«Καπνίζουν» οι κάδοι απορριμμάτων στην Τρίπολη - Προσοχή με τη στάχτη από τα τζάκια

«Καπνίζουν» οι κάδοι απορριμμάτων στην Τρίπολη - Προσοχή με τη στάχτη από τα τζάκια

Δεκέμβριος 04, 2019 - 11:17
2 σχόλια

Κρύο... καιρός για τζάκι. Με τα πρώτα κρύα, που έφτασαν στην πόλη μας λίγο καθυστερημένα εφέτος, άναψαν και τα τζάκια. Δημοφιλή μέσα θέρμανσης την περίοδο της κρίσης, τζάκια και σόμπες έχουν την τιμητική τους και αυτό το χειμώνα, αφού το πετρέλαιο θέρμανσης είναι πάντοτε ακριβό.

Ωστόσο, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ξεφορτωνόμαστε τις στάχτες από το τζάκι ή την ξυλόσομπα.

Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας δεν είναι προσεκτικοί και ξεφορτώνονται τα υπολείμματα της καύσης σε κάδους απορριμμάτων ενώ εκείνα ακόμα καπνίζουν, με αποτέλεσμα να καίγονται οι κάδοι, αλλά και να υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Ούτε είναι λύση, ασφαλώς, να κατεβάζεις τη στάχτη με το φτυάρι και, ενώ καίει ακόμα, να την ξεφορτώνεσαι δίπλα στον κάδο, χύμα και.. καθόλου τσουβαλάτη.

Προσοχή, λοιπόν, για να μην έχουμε περιστατικά όπως αυτό στη φωτογραφία αρχείου που δημοσιεύουμε...

Για τη στάχτη και τις πολλές χρήσεις της, όταν αυτή είναι καθαρή, δηλαδή όταν δεν καίμε βαμμένα ξύλα και δεν πετάμε μέσα στο τζάκι σκουπίδια, δείτε ΕΔΩ.
 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.