Κ. Βλάσης από ΗΠΑ: Θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για την καθολική ψήφο των ομογενών (vid)

Κ. Βλάσης από ΗΠΑ: Θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για την καθολική ψήφο των ομογενών (vid)

Φεβρουάριος 08, 2020 - 10:31
5 σχόλια

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτης Αρκαδίας Κώστας Βλάσης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ παραβρέθηκε στην απονομή των 24ων βραβείων Φειδιππίδη που διοργανώνει ο ομογενειακός σταθμός Cosmos FM στη Νέα Υόρκη και απηύθυνε ομιλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, την προσωπικότητα του οποίου εξήρε ο υφυπουργός, ενώ, όπως δήλωσε, ο νέος αρχιεπίσκοπος θα έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. Ακόμα, ο κ. Βλάσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σπουδαία συμβολή της Ομογένειας για τη διατήρηση του ελληνισμού, στην εξαιρετική δουλειά που κάνει ο πρόξενος κ. Κούτρας και προανήγγειλε νέες ρυθμίσεις για την ψήφο των ομογενών, όπως την επιστολική ψήφο. Όπως τόνισε, ο ίδιος δεν θεωρεί δόκιμο τον όρο «απόδημος ελληνισμός», μιας και ο ελληνισμός είναι οικουμενικός.

«Είναι συγκινητικό να βλέπεις στα μάτια των συμπατριωτών μας χαρά και ενθουσιασμό. Χθες είχα τη χαρά να επισκεφθώ το ελληνικό σχολείο του Αγ. Δημητρίου στην Αστόρια χθες, παιδιά που είναι το μέλλον της Ομογένειας, αστείρευτη πηγή δύναμης και έμπνευσης,και με αίσθημα ευθύνης θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπατριωτών μας, θα πράξουμε το καθήκον μας και να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο ελληνισμός και η Ελλάδα να είναι ένα», είπε ο κ. Βλάσης και αναφέρθηκε στην τεράστια προσφορά του ραδιοφωνικού σταθμού Cosmos FM, ο οποίος εφέτος κλείνει 32 χρόνια προβάλλοντας τον ελληνισμό με την ελληνική μουσική και ενημερωτικές εκπομπές, και αποτελεί έναν ζωντανό δίαυλο επικοινωνίας με την πατρίδα, πόλο συσπείρωσης και απτή απόδειξη ζωντάνιας και δυναμισμού της Ομογένειας, όπως υπογράμμισε.

«Με πίστη και μεράκι θα προτάξουμε τον ελληνισμό στις ΗΠΑ. Εμείς οι Έλληνες έχουμε τη λαχτάρα να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας, τα ήθη, τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας και την ελληνικότητά μας. Και είμαστε υπερήφανοι για αυτό».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο, τον οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικό ιεράρχη με ιδέες, γνώσεις και όραμα για τον ελληνισμό της Αμερικής, και δήλωσε την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπό του. «Ο κ.κ. Ελπιδοφόρος έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό έργο. Ο Σεβασμιώτατος θα δώσει μια νέα πνοή στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Η επικείμενη επανέναρξη των εργασιών στο Σημείο Μηδέν και η επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, είναι εξαιρετικά σημαντικά γεγονότα. Είναι ένας ισχυρός συμβολισμός υπέρ της ειρήνης και της συναδελφωσης των λαών. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι το νήμα που δένει τους ομογενείς με την Ελλάδα. Θα είμαστε αρωγοί της Αρχιεπισκοπής. Πιστευουμε σε εσάς, πιστεύω ότι η τοποθέτησή σας εδώ είναι σοφή, ευλογία για τον τόπο και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έκανε την καλύτερη επιλογή που μπορούσε να κάνει», υπογράμμισε. «Στην κρίσιμη για τον ελληνισμό συγκυρία, είναι εξαιρετικά σημαντική η αρραγής ενότητα της Ομογένειας με την Ελλάδα. Ο νόμος για την ψήφο των αποδήμων είναι μόνο ένα πρώτο βήμα. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε συμβιβασμούς. Σύντομα θα προχωρήσουμε ακόμα και στην επιστολική ψήφο. Ακόμα, θα αναβαθμίσουμε την παροχή προξενικών υπηρεσιών και να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία, με σύγχρονα προξενεία που θα ανταποκρίνονται στα αιτήματα των ομογενών μας». 

Τέλος, ο κ. Βλάσης συνεχάρη τον κ. Κούτρα, επικεφαλής του ελληνικού προξενείου,που προάγει την ελληνική γλώσσα και την ελληνική παιδεία, «Θέλουμε οι νεότερες γενιές ομογενών να έχουν ένα σημείο αναφοράς, μια δυνατή σχέση με τη ρίζα τους. Εργαζόμαστε καθημερινά με μικρά, σταθερά βήματα. Η Ομογένεια ήταν πάντα δίπλα στην πατρίδα όταν αυτή το χρειάστηκε».

Ειδήσεις: 
Video: 

Ομιλία Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κ. Βλάση στα 24α Βραβεία Φειδιππίδη - Cosmos FM 91.5, Corona, NY


5 Σχόλια

γιατί μόνο έτσι θα ξαναβγείτε κυβέρνηση. Από ανθρώπους που δεν έχουν πραγματική επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.

@15:54 Μην το λες αυτό. Αυτοί που ψηφίζουν Τραμπ εδώ θα ψήφιζαν το αντίστοιχο απελέκητο ξύλο, τα ΑλεκσόΠανα με τα οποία ο τελευταίος συνεργάστηκε περίφημα.

Μην τα λες αυτά @16:50. Μάλλον την διάνοια Κούλη θα ψήφιζαν που συνεργάζεται τώρα περίφημα και στέλνει πυραύλους στούς πάμφτωχους Σαουδάραβες.

Ακριβώς. @16:50 αυτοί που ψηφίζουν Τραμπ θα ψήφιζαν με χαρά τον Μητσοτάκη και τον Άδωνι.

@00:44 Το μορφωτικό επίπεδο του Κυριάκου και του Αδωνι απέχει έτη φωτός και από τους περισσότερους νεοδημοκράτες οι οποίοι δεν μιλάνε μεν αλλά δε νοιώθουν και άνετα.Οπως και για τον Βενιζέλο. Οι αντίπαλοι όμως βγάζουν φλύκταινες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.