Καμπανάκι κινδύνου για τον Άγιο Βλάση;

Καμπανάκι κινδύνου για τον Άγιο Βλάση;

Φεβρουάριος 14, 2017 - 20:03
2 σχόλια

Ως έκτακτο θέμα στην οικονομική επιτροπή του δήμου Τρίπολης την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου συζητήθηκε το στοίβαγμα των απορριμμάτων στην χωματερή στον Άγιο Βλάση.

Ο πρόεδρος εισηγήθηκε την έγκριση δαπάνης για το στοίβαγμα όγκου απορριμμάτων στο χώρο προσωρινής αποθήκευσης, εναπόθεσης και προώθησης σάκων μεταφόρτωσης ΑΣΑ δήμου Τρίπολης. Και όπως ανέφερε η εργασία αυτή πρέπει αν γίνει άμεσα προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο χώρος του Αγίου Βλάση.

Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής Σταμάτης Χαράλαμπος, ο Θεόδωρος Καραλής, ο Παρασκευόπουλος Νικόλαος , ο Σταματόπουλος Δημήτρης και η Μπρακουμάτσου Θεοδώρα όπου και ψήφισαν το θέμα, ενώ ο κ. Τσιαμούλος που παρευρέθηκε στην συνεδρίαση καταψήφισε και ζήτησε την αναβολή του σοβαρότατου θέματος.

Στην εισήγηση όμως υπάρχει το κενό για το πού θα γίνεται η εργασία αυτή. Βέβαια στην μελέτη της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πράσινου του δήμου αναφέρεται ότι σε περίπτωση δε ορισμό νέου χώρου προσωρινής αποθήκευσης, εναπόθεσης και μεταφόρτωσης των Α.Σ.Α του δήμου Τρίπολης, οι εργασίες θα γίνονται στον χώρο «Τεπέ» στην ευρύτερη περιοχή του Αγ. Βλάση. Λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου όγκου απορριμμάτων στον ανωτέρω χώρο απαιτείται η χρήση ειδικών μηχανημάτων μεγάλων δυνατοτήτων και ειδικότερα ερπυστιοφόρου φορτωτή άνω των 100hp. Η εργασία αυτή όμως δεν μπορεί να γίνει από τον δήμο καθώς δεν διαθέτει αυτός τον απαραίτητο εξοπλισμό, έτσι αναθέτει σε ανάδοχο με το ποσό των 23.994 ευρώ την εκτέλεση της εργασίας.

Το αναγκαίο και το επείγον δείχνει ότι οι εργασίες του στοιβάσματος και κατ’ επέκταση της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων υποδηλώνει ότι ο χώρος του Αγίου Βλάση αντιμετωπίζει πρόβλημα. Από αυτό φαίνεται ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί η  χωματερή να γεμίσει και να μην δέχεται άλλα απορρίμματα.

Εκτός αυτού φεύγουν νέα μεγάλα χρηματικά ποσά από το ταμείο του δήμου Τρίπολης προς τρίτους για τα απορρίμματα και για την διαχείρισή τους.  Η ανάγκη πλέον εύρεσης μίας λύσης στην διαχείριση είναι επιτακτική και δυστυχώς ακόμα δεν έχει προχωρήσει το έργο της δημοτικής αρχής για την διαχείριση των απορριμμάτων, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το αν αυτή είναι σε θέση να το υλοποιήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς στην Γορτυνία έχει φτάσει η ώρα μηδέν για τα απορριμμάτα, μήπως έρχεται η σειρά της Τρίπολης;

Φωτογραφία αρχείου

Έφ.Κ


2 Σχόλια

O.....κίνδυνος ποιος είναι βρε παιδιά ακριβώς; Ότι σας τελειώνει η χαβούζα;;; ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ....σας αξίζουν αυτά που θα πάθετε στο μέλλον.

Το μόνο που θα στοιβάζεις από εδώ και πέρα Παυλή είναι οι μηνύσεις!!!!! Οι μέρες σας (στον Αγ. Βλάση και γενικότερα) είναι μετρημένες να το ξέρετε!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.