«Και παπάδες είμαστε και ζευγάδες είμαστε»: Η απάντηση του Μητροπολίτη Πατρών στον Μητσοτάκη (vid)

«Και παπάδες είμαστε και ζευγάδες είμαστε»: Η απάντηση του Μητροπολίτη Πατρών στον Μητσοτάκη (vid)

Φεβρουάριος 19, 2024 - 11:45
6 σχόλια

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος μίλησε το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης και έδωσε απάντηση και στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής έστειλε μήνυμα στην Εκκλησία για τη στάση της λέγοντας χαρακτηριστικά «ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς».

Ο Μητροπολίτης Πατρών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, flamis.gr, τόνισε ότι «το νομοσχέδιο καταργεί τα ήθη και την οικογένεια. Καταργεί τη μητρότητα και την πατρότητα και καταδικάζει κάποια παιδιά να μην πουν ποτέ τη λέξη μάνα» και πρόσθεσε:

«Έγραψε ο ξένος Τύπος ότι είμαστε η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που ψήφισε αυτό το νομοσχέδιο. Αυτό δεν είναι τιμή μας. Αυτό είναι ντροπή μας. Είδαμε και τους πανηγυρισμούς μετά την ψηφοφορία. Κατελύθησαν τα πάντα».

Όπως είπε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, «πού να φανταζόταν κάποιος ότι θα φτάναμε στο σημείο να πάνε δύο άνδρες στο Δημαρχείο και ο ένας να κάνει τη νύφη και ο άλλος τον γαμπρό. Το φαντάζεστε αυτό το κατάντημα; Η Εκκλησία αγαπά όλους. Και τους ομοφυλόφιλους. Αλλά δεν ευλογεί την αμαρτία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα είχαμε πει και στο Σύμφωνο Συμβίωσης. Ότι θα έρθουν τα χειρότερα. Τώρα ήρθαν. Αλλά θα έρθουν και άλλα χειρότερα. Εσείς που κρατάτε τα λάβαρα, εσείς αντισταθείτε σε αυτόν τον κατήφορο με το να μένετε αφοσιωμένοι στην Ορθόδοξη πίστη μας».

Ο Μητροπολίτης Πατρών τόνισε ότι «κάποιοι είπαν, ότι η Εκκλησία δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει. Δεν είμαστε Έλληνες πολίτες. Τα του Καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ μας είπε ο πρωθυπουργός. Είπε και κάτι άλλο, που δεν το περιμέναμε: Η παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς. Αν εδώ και χρόνια οι παπάδες περιορίζονταν στους 4 τοίχους των Ναών, τότε ούτε ο κ. πρωθυπουργός θα ήταν σε αυτή τη θέση, ούτε η πατρίδα μας θα ήταν ελεύθερη.  Η Εκκλησία έκανε το χρέος της. Δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας. Και αυτό το «ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς»… δεν θα το καταπιούμε»! Και παπάδες είμαστε και ζευγάδες είμαστε!».

Video: 

video 2024 02 18 10 46 04


6 Σχόλια

Ε αφού είστε και ζευγάδες πάρτε και το ινή άντε οργώστε και αφήστε τα μεγάλα λόγια...αρκετά σας πληρώνει ο ελληνικός λαός δεκαετίες τωρα

Δε θα αργήσει η ώρα που οι πολιτευτές της ΝΔ θα γυρίζουν στις εκκλησίες και στις δοξολογίες για να ζητιανέψουν ψήφους. Ας ελπίσουμε οι κληρικοί να έχουν καλή μνήμη, γιατί η μνήμη των ψηφοφόρων είναι αποδεδειγμένα πολύ κοντή.

Ποια μνήμη ;Άγνωστο πράγμα στον Νεοέλληνα ,εδώ ξέχασαν τα Τεμπη και μετά από 3 μήνες ψήφισαν Καραμανλή ,δουλευόμαστε τώρα ;

Η αλήθεια είναι πως προβληματίστηκα. Με βοήθησε να κρίνω όμως η θέση που πήρε το παπαδαριό μαζί με την άλλη παρεκκλησιαστική οργάνωση του ΚΚΕ!

Άγιε Πατέρα, έχετε επιλεκτική μνήμη. Προσπαθήστε να θυμηθείτε τις περιπτώσεις ρασοφόρων εντός της εκκλησίας μας που είναι βουτηγμένοι στην "αμαρτία" αλλά εσείς ενώ γνωρίζετε πολύ καλά, κάνετε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Μπορώ να σας γράψω και ονόματα αν αυτό σας βοηθήσει να θυμηθείτε, και στην Τρίπολη αλλά και στην Πάτρα βεβαίως. Θέλετε ονόματα και περιστατικά με στοιχεία που τα έχει και η αστυνομία; Ουαί υμίν, υποκριταί, λέει το Ιερό Ευαγγέλιο που μας διδάσκετε από άμβωνος. Καλύτερα να σιωπάτε και προσεύχεστε και όχι να ρίχνετε λάδι στη φωτιά και να υποδαυλίζετε τη μισσαλοδοξία. Αρκετά πια.

Η παρεκκλησιαστική οργάνωση του ΚΚΕ αριθμεί 20 νοματαίους, η αντίστοιχη παρεκκλησιαστική οργάνωση της ΝΔ 51, αλλά εσένα σε πείραξε το ΚΚΕ; Να συνεχίσεις να προβληματίζεσαι, η ψύχωση δεν είναι κάτι που περνά έτσι, είναι σοβαρή ασθένεια...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.