Και ο Παρασκευάς Αυγερινός στηρίζει Παρασκευόπουλο

Και ο Παρασκευάς Αυγερινός στηρίζει Παρασκευόπουλο

Οκτώβριος 23, 2010 - 15:34

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός Υγείας Παρασκευάς Αυγερινός - Τροπαιάτης στην καταγωγή από τη μητέρα του, σε μήνυμα - χαιρετισμό του για τον υποψήφιο δήμαρχο Γορτυνίας Παρασκευά Παρασκευόπουλο και το Συνδυασμό «Γορτυνία νέα εποχή», στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού στην Αθήνα, τόνισε:

Φίλοι και φίλες, αγαπητοί πατριώτες, είμαι κατά το ήμιση Γορτύνιος. Η μάννα μου Τροπαιάτισσα. Βρήκα εδώ πολλούς συγγενείς, ανήψια μου. Ήρθα εδώ σήμερα, γιατί έκρινα, ότι θέλω να συμπαρασταθώ στο φίλο μου και πατριώτη μου στον Παρασκευά, στον αγώνα που δίνει για τη δημαρχία της Γορτυνίας.

Ήρθα σήμερα εδώ, όπως και εσείς, για να προσπαθήσω μαζί σας, να στηρίξουμε τον καινούργιο θεσμό. Το θεσμό της περιφερειακής ανασυγκρότησης, το θεσμό της περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας. Ένας θεσμός που θα προσφέρει πολλά στο αύριο της χώρας. Ένας θεσμός όμως που η συνέχειά του θα κριθεί από το ξεκίνημά του.

Όπως ξέρετε, όμως, οι θεσμοί δεν λειτουργούν μόνοι τους. Τους θεσμούς τους λειτουργούν άνθρωποι. Και εκείνοι είναι που καταξιώνουν τους θεσμούς. Φθαρμένοι θεσμοί δεν υπάρχουν. Φθαρμένα πρόσωπα υπάρχουν και απαξιώνουν τους θεσμούς.

Και εδώ είναι ακριβώς η ευθύνη η δικιά μας, η ευθύνη των πολιτών. Ποιους θα διαλέξουμε για να λειτουργήσει αυτός ο θεσμός, να σταθεί αυτός ο θεσμός. Κριτήρια δεν υπάρχουν.

Αλλά δεν μπορεί να είναι άλλα από την ιστορία του καθενός, από την κοινωνική του καταξίωση, από το δημοκρατικό του προσανατολισμό, από την ευαισθησία και την ευθύνη που τον διέκρινε στο έργο του.

Όλα αυτά χαρακτηρίζουν τον Παρασκευά Παρασκευόπουλο και είναι γι αυτό που ήρθα εδώ σήμερα. Το θεώρησα υποχρέωσή μου να τον στηρίξω να του ευχηθώ να γίνει ο πρώτος δήμαρχος της Γορτυνίας και να εκφράσω τη βεβαιότητα γι αυτό.