Κ. Βλάσης: Θα έρθει κανονικά το φυσικό αέριο στην Αρκαδία

Κ. Βλάσης: Θα έρθει κανονικά το φυσικό αέριο στην Αρκαδία

Μάιος 06, 2020 - 09:56
7 σχόλια

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης ήταν κατηγορηματικός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σχετικά με το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει για τον Νομό μας αλλά και για την Πελοπόννησο σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό της Αρκαδίας από τον σχεδιασμό για τη διασύνδεση με το φυσικό αέριο.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες έγινε γνωστό ότι οκτώ συνολικά πόλεις, για τις οποίες το προηγούμενο (και αρχικό) πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ προέβλεπε ότι θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο, τώρα εξαιρούνται από το νέο 5ετές 2020-2024, σύμφωνα με την έγκριση της ΡΑΕ. Ανάμεσα σε αυτές, και η Τρίπολη.

Η εξαίρεση αφορά, αφενός μεν όλο το πρόγραμμα ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Τρίπολη, Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν από τον αγωγό υψηλής πίεσης του ΔΕΣΦΑ και Καλαμάτα, Σπάρτη που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν με LNG από τη Ρεβυθούσα), αφετέρου δε τις πόλεις Βέρροια και Γιαννιτσά που σχεδιαζόταν να τροφοδοτηθούν με συμπιεσμένο αέριο (CNG) (δείτε ΕΔΩ).

Ο κ. Βλάσης υπογράμμισε ότι το φυσικό αέριο θα έρθει κανονικά στην Αρκαδία και ότι προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και η κυβέρνηση.

Μάλιστα, όπως είπε, ενδέχεται η σύνδεση να γίνει νωρίτερα από τον σχεδιασμό.

Τέλος, επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή, για το γεγονός ότι με δική της ευθύνη δεν είχε ωριμάσει το έργο.

 


7 Σχόλια

τι άλλο θα έκανε ο Βλάσης. δεν θα μπορούσε να μη ρίξει κάπου αλλού ευθύνες. Ας δούμε τι θα κάνει γιατί από λόγια χορτάσαμε. αυτό με το μένος με την περιφερειακή αρχή Τατούλη ας το κοιτάξει πάντως και αυτός και όλοι οι άλλοι, όπως και το φίλα προσκείμενο μέσο τους γιατί δείχνει απωθημένο και χρήζει ιατρικής έρευνας και παρακολούθησης. ΕΠιτέλους ας κοιτάξουν τη δουλειά τους και ας κάνουν κάτι γι ατον τόπο μας γιαυτό εξελέγησαν και όχι για να κατηγορούν τους προηγούμενους.

Μας λες και την διεύθυνση σου σε παρακαλώ, σε περίπτωση που δεν έρθει τελικά και νωρίτερα μάλιστα , να περάσω να δώσεις κάνα ψιλο για το πετρέλαιο γιατί πέρσυ βάλαμε 2.5 χιλιάδες ευρώ (ήτοι 3 μισθούς ) . Ήρεμα το λέω

Βάλτε από τώρα αντλίες θερμότητας όσοι περιμένετε το αέριο. Θέλει περισσότερη αρχική επένδυση αλλά καίει λιγότερο οποτε η απόσβεση γίνεται.

ΤΙ ΛΕ ΡΕ ; ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΚΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ . ΑΣΕ ΒΛΑΣΗ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ . ΑΡΚΕΤΑ ! ........ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ......!

Μέσω ιδιωτικής .......ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ........μήπως που ακούγεται ;

Κώστα με π....ς δεν βάφουν αυγά. Τα 20 εκατομμύρια που δεσμεύτηκε στη ΔΕΔΑ ο Νίκας να βάλει από το ΕΣΠΑ για τα δίκτυα των αγωγών φυσικού αερίου δεν αρκούν για να γίνουν αγωγοί όχι σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου αλλά ούτε στου Μπασιάκου. Υ.Γ. Και πες στο φίλο σου τον Οδυσσέα να μη τα βάζει με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον Ιούλιο του 2019 ο φίλος σας ο Νίκας υπερθεμάτιζε στις προεκλογικές αερολογίες του υπαλλήλου του ΔΕΔΑ και υποψήφιου βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα είναι στον προγραμματισμό της ΔΕΔΑ η επέκταση του δικτύου σε όλη την Πελοπόννησο.

Ονειρεύομαι έναν σύγχρονο καντήλι με φυσικό αέριο από το κοίτασμα Λεβιάθαν να κρατάει άσβεστο το άγιο φως που και κείνο από τα ίδια μέρη θα μας έρχεται κατόπιν ενέργειών σου Κώστα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.