Κάτοικοι στο Μάναρη: Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού (pics,vid)

Κάτοικοι στο Μάναρη: Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού (pics,vid)

Δεκέμβριος 22, 2016 - 10:00
2 σχόλια

Χωρίς κανάλια εδώ και τρεις μήνες

Χωρίς κανάλια έχει μείνει το χωριό Μάναρη εδώ και τρεις μήνες, αφού δεν εκπέμπουν άλλα παρά μόνο το ΕΤ1 και το ΕΤ2. Ένα αρκετό σημαντικό πρόβλημα, όπως δήλωσαν οι κάτοικοι στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr, αφού ειδικά τώρα τον χειμώνα η τηλεόραση είναι η συντροφιά τους όταν επιστρέφουν στο σπίτι.

Δεν έχουμε δυνατότητα ούτε για ενημέρωση ούτε για ψυχαγωγία

Όπως είπε και η κυρία Κανελλοπούλου Ξένια, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάναρη, το πρόβλημα με τα κανάλια το αντιμετωπίζουν κι άλλα χωριά. Όπως ανέφερε, έχουν κάνει κινήσεις και έχουν ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου Τρίπολης από τον οποίον εξέλαβαν μια αρνητική στάση καθώς δεν έχει ασχοληθεί καν να επιλύσει αυτό το θέμα.

Πλήρης αδράνεια από τον Δήμο Τρίπολης

Θεωρεί απαράδεκτο εν έτει 2016 να υπάρχει τέτοιο θέμα και να μην το λύνουν, ενώ ζήτησε άμεση επίλυση.

Είναι κρίμα να είναι παραμελημένα τα χωριά μας, δεν έχουν δρόμους, δεν έχουν λάμπες, να μην έχουν και κανάλια;

Οι κάτοικοι θεωρούν ότι δεν είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας και αξίζουν καλύτερη συμπεριφορά από τους τοπικούς άρχοντες και όχι μόνο όταν θέλουν την ψήφο τους.

Όπως ανέφερε και ένας κάτοικος, ο κ. Λυμπερόπουλος, γυρίζει στο σπίτι και δεν έχει πώς να ενημερωθεί και να ψυχαγωγηθεί. Δεν δύναται να πηγαίνει κάθε μέρα στα γύρω χωριά λόγω οικονομικών. Η τηλεόραση είναι η συντροφιά τους.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν πολλά παράπονα καθώς νιώθουν ότι τους έχουν αφήσει στη μοίρα τους. «Όταν θέλουν να τους ψηφίσουμε έρχονται, μετά μας ξεχνάνε», δήλωσε μία κάτοικος.

Όσο πάμε και χειρότερα, είμαστε παραμελημένοι αλλά το κυριότερο τώρα το χειμώνα είναι το θέμα με την τηλεόραση

Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μάναρη Χρήστος Τσουμπρής μίλησε για το θέμα αυτό που αντιμετωπίζει το χωριό και για το οποίο, όπως είπε, ο Δήμος Τρίπολης δεν θέλει να το επιλύσει.

Το ζήτημα έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες. Η Τ.Κ. έχει μία κεραία κινητής τηλεφωνίας Cosmote και δίνει στον Δήμο ως ανταποδοτικά ετησίως ποσό 3.300 ευρώ. Ο ίδιος, όπως είπε, έκανε κινήσεις και απευθύνθηκε στον Δήμο και του είπαν ότι δεν έχουν χρήματα και έθεσε το θέμα με τα ανταποδοτικά. Όπως είπε, δεν πήρε απάντηση, αλλά και ό,τι έχουν ζητήσει από το 2014 μέχρι σήμερα, από τον Δήμο η λύση είναι να πιστώνονται από τα ανταποδοτικά των ανεμογεννητριών.
 
Ο κ. Τσουμπρής μίλησε για πολλά προβλήματα όπως οι δρόμοι, ο φωτισμός, τα κρούσματα κλοπών στα σπίτια, τις κλοπές στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Η δημοτική αρχή έχει αφήσει τα χωριά στο έλεός τους

Επεσήμανε το γεγονός ότι ο Δήμος δίνει τόσα χρήματα για εκδηλώσεις και έχει αφήσει τα χωριά να αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα. Θεώρησε αδιανόητο να σπαταλώνται χρήματα, ενώ από τη μεριά του Δήμου υπάρχει αδράνεια, ανικανότητα.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Κάτοικοι στο Μάναρη: Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού


2 Σχόλια

Ρε Τσουμπρή δοκίμασες να συντονίσεις τους δέκτες στις νέες συχνότητες; χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Για Anonymous 21:17> με το χαχανιστικό σου σχόλιο, εκτός από το επίπεδὀ σου, την αναλγισία σου, τον μικροκοματισμό σου και την άγνοια πραγμάτων που δείχνεις να έχεις για την κατάσταση στα χωριά μας, προσβάλλεις ευθέως όλους τους συγχωριανούς και κοντοχωριανούς μας που έχουμε τα προβλήματα αυτά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.