Ήττα για τον Αρκαδικό στη Λάρισα

Ήττα για τον Αρκαδικό στη Λάρισα

Δεκέμβριος 10, 2016 - 18:49
1 σχόλια

Η ομάδα του Αρκαδικού αντιμετώπισε στη Λάρισα τον τοπικό Γυμναστικό Σύλλογο όπου έπαιζε το τελευταίο του χαρτί καθώς είχε κολλήσει στο πάτο της βαθμολογίας και ήθελε ένα νέο ξεκίνημα. Οι κυανόλευκοι βρέθηκαν σε κακή μέρα με μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους και από την στιγμή που δέχτηκαν 83 πόντους δεν θα μπορούσαν να αποφύγυν την ήττα.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον Αρκαδικό  και στα μισά της πρώτης περιόδου  είχαν πάρει προβάδισμα 11 πόντων 19-8! Από εκείνο το σημείο οι παίκτες του Γιάννη Διαμαντάκου  άρχισαν να ροκανίζουν σιγά σιγά τη διαφορά παίζοντας καλύτερη άμυνα κάνοντας ένα επί μέρους σερί 6-12 και μείωσαν με το κλείσιμο του 1ου δεκαλέπτου σε 25-22.

Σε αντίθεση με το παραγωγικό σε πόντους πρώτο δεκάλεπτο, στο δεύτερο δεκάλεπτο κυρίαρχο ρόλο έπαιξε η άμυνα που είναι και το ατού του φετινού Αρκαδικού . Οι κυανόλευκοι κράτησαν τους γηπεδούχους σε μονοψήφιο αριθμό πόντων , μόλις 9 με τους τρεις τελευταίους να τους πετυχαίνει ο Γκιουλέκας με τρίποντο στην εκπνοή του δεκαλέπτου, και με οδηγό τον πολύ καλό Ρεντίκας πήγαν στα αποδυτήρια με δύο πόντους πίσω στο σκορ 34-32.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν ιδανικό για τον Αρκαδικό καθώς με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Κοψαύτη και Ρεντίκας στο 7:15 του έδωσαν αέρα 6 πόντων 36-42  μεταφέροντας το άγχος στους γηπεδούχους που ήθελαν πάση θυσία τη νίκη. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε στη συνέχεια και στ 2:00 πηραν ξανα προβάδισμα 52-50 με τον Αρκαδικό να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του στην άμυνα και το δεκάλεπτο να κλείνει 56-55 με τον Αρκαδικό να δέχεται 22 πόντους σε αντίθεση με τους 9 του προηγούμενου δεκαλέπτου.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού έδειχνε πως η νίκη θα κριθεί στις λεπτομέριες  με τον Γιάννη Διαμαντάκο να «πονοκεφαλιάζει» νωρίς καθώς ο Πρόδρόμου χρεώθηκε με4ο φάουλ και ο Τζουγκαράκης με 3ο . Η ομάδα της Τρίπολης έφερε το παιχνίδι ξανά από την αρχή 4 λεπτά πριν το φινάλε 66-66 , σε εκείνο το σημείο όμως έπαθε black out σε άμυνα και επίθεση γνωρίζοντας την ήττα με 83-72 .

Τα δεκάλεπτα 25-22 , 34-32 , 56-55 , 83-72

ΓΣΛ (Πέρκος): Τόζιος, Συνετός, Νίκολιτς 12 (1), Τσουράκης 4, Κούτρας 14 (3), Μπέμπης 8 (2), Σπυρόπουλος 18, Γκιουλέκας 27 (3), Χαιρετίδης, Γουμενόπουλος.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Διαμαντάκος): Καραμαλέγκος 8, Τσακαρέλης, Κουρέπης 1, Κοωαύτης 11 (2), Προδρόμου 9 (1), Ρέντικας 35 (4), Γαρμπής, Ναούμης 2, Τζουγκαράκης 6.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.