Κατέλαβαν για 3 ώρες το ΑΗΣ Α και το Ορυχείο στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Κατέλαβαν για 3 ώρες το ΑΗΣ Α και το Ορυχείο στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Απρίλιος 06, 2011 - 15:27
6 σχόλια

- Διεκδικούν δώρα, αυξήσεις και προσλήψεις και λένε όχι στο ξεπούλημα της Επιχείρησης με 2 δις.
Της Χριστίνας Τσιορωτά

 

Με στόχο να διασφαλίζουν την εργασία τους, την ασφάλεια τους, την ανταμοιβή τους αλλά και τους καταναλωτές τα σωματεία του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης προχώρησαν το πρωί σε 3ωρη συμβολική κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης της ΑΗΣ Α αλλά και του ορυχείου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Τα ζητήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό δεδομένου ότι δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα από την Πολιτεία για 500 προσλήψεις , άρνηση που αντιβαίνει ακόμα και στο 1 προς 5 που η κυβέρνηση καθιέρωσε. 

Θέτουν επίσης ζήτημα στελέχωσης των ιατρείων αφού όπως ανέφεραν σήμερα δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός για να καλύψεις τις ανάγκες τους. Διεκδικούν καταβολή των δώρων ώστε να κινηθεί η οικονομία και  λένε όχι σε νέες περικοπές.
Το μεγάλο όχι ωστόσο είναι στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης. Οι εργαζόμενοι μιλούν για ξεπούλημα μιας επιχείρησης η οποία για τους ίδιους και για τους καταναλωτές κυρίως θα πρέπει να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της.
Οι κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει από την Δευτέρα και δεν θα σταματήσουν, τουναντίον θα ενταθούν με την συμμετοχή όλων των σωματείων.
 

Video: 

youtube://v/9JywjvGVhGA


6 Σχόλια

ΑΗΣ Α΄ και όχι ΝΑΙΣ......Δηλαδή ΑτμοΗλεκτρικός Σταθμός ΔΕΗ Μεγαλόπολης....Αν δεν γνωρίζεις.....ΡΩΤΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΤ ΚΑΚΟ!!!!!!

<p> Αυτο ακριβως εκανα!&nbsp;</p> <p> Ευχαριστω!</p>

Μην ξεχασετε να διεκδικησετε συνδικαλιστικες αμοιβες,ψευτικες υπερωριες και εκτος εδρας.ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΣΙΩΠΑΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.

Μου βολευτήκατε τόσα χρόνια και τώρα τσούζει έτσι? Μισθοί, επιδόματα, εφ'άπαξ, μονιμότητα, συνδικαλισμός του καφέ και του πεζόδρομου εν ώρα εργασίας και σαν να μην φτάνει αυτό απειλείτε πως αν θέλετε βυθίζετε και την Ελλάδα στο σκοτάδι. Να σας πιεί το αίμα συνδικαλΗσταράδες! Πουλημένοι ξεφτίλες ΟΛΟΙ σας!!

Κύριε Υπάλληλε Ιδιωτικού Τομέα μην τα ισοπεδώνεις όλα, δεν είναι όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι το ίδιο. Να πας πρώτα μια βόλτα από τα ορυχεία της Μεγαλόπολης, κάτσε και μια μέρα γιατί παραπάνω δεν θα αντέξεις και μετά μίλα. Και για να σε προλάβω και εγώ Ιδιωτικός Υπάλληλος είμαι, αλλά στα ορυχεία της Μεγαλόπολης και έχω πάει και έχω ενημέρωση για τις συνθήκες εργασίας. Δεν είναι όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι γραφιάδες.

Tα SITES κατάντησαν να είναι το καταφύγιο των κόμπλεξ και των απωθημένων. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνία μας, είναι πνιγμένο στα κόμπλεξ και στα απωθημένα. Τα σχόλια αντικατοπτρίζουν την αλήθεια αυτή.