Κινδυνεύουν με λουκέτο οι επιχειρήσεις της Ουάσιγκτον (vid)

Κινδυνεύουν με λουκέτο οι επιχειρήσεις της Ουάσιγκτον (vid)

Ιανουάριος 14, 2016 - 07:22
4 σχόλια

Σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλαν οι έμποροι της οδού Ουάσιγκτον - Καλαμών στο Δήμο Τρίπολης διαμαρτυρόμενοι για την «απονεύρωση», όπως λένε χαρακτηριστικά, του πάλαι ποτέ εμπορικού δρόμου της πόλης το ArcadiaPortal βρέθηκε στην οδό και συνομίλησε με τους επιχειρηματίες.

Οι καταστηματάρχες θέλησαν να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είτε μέσω κάμερας είτε δήλωσαν αυτά που ήθελαν γραπτώς. Υπήρχαν βέβαια και αυτοί οι οποίοι αποστασιοποιήθηκαν.

Η Ουάσιγκτον είναι μία από τις πρώτες και παλαιότερες εμπορικές οδούς στην οποία βρίσκονται όλων των ειδών οι επιχειρήσεις, όπως βιβλιοπωλεία, κρεοπωλεία, αρτοποιεία, καταστήματα με εργαλεία, εμπορικά καταστήματα με ανδρική και γυναικεία ένδυση, υαλοπωλεία και πάσης φύσεως επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια εν μέσω και των οικονομικών δυσχερειών πολλές από αυτές έχουν βάλει λουκέτο καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα.

Οι καταστηματάρχες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δήλωσαν δυσαρεστημένοι από τον Δήμο ο οποίος τους έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα και δεν προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα την περιοχής, αντιθέτως, όπως αναφέρουν, φροντίζει μόνο για την ανάπλαση και ενίσχυση των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο πεζοδρομημένο κέντρο της Τάσου Σεχιώτη και Εθνικής Αντιστάσεως.

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης είναι η επέκταση και ενίσχυση του φωτισμού, καθώς όπως αναφέρουν οι καταστηματάρχες, ο δρόμος είναι «θεοσκότεινος». Ειδικότερα τις ώρες όπου τα καταστήματα είναι κλειστά, ο δρόμος ερημώνει.

Ένα άλλο θέμα το οποίο έθεσαν, είναι αυτό των πεζοδρομίων, τα οποία εκτός τους είναι τεράστια, δεν εξυπηρετούν τους πολίτες, καθώς η κακή κατασκευή τα καθιστά επικίνδυνα για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και για τις κυρίες που φορούν τακούνια.

Όπως τόνισαν, δεν είναι λίγες οι φορές όπου έχουν γίνει μάρτυρες μικροατυχημάτων, με πεζούς να χάνουν την ισορροπία τους και να πέφτουν. Οι κυβόλιθοι δεν φιλικοί προς τους πεζούς, καθώς υπάρχουν κενά στα οποία όταν βρέχει το βρόχινο νερό εισέρχεται στα κενά και με το πάτημα του ποδιού το νερό τους καταβρέχει.

Σε ερώτησή μας για το αν έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις μετά την επιστολή τους προς τον Δήμο Τρίπολης, τόνισαν ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Μόνο τις ημέρες των εορτών τοποθετήθηκαν 2-3 λαμπάκια επιπλέον.

Η δημοτική αρχή δεν θέλησε να κατανοήσει το πρόβλημα και μας αντιμετώπισε σαν φτωχούς συγγενείς

Ένα ακόμη πρόβλημα το οποίο είναι και η παντελής έλλειψη χώρων στάθμευσης με τους πελάτες να μην μπορούν να σταματήσουν γι να κάνουν τις αγορές τους.  

Η αλήθεια είναι ότι μερικοί πελάτες κάνουν τηλεφωνικά τις παραγγελίες τους προκειμένου ο υπάλληλος να βγει στο πεζοδρόμιο και να δώσει το προϊόν που ο πελάτης θέλει να αγοράσει, καθώς η θέση στάθμευσης είναι δυσεύρετη. Σε ερώτησή μας για τον αν η πλατεία Βαλτετσίου χρησιμεύει ως χώρος στάθμευσης, απάντησαν ότι στην πλατεία δεν επιτρέπετε η στάθμευση καθώς η Αστυνομία μπορεί αν τους δώσει κλήση.

Δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξουν τα μαγαζάκια μας

Από την κεντρική πλατεία και επάνω, η περιοχή έχει υποβαθμιστεί και σαφώς και έχουν πέσει και οι αντικειμενικές αξίες, τόνισαν. Ο δρόμος πρέπει να αναζωογονηθεί, πρέπει να γίνουν στοχευμένες, δραστικές παρεμβάσεις, προκειμένου ο δρόμος και οι επιχειρήσεις να ξαναζωντανέψουν. 

Πρέπει, όπως είπαν και οι καταστηματάρχες, να γίνει μια επιμήκυνση του δρόμου, έτσι ώστε να υπάρχουν και θέσεις στάθμευσης, να μπουν περισσότερες κολόνες ηλεκτροφωτισμού και η Ουάσινγκτον να μπορεί να γίνει μια ανταγωνιστική αγορά.

Οι επιχειρηματίες της Ουάσινγκτον αλλά και των παράπλευρων δρόμων έχουν σκοπό να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τους έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση και στο οριακό κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Ακόμη, αναφέρονται στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης, που δημιούργησε ανισότητα ανάμεσα στις εμπορικές περιοχές της πόλης, ενώ διαφοροποίησε και την εμπορική αξία των ακινήτων.

Έφη Καστραντά

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Οργισμένοι οι έμποροι της οδού Ουάσιγκτον στην Τρίπολη


4 Σχόλια

Δέν φταίει η "απονεύρωση" όπως την ονομάζουν, αλλά η οικονομική κρίση, και εάν μειωθούν και άλλο οι συντάξεις οι οποίες συμβάλλουν στο 52% του τζίρου της αγοράς σήμερα, θα κατεβάσουν τα ρολά.

Είναι η κρίση, αλλά βαράτε και τον πρώτο έξυπνο που έδιωξε τα πάρκινγκ των Ι.Χ. από την πόλη, βάλτε το κεφάλι σας να δουλέψει και θα τον βρείτε.....

Καταλαβαίνετε τι λέτε? Γιατί οι πελάτες πρέπει να έρθουν με το αυτοκινητό τους μπροστά στο καταστημά σας για να κάνουν τις αγορές τους, δεν έχουν πόδια να περπατήσουν? Το ίδιο κάνετε και σεις όταν πάτε να ψωνίσετε? Το άλλο πάλι: Η ανάπλαση του κέντρου της πόλης δημιούργησε ανισότητα ανάμεσα στις εμπορικές περιοχές και διαφοροποίησε την εμπορική αξία των ακινήτων!!! Εδώ δεν έχουμε τυρί να φάμε το ψωμί μας και σεις έχετε μείνει στις παλιές καλές εποχές, που κόβατε κεφάλια. Ξεχάστε τες αγαπητοί μου, δεν ξανάρχονται, κοιτάξτε να προσαρμοστείτε με τα νέα δεδομένα.

ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!!!!!! ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Η ΠΟΛΗ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΗΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.