Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες από το Σάββατο

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες από το Σάββατο

Νοέμβριος 08, 2023 - 16:40
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Νέα κακοκαιρία «εξπρές» αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ένα βαρομετρικό χαμηλό στα βορειοδυτικά Βαλκάνια, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την Τυνησία, κινείται ανατολικά βορειοανατολικά και από το μεσημέρι του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) θα αρχίσει να επηρεάζει με βροχές και τοπικές καταιγίδες τη βορειοδυτική Ελλάδα. Τις απογεματινές - βραδινές ώρες από τα παραπάνω φαινόμενα θα επηρεαστεί και η Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί και σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά βορειοδυτικά, θα έχουν βασική ένταση 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 βαθμούς.

Την Πέμπτη (9/11), τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς και πρόσκαιρες, αναμένονται στη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία και την Α. Στερεά - Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή (10/11), οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στη Δ-ΒΔ Ελλάδα κυρίως από το απόγευμα. Βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν και στην κεντροδυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε Ν-ΝΔ με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Β. Ιόνιο).

Το Σάββατο (11/11), τα φαινόμενα της δυτικής βορειοδυτικής Ελλάδας θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Α. Αιγαίου (περισσότερα και την κατανομή του υετού την Πέμπτη). Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΝΔ 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας,σύμφωνα με την αναλυτική πρόγωνση Ζιακόπουλου.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.