μην πληρωσουν φραγκο χαχαχαχαχ τελος αυτα που ηξεραν δυστυχως γι αυτους

Καλοί μου άνθρωποι εάν μπορεί κάποιος να το πει για εσάς αυτό έχετε δει ποτέ τα επίσημα στοιχεία για το που οδήγησαν οι ΚΑΠ ....καλό θα ήταν να δείτε τα στοιχεία και μετά να μιλάτε ...2 στοιχεία να βοηθήσω 20% των αγροτών λαμβάνει το 80% των επιδοτήσεων και το 80 % το υπόλοιπο 20% τέλος η ΕΕ θέλει μόλις το 3% του ενεργού πληθυσμού να είναι στον πρωτογενή τομέα απλά από 950000 να μείνουν 150000 οπότε καληνύχτα σε εσας..... Και αυτές οι ράτσες σου κάνουν για καλοζωησμενους?

Υπάρχουν οι μικροί και οι μεγάλοι αγρότες, οι έντιμοι και οι ανέντιμοι. Για να πάρετε την κοινωνία με το μέρος σας, κάποια στιγμή να μας εξηγήσετε πώς θα γίνει να είμαστε ισότιμοι πολίτες, πώς δε θα πληρώνουν μόνιμα οι μισθωτοί για όλους και εν γένει ποιες είναι οι προτάσεις σας για το ασφαλιστικό που έχει χρεοκοπήσει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.