Κατρούγκαλος: Ακραίοι και εθνικιστές όσοι δεν αποδέχονται τον όρο «Μακεδονία»

Κατρούγκαλος: Ακραίοι και εθνικιστές όσοι δεν αποδέχονται τον όρο «Μακεδονία»

Ιανουάριος 24, 2018 - 12:44
6 σχόλια

Ως «ακραία και εθνικιστική» χαρακτήρισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος την άρνηση της χρήσης του όρου Μακεδονία για την ονομασία των Σκοπίων επισημαίνοντας ότι η θέση της κυβέρνησης είναι η σύνθετη ονομασία «που θα επιτρέπει πλήρη διάκριση της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας από το άλλο κράτος και η πλήρης απαλοιφή του αλυτρωτισμού».

Υποστηρίζοντας πως η χρήση του όρου Μακεδονία για την ονοματοδοσία της γειτονικής χώρας αποτελεί «πατριωτική λύση» είπε μεταξύ άλλων: «Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προωθήσουμε την πατριωτική λύση. Πρέπει να θεωρούμε εθνικό ότι είναι αληθές και όχι ότι μας συμφέρει και είναι προτιμότερο για τις εκλογικές μας περιφέρειες. Είναι λογικό μετρά από 8 χρόνια μιζέριας και μνημονίων να υπάρχει σε ένα κομμάτι κόσμου -  που δεν έχει ενημέρωση -  η τάση να απορρίπτει τις λύσεις. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπεύθυνοι».

«Το μείζον ζήτημα των ημερών είναι το Μακεδονικό. Μια είναι η θέση της κυβέρνησης επι της οποίας διαπραγματεύεται το υπουργείο Εξωτερικών. Έχουν εκφραστεί αιτιάσεις και διαφορετικές απόψεις από τους ΑΝΕΛ όμως έχει ρητά δοθεί από τον κ. Καμμένο πλήρης εμπιστοσύνη στον κ. Κοτζιά να διεξάγει την διαπραγματευτική προσπάθεια» ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Κατρούγκαλος για να συνεχίσει με επίθεση κατά της ΝΔ: «Ποια είναι η διαπραγματευτική θέση της ΝΔ; Ο κ. Μητσοτάκης στην συζήτηση της Βουλής για το Κυπριακό είπε προκειμένου να επικρίνει τον κ. Λεβέντη ότι η εθνική αντιπροσωπεία έχει επίσημη θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Μετά άρχισε την στροφή. Έχω ακούσει συγκρουόμενα πράγματα. Ο κ. Κουμουτσάκος θεωρεί και ορθά την σύνθετη ονομασία ως τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Έχω ακούσει όμως και ακραίες – εθνικιστικές απόψεις που δεν επιθυμούν να εμπεριέχεται ο όρος Μακεδονία ή παράγωγά της». Στην προσπάθειά του δε να ταυτίσει τις «ακραίες και εθνικιστικές θέσεις» με συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα λίγο έλειψε να συμπεριλάβει και τους ΑΝΕΛ. «Αυτά είναι ακραία που τα ακούω από την Χρυσή Αυγή, τους Ανεξάρτητους... Συγγνώμη όχι τους ανεξάρτητους, την Ένωση Κεντρώων ήθελα να πω και από ορισμένους της ΝΔ. Θα ήθελα να ξέρω την θέση της ΝΔ».

(Με πληροφορίες από το protothema.gr)

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Κοίτα ποιος μιλάει............ο νεκροθάφτης των μισθών Ιδιωτικού & Δημοσίου τομέα, αυτός ψήφισε τα μνημόνια & τα εφαρμόζει εις βάρος των Ελλήνων. Προκαλείτε κύριε, ένα δύο,τρία πηγαίνετε στην γωνία...... αρκετά! Μακρυά από την Μακεδονία........κάνει τζηζ & θα καείς!

Αριστεροί του Σόρος με μεγάλη δεξιά τσέπη........ουστ στα τέσσερα προσκυνημένοι στο αφεντικό σας τον αριστεροί.

Αν εθνικιστές λέγονται αυτοί που αγαπάνε την Πατρίδα τους , τότε πως λέγονται αυτοί που την προδίδουν και την ξεπουλάνε ? Απάντηση υπάρχει ?

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ! Οπως μας έμαθε τοσα χρόνια η αριστερά. ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ - ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , οπως μας γαλούχησε πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σωστός. Δεν θα κάνει όμως δημοψήφισμα για να μην εκτεθεί το πολιτικό σύστημα στα μάτια των ξένων. Αν κάνει δεν θα τηρήσει την λαική ετυμηγορία ο ανθύπατος των αμερικανών (το ΟΧΙ θα γίνει ΝΑΙ) και έτσι νομιμοποιείται μία μελλοντική πατριωτική κυβέρνηση να μην σεβαστεί την προδοτική συμφωνία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.