Ήττα για τον Αρκαδικό - Πρωταθλήτρια η ομάδα της Ναυπάκτου (video)

Ήττα για τον Αρκαδικό - Πρωταθλήτρια η ομάδα της Ναυπάκτου (video)

Απρίλιος 02, 2012 - 10:18

Πήραν το ντέρμπι με τον Αρκαδικό οι γυναίκες του ΠΑΣ και κατέκτησαν πανηγυρικά το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας της ΕΣΠΕΠ χωρίς να χάσουν κανένα παιχνίδι. Μετά τη νίκη με 3-1 επί του ΣΕΦΑ  Αρκαδικού, σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμανστήριο οι κοπέλες γιόρτασαν την άνοδό τους στην Α' κατηγορία με μετάλλια, μουσική, μπαλόνια, μαζορέτες και πολύ κέφι.

Ο αγώνας ήταν έντονος από το ξεκίνημα. Ο ΠΑΣ είχε και μαθηματικά εξασφαλίσει την άνοδο αλλά ήθελε αφενός να πάρει αήττητος τον τίτλο, αφετέρου να συνοδέψει τη φιέστα του με μία ακόμα νίκη. Από την άλλη η ομάδα της Τρίπολης έπαιζε για τη δεύτερη θέση, που εκτός απροόπτου θα δώσει και αυτή τη δυνατότητα στην ομάδα που θα την κατακτήσει να ανέβει στην Α' κατηγορία. Για να το πετύχει αυτό ο Αρκαδικός χρειαζόταν να κατακτήσει τουλάχιστον έναν βαθμό δηλαδή να πάρει τουλάχιστον δύο σετ.

Μαχητικός ο Αρκαδικός στο πρώτο σετ, αν και ήταν πίσω στο σκορ από το ξεκίνημα, δεν επέτρεψε στον ΠΑΣ να πάρει διαφορά δίνοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες όπου οι κοπέλες του Σταματόπουλου είχαν την ψυχραιμία να πάρουν τις κρίσιμες φάσεις σε αντίθεση με τον Αρκαδικό που χάνοντας αρκετά σερβίς δεν ήταν δυνατό να πάρει κάτι παραπάνω χάνοντας το σετ με 25-23. Πιο συγκεντρωμένες οι φιλοξενούμενες στο δεύτερο σετ, δεν έκαναν πολλά λάθη, έμειναν κοντά στο σκορ και όταν ο ΠΑΣ “χαλάρωσε” εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, πήραν προβάδισμα, το οποίο και δεν έχασαν μέχρι το τέλος παίρνοντας το σετ με 20-25, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Τελείως διαφορετική η εικόνα του παιχνιδιού στο τρίτο σετ. Ο ΠΑΣ με πολύ καλά σερβίς και εντυπωσιακά τελειώματα πήρε μεγάλη διαφορά, που σιγά σιγά γινόταν μεγαλύτερη κατακτώντας το σετ με 25-11! Ωραίο παιχνίδι έγινε στο τέταρτο σετ, με πολλές μεγάλες σε διάρκεια φάσεις και τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Στους τελευταίους πόντους έσπασαν καρδιές με τον Αρκαδικό να φτάνει ένα βήμα από την κατάκτηση του σετ αλλά τον ΠΑΣ να αντιδρά σωστά και να το κάνει δικό του με 27-25 κερδίζοντας μαζί και το παιχνίδι με 3-1 σετ.

Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τα κορίτσια στο παρκέ αλλά και τον κόσμο στην εξέδρα. Η διοίκηση του ΠΑΣ είχε ετοιμάσει μικρή γιορτή με μπαλόνια, μαζορέτες, μετάλλια και φυσικά το κύπελλο του πρωταθλητή. Στις απονομές παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πάνος Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Γούλας και το μέλλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου Βαγγέλης Ξυγκάκης, ενώ η έφορος της ομάδας Φωτεινή Ράμμου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους αυτούς που είτε μέσω των χορηγειών τους είτε μέσα από οποιοδήποτε πόστο μπορούσε ο καθένας βοήθησαν σε αυτή την επιτυχία. 

ΠΑΣ Ναυπάκτου (Σταύρος Σταματόπουλος): Φαφουτάκη, Αρβανίτη, Διονυσοπούλου, Θεοδωροπούλου, Σχίζα, Ξάνθη, Ράμμου, Μάμου, Λάζαρη, Κανέλλου, Γουβέλη, Κωσταρά, Πολυδώρου.

ΣΕΦΑ Αρκαδικός (Πεντεφούτη Ρούλα): Αργυροπούλου Ρ., Πεντεφούτη, Μπιρμπάρα, Δαβάρα, Νικητοπούλου, Κοπίτα, Αργυροπούλου Μ., Κουρέτα, Παπαηλίου, Κοζιώκα, Παπαγιάννη.

Πηγή: http://www.nafpaktianews.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/_hJQN0DMzFU