Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρες και καταστροφές σε Θεσσαλία, Εύβοια και Στερεά

Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρες και καταστροφές σε Θεσσαλία, Εύβοια και Στερεά

Σεπτέμβριος 28, 2023 - 08:15
3 σχόλια

Eurokinissi, φωτογραφία αρχείου

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν προκληθεί στον Βόλο, που δοκιμάζεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόνον ημέρες.

Ο χείμαρρος του Κραυσίδωνα  έσπασε, με αποτέλεσμα τόνοι νερού να δοχετευθούν στους δρόμους της πόλης.

Πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο, από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας.

Μέσω του 112 απαγορεύτηκε χθες η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή.

Μεγάλο μέρος της πόλης του Βόλου βυθίστηκε αργά το βράδυ στο σκοτάδι με τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση να συνεχίζονται και νωρίς το πρωί.

Στην Εύβοια, νέο μήνυμα εστάλη το πρωί της Πέμπτης από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμήσιο και Γούβες στην βόρεια Εύβοια.

Στο Μαντούδι Εύβοιας χείμαρροι υπερχείλισαν με τους κατοίκους να λαμβάνουν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, ενώ στις Ροβιές οι χείμαρροι μπήκαν μέσα στο χωριό παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Χθες έκλεισε ο δρόμος στην περιοχή Δερβένι που ενώνει την κεντρική με τη βόρεια Εύβοια. Κλειστός παραμένει ο δρόμος από Ψαχνά προς Προκόπι και Μαντούδι.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Καρδίτσα. Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 να εκκενώσουν προς Ιτέα, εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Αμπελώνας του Δήμου Παλαμά καθώς στους κατοίκους των περιοχών Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο και Αστρίτσα Καρδίτσας.

aftodioikisi.gr

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Αποκλειστικά στην κλιματική κρίση χρεώνει ο Κικίλιας την πλημμύρα στο Βόλο. Κατά το ήμισυ σωστό. Αν δεν έβρεχε δεν θα πλημμύριζαν. Αν είχαν μαζέψει τα περιβόητα φερτά υλικά δεν θα φράζανε τις δομές. Αυτό δεν το λέει γιατί θα έπρεπε να το κάνει η πολιτεία και δεν το έκανε.

@18:05 - Η πρότασή σου είναι να μαζέψει η πολιτεία τα χώματα, τις πέτρες και ότι κλαδί υπάρχει στα βουνά για να μην τα παρασύρει μια καταρρακτώδης βροχή; Από όλα τα βουνά της χώρας; Από ποια συγκεκριμένα; Αντιλαμβάνεσαι το κόστος; Στον Βόλο έχουν παρασυρθεί εκατοντάδες ...αυτοκίνητα. Δεκάδες έχουν καταλήξει στην θάλασσα. Να τα είχε μαζέψει και αυτά η πολιτεία; Που να τα έβαζε; Στον Βόλο αυτό που συνέβη τον φετινό Σεπτέμβριο είναι πρωτοφανές. Τόσο νερό δεν έχουμε δει στην Τρίπολη ούτε στον ύπνο μας. Τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια δεν έχουμε δει τέτοιες ποσότητες νερού στην περιοχή μας.

Σε δύο κακοκαιρίες μέσα σε ένα μήνα, στην ίδια περιοχή έχουμε βροχοπτώσεις ρεκόρ. Μπορεί να το κάνει και τρίτη φορά, τέταρτη, πέμπτη; Άγνωστο. Όλες οι υποδομές ήταν φτιαγμένες βάση των βροχοπτώσεων που είχε δεχτεί ο Βόλος τα τελευταία 50-100 χρόνια. Το ίδιο και στην Τρίπολη και σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα που να μπορεί να αντέξει 1.000 τόνους νερό ανά στρέμμα, σε ένα-δύο τριήμερα. Ούτε στην Ευρώπη. Να βελτιώσουμε τις υποδομές, ειδικά κάτι δρόμους τις συμφοράς, αλλά να μην έχουμε καθόλου ζημιές με τέτοιες βροχές είναι αδύνατο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.