Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και στην Τρίπολη;

Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και στην Τρίπολη;

Φεβρουάριος 27, 2016 - 16:57
31 σχόλια

Το προσφυγικό εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε πραγματικό εφιάλτη για την ελληνική κυβέρνηση, μετά και την απόφαση που ελήφθη στη Βιέννη να κλείσουν οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων τα σύνορα με την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, περίπου 6.000 πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, στα σύνορα με την πΓΔΜ, ενώ τα ήδη υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Arcadia Portal, υπάρχει η σκέψη και συζητείται ευρέως τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Τρίπολη. Μάλιστα, ως ικανός χώρος για να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας θεωρείται το Ψυχιατρείο της Τρίπολης, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για το στρατόπεδο. Σημειωτέον ότι αναζητούνται σε όλη την Ελλάδα δομές που μπορούν να παράσχουν τα στοιχειώδη για τη διαβίωση των μεταναστών και προσφύγων.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε τη δημιουργία 20.000 θέσεων σε κέντρα φιλοξενίας και μετεγκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα κοντά στα σύνορα της Ειδομένης.

Τα hot spot και τα κέντρα υποδοχής είναι παντού ασφυκτικά γεμάτα. Στο Ελληνικό φιλοξενούνται 2.000 άτομα, στον Ελαιώνα 1.200, στο Σχιστό 1.200, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 1.000 πρόσφυγες. Στη Βόρεια Ελλάδα στο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών βρίσκονται 2.000 πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», στον Βόλο, καθηλωμένοι στον Σταθμό Εφοδιασμού Αυτοκινήτων του Αλμυρού παραμένουν για πέμπτη ημέρα περισσότεροι από τους 240 πρόσφυγες, κυρίως Σύροι, στην προσπάθειά τους να φθάσουν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Τέσσερα λεωφορεία βρίσκονται στο άτυπο hot spot της εθνικής οδού από την περασμένη Τρίτη, ενώ ένα πέμπτο έφθασε χθες το βράδυ από τη Λαμία.

Ο Δήμος Αλμυρού προσπαθεί να βοηθήσει τους μετανάστες-πρόσφυγες με την παροχή τροφής και πρόχειρων σκηνών, αλλά και ιατρικής περίθαλψης από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Παράλληλα ζητήθηκε να τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες, ενώ φορείς και οργανώσεις από τον Βόλο διανέμουν τρόφιμα και νερό για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες οι οποίοι είναι σε άθλια κατάσταση, έπειτα από τόσες ημέρες ταλαιπωρίας.

Και στην Καβάλα, στο εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης», φιλοξενούνται από χθες το βράδυ οι 700 πρόσφυγες που από την Τετάρτη το βράδυ έχουν καταπλεύσει με το πλοίο της γραμμής από τη Μυτιλήνη στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος». Μετά τη 48ωρη διανυκτέρευσή τους στο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Καβάλας, οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 150 παιδιά και βρέφη. μεταφέρθηκαν στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο, καθώς οι υποδομές της αθλητικής εγκατάστασης δεν μπορούσαν να καλύψουν έστω και στοιχειωδώς τις ανάγκες τους.

(Φωτογραφία: EUROKINISSI, ο σταθμός ΗΣΑΠ στον Πειραιά)

Ειδήσεις: 

31 Σχόλια

Στο ψυχιατρείο, στο στρατόπεδο, στις κατασκηνώσεις, στο πανεπιστήμιο, στον οαεδ, στο ΙΚΑ, στο γήπεδο του Αστέρα, στην Αγία Τριάδα.... Αρκεί να μην τους πούμε λαθρο και τους βάλουμε στην Αμυγδαλεζα με σκοπό την απέλαση... Σωστά Αλέξη;

Πολύ φοβάμαι ότι θα μας τον φορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν και στην μπούκα τον Πέτρο. Το στρατόπεδο, η Μπολέτα και ο εκθεσιακός στην ΒΙ.ΠΕ ειναι πολύ επίφοβα. Εχουμε γεμίσει γύφτους, αν γεμίσουμε και Μαροκινούς καήκαμε........................

Όταν λέτε "σύμφωνα με πληροφορίες του Arcadia Portal, υπάρχει η σκέψη και συζητείται ευρέως τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Τρίπολη", θα πρέπει να δίνετε περισσότερα στοιχεία για τις πηγές σας. Πληροφορίες που συλλέξατε από πού; Από τα καφενεία της πόλης; Από το υπουργείο Εσωτερικών; Μήπως σας πήρε τηλέφωνο ο φίλος και σας εκμυστηρεύτηκε τους φόβους του;

Απ΄ την άλλη πλευρά δεν θα χρειάζεται να τρέχουμε στην Αθήνα για να επιδοθούμε στο σπορ του κυνηγιού των μεταναστών (αχ, τι όμορφες εποχές), θα τους έχουμε σχεδόν στην πόρτα μας!

Να τους βοηθήσουμε ρε παιδιά τους ανθρώπους. Χθες και αύριο εμείς ήμασταν και θα είμαστε στη θέση τους. Από τα προηγούμενα σχολια καταλαβαίνω οτι ποτέ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, η ανθρωπιά και η βαρβαρότητα δεν είχαν αναμετρηθεί με τόσο ευθύ και κάθετο τρόπο. Ας μην αφήσουμε τα μισανθρωπικά ζόμπι που δε συγκινούνται μπρος στη τραγωδία αυτών των ανθρώπων, να είναι η εικόνα αυτού του τόπου.

Όταν αποφασίζετε να γράψετε ένα ''πρωτότυπο'' άρθρο δεν μπορείτε να κινδυνολογείτε για πλάκα. Ποιός σας 'εδωσε τις πληροφορίες ; Που την κάνατε την έρευνα και βγήκε πως γίνεται και η Τρίπολη hotspot q;. Μη γράφετε ό,τι νάναι αρκεί να κάνετε την πρωτοτυπία γιατί ξεσηκώνετε κι αναστατώνετε τον κόσμο και δεν ειναι οτι καλύτερο γι΄ αυτή την ώρα.

Να βοηθήσουμε το μέλλον των παιδιών μας ρε παιδιά. Ο Ελληνικος λαός εφτιαξε με το αίμα του τις δομες αυτής της χώρας και αύριο εμείς θα είμαστε χωρις τα στοιχειώδη στη θέση των λαθρομεταναστών. Μειοψηφία μεσα στην χώρα μας.Από τα προηγούμενα σχολια καταλαβαίνω οτι ποτέ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, η βλακεία του Έλληνα και η ανθελληνική βαρβαρότητα δεν είχαν αναμετρηθεί με τόσο ευθύ και κάθετο τρόπο με την απλή λογική. Ας μην αφήσουμε τα μισανθρωπικά ζόμπι του κεφαλαίου που θέλουν πολυπολιτισμικό πολτό και φθηνα εργατικά χέρια να διαλύσουν αυτόν τον τόπο μας.

Οι πληροφορίες μας είναι αληθινές και σε καμία περίπτωση δεν κινδυνολογούμε με τόσο σοβαρά θέματα. ### ArcadiaPortal.gr ###

Η εγκυρότητα ενός άρθρου έγκειται στην αξιοπιστία των πηγών. Αυτό θέλουμε να ξέρουμε σαν αναγνώστες. Και δεν νομίζω να είναι μια είδηση τόσο καυτή που σας υποχρεώνει να κρατήσετε μυστικές τις πηγές σας.Όσον αφορά την είδηση καθεαυτή, σε ώρες έκτακτης ανάγκης το μόνο που δεν μας επιτρέπεται είναι να νομίζουμε ότι θα μπορούμε να συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας αδιαφορώντας για τους άλλους και δείχνοντας την βαθύτατη ηλιθιότητα του "Ξυπνήστε" 28/02/2016 - 09:10, ο οποίος μιλάει για τον κίνδυνο να γίνει μειοψηφία στον τόπο του λόγω 25000 μεταναστών. (1)

Ο "Ξυπνήστε" αναπαράγει τις θέσεις της ομάδας Βίζεγκραντ που προκάλεσαν τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα και δεν σκέφτεται τους συμπατριώτες μας στα νησιά και στη Βόρεια Ελλάδα που αναμετριούνται με το πρόβλημα (ίσως να τους θεωρεί και προδότες). Πιστεύει ακόμα ότι έχει μέλλον η ανθρωπότητα όταν αντιμετωπίζει σαν εχθρό τον Άλλο, ποιον Άλλο όμως; Όχι "τα μισανθρωπικά ζόμπι του κεφαλαίου" για τα οποία όλοι είμαστε "λαθρομετανάστες", όχι. Εχθροί του είναι οι πρόσφυγες, εκείνοι που σήμερα έχουν ξεσπιτωθεί, που καταστρέφονται από τα παιχνίδια των ισχυρών. (2)

O Ξυπνήστε αναφέρεται στην κοινή λογική αλλά η κοινή λογική πρέπει να βασίζεται στην πραγματική πραγματικότητα.Τα νησιά έχουν βουλιάξει από πρόσφυγες, τι θα κάνουμε; Δεν θα επιμερίσουμε τους χώρους φιλοξενίας τους σε όλη την Ελλάδα; Αλλά ο πατριωτισμός των χρυσαυγιτών δεν έχει κοινή λογική. Ο καθένας για τον εαυτό του. Από την άλλη η ανίκανη κυβέρνηση του Σύριζα διαπραγματεύεται το προσφυγικό. Καταλαβαίνετε επιτυχία...

Όσον αφορά την είδηση καθεαυτή, σε ώρες έκτακτης ανάγκης το μόνο που μας επιτρέπεται είναι οι απευθείας αναθέσεις. Ειναι πολλά τα λεφτα Άρη

Τέλος πάντων, το πρόβλημά μου δεν είναι ο "Ξυπνήστε", είναι "τα μισανθρωπικά ζόμπι του κεφαλαίου" όπως τα ονομάζει για τα οποία το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας περισσεύει, δεν έχει κάποιο ρόλο. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο όταν οι κυβερνήσεις παίζουν το παιχνίδι του (τελικά τι κυβερνούν; την εφαρμογή των εντολών των τραπεζών στη μάζα; με τι στόχο; το κοινό καλό;). Η παγκοσμιοποιημένη οικονομία της αγοράς διέβρωσε την κοινοβουλευτική δημοκρατία και υποχρεώνει τις κοινωνίες να ωριμάσουν και να επανεξετάσουν προτεραιότητες και αξίες. (3)

2 παρατηρήσεις. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες διαφέρουν, όπως έχει αποφασίσει η ΕΕ εδώ και λίγα χρόνια. Άρα για τους μετανάστες που έρχονται παράνομα, κλειστά κέντρα διαμονής. Για τους πρόσφυγες, αφού είμαστε ευρωπαϊκή χώρα, σαν αυτές που θέλουν να ζήσουν, πρέπει να δεχτούν τους νόμους μας, την αστυνομία και τις υποδείξεις της, δηλαδή διαμονή σε κέντρα ανοικτού τύπου, και όχι βγήκαμε παγανιά στους δρόμους. Αλλά από τον Αλέξη και την κυρα Τασία μην περιμένετε να ακούσετε απλά και λογικά το τι θα έπρεπε να ισχύει.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΑΝ ΟΙ ΣΥΡΥΖΑΙΟΙ ΠΙΣΩ

Ας κάνουν την αρχή η συριζαίοι Δήμαρχοι ανά την επικράτεια με πρώτο τον Βασιλόπουλο στη Νέα Φιλαδέλφεια που είναι προσφυγική περιοχή και εδώ είμαστε να το συζητήσουμε

Σημερα το πρωι στα Τρίκαλα οι 450 "πρόσφυγες" που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο Μπάρας, ερεθίστηκαν από τα μεγάφωνα του Ναού Αγ.Νεκταρίου που λειτουργούσε απέναντι και αρχισαν να φωνάζουν όλοι μαζί Αλλάχ ακμπάρ με τον κοσμάκη να κοιταει έκπληκτος ! http://www.trikalazoom.gr/2016/02/blog-post_418.html?m=1 Φοβάμαι οτι ανάλογες σκηνές θα ζησουμε μεσα στο 2016 και εδώ στον Αγ.Βασίλειο. Τα χειρότερα έρχονται

Άν δεν μεταφέρονται από τα νησιά στον Πειραιά,γιά να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς τις διάφ Ευρωπ χώρες των οποίων τα σύνορα είναι κλειστά, ίσως οι προσφ-κες/μετ-κές ροές στραφούν κ σε χώρες της Ανατολής.Πόσους να δεχτεί κ η Ευρώπη με την κρίση που περνάει?Αυτό μόνο στην Ελλάδα της κρίσης δεν το καταλαβαίνουν.Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τους καλούν να έρθουν,αδιαφορώντας για τα επιπλέον προβλήματα που δημιουργούνται στους ήδη εξαθλιωμένους οικονομικά Έλληνες,μερίδα των οποίων ζουν στους δρόμους κ τρέφονται από σισίτια.Επιτέλους ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ,καταστρέφουν τη ζωή μας κ το μέλλον των παιδιών μας

Να παρατηρήσω ότι η κυβερνηση κατηγορεί: την Αυστρία, την Σουηδία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τα Σκόπια Αλβανία Σλοβενία Βουλγαρία Σερβία (που κλείνουν τα συνορά τους), την ΕΕ κλπ. Μόνοι συμμαχοι της "αριστερής" (μη χεσω) κυβέρνησης το ΝΑΤΟ και η Μέρκελ.Ειναι στραβος ο γυαλός ή στραβα αρμενίζουμε?

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ!! Ο Σημιτης είχε φύγει όταν καπελώθηκες τα χρέη της ολυμπιαδας. Γιωργάκης - Σαμαρας είχαν φύγει όταν ένιωσες για τα καλά το μνημονιακό αλυσσόδεμα που σου έκαναν. Ετσι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εχει εξαφανιστει πολιτικά όταν μαζί με την φτώχεια θα έχεις φορτωθεί όλη την δυστυχία και την εγκληματiκότητα της οικουμένης. Ψάξε τότε να βρείς ευθύνες. ΞΥΠΝΑ ΤΩΡΑ

Το πρόβλημα δεν είναι αν θα λειτουργήσουν Κέντρα Φιλοξ Μετ/στών στην Τρίπολη και σε άλλες πόλεις την Πελ/σου,αλλά σε τι κατάσταση θα περιέλθει η χώρα αν συνεχιστεί αυτό το τσουνάμι προσφύγων και μεταναστών.Πως θα είναι η ζωή μας μετά από 1-2 χρόνια. Οι ηγέτες των άλλων Ευρ/κών Χωρών προνοούν και παίρνουν τα μέτρα τους (κλείσιμο συνόρων). Μεριμνούν,όπως επιβάλλεται,για την χωρίς προβλήματα διαβίωση των πολιτών τους. Οι του Ελλαδιστάν όμως, έχουν γραμμένους τους πολίτες εκεί που δεν πιάνει κανένα μελάνι. Τους ενοχλεί που ζούμε και αναπνέουμε και θέλουν να μας εξαφανίσουν. Πολιτικούς που έχουμε!!

Ειμαι λογικός άνθρωπος και ανθρωπιστής. Πρώτα εξασφαλίζω τα παιδιά μου και το σπίτι μου. ΜΕΤΑ οσο αντέχουν οι δυνάμεις μου βοηθάω τα παιδάκια που υποφέρουν. Δεν μπορώ να βάλω σπίτι μου όλους τους αστεγους της πόλης μου. Η δυστυχία στον κόσμο είναι ανεξάντλητη και εγώ ο πιο φτωχός απτους γειτονες μου. Αν καταστραφεί το σπίτι μου δεν εχει νόημα η φιλανθρωπία μου γιατίua εχει μετατραπεί σε ηλιθιοτητα.

σε δράση το σχέδιο Καλλέργης. Καμιά πόρτα κλειστή και κανένα πατζούρι πλέον. Πρώτοι οι του ανταρσυα και των α/α τρίπολη να δεχτούν τους ισλαμιστές αδερφούς. άλλωστε αυτοί χειροκροτούσαν τον θάνατο του Καντάφι. Εμπρός ανθρωπιστές 40.000 άστεγοι μόνο στην αθήνα και η 2η φορά αριστερά έτοιμη ν μοιράσει γεμιστά και σκηνές ...

Από προχθές παίζουν δύο αναρτήσεις στο ζήτημα των προσφύγων, αυτή εδώ και " Βίτσας από Βίγλες: Κανένας σχεδιασμός για Hot Spot στην Πελοπόννησο".΄Έγραφα χθες ότι ο ορυμαγδός των σχολίων κατά της κυβέρνησης οφείλεται σε υστερία ή νεοναζιστική προπαγάνδα. Τελικά, όλο και περισσότερο πείθομαι ότι πρόκειται για χούλιγκανς που έχουν κυριολεκτικά λυσσάξει. Κάθε μέσο είναι θεμιτό για να πέσει η κυβέρνηση. Αλλά, ρε γελοίοι, με τις άναρθρες κραυγές δεν με πείθετε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη. Καλύτερα αυτή από τον Αντωνάκη που ακόμα γυαλίζει το μάτι του και από τον Μπένι των υποβρυχίων.

Πάντως η στάση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε πρόσφυγες φαίνεται να είναι λίγο καλύτερη σήμερα σε σύγκριση με τη μικρασιατική καταστροφή (που ήμασταν και ίδια γλώσσα, ίδιος θεός). Ίσως, αν δεν είχε συμβεί η έξοδος των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία και ο εμβολιασμός των ελλαδιτών, οι σημερινοί πρόσφυγες θα τα έβρισκαν πολύ περισσότερο σκούρα στη χώρα μας.

Πρόσφυγες προς κατοίκους Τρικάλων: Μικρή πόλη - Μεγάλες Καρδιές Σας Ευχαριστούμε (http://tvxs.gr/news/ellada/prosfyges-pros-katoikoys-trikalon-mikri-poli-megales-kardies)

Το στρατόπεδο που έλεγε ο Παυλής ότι θα το κάνει διοικητήριο, βλέπω να γίνεται στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων. Αλλο ένα επίτευγμα του Μήτσου !!!

Αν με έλεγαν Χρήστο θα σου βούλωνα το μάτι. Τι σχέση έχει ρε ηλίθιε ο Παυλής με το προσφυγικό; Δεν με νοιάζει ο Παυλής, ένας απ' τα ίδια είναι, αλλά εσύ βρες κάτι άλλο για να του κάνεις αντιπολίτευση. Βλάκα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.