Το ιστορικό Ράλλυ «24 ώρες Ελλάδα» το Σαββατοκύριακο στην Αρκαδία (video)

Το ιστορικό Ράλλυ «24 ώρες Ελλάδα» το Σαββατοκύριακο στην Αρκαδία (video)

Οκτώβριος 08, 2013 - 13:22

Την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά οι νέοι κυρίως, ιστορικά αυτοκίνητα από το 1962-1984 που έχουν συνδεθεί με την εποχή της αυτοκίνησης δίνει ο ΣΙΣΑ που για πρώτη φορά σε συνεργασία με το δήμο Τρίπολης φέρνει το 16ο Ράλλυ με τίτλο "24 Ώρες Ελλάδα" στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα και με όσα ειπώθηκαν πριν λίγο σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κοσκινάς και ο Αλητάρχης του ράλλυ Κώστας Τσιπλιανιώτης τα 60 περίπου πληρώματα που θα λάβουν μέρος στο ράλλυ θα βρίσκονται το βράδυ του Σαββάτου γύρω στις 10 στην κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου και θα μείνουν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής όπου και θα γίνει η ανασυγκρότησή τους.
Τα αυτοκίνητα θα περάσουν τους Νομούς Κορινθίας, Αργολίδας ενώ στην Αρκαδία η διαδρομή περιλαμβάνει χωριά της Γορτυνίας όπως η Κοκκινορράχη, η Αετορράχη, του Σέρβου, η συνέχεια θα είναι στη Δημητσάνα, στο Ελληνικό και μετά την Τρίπολη όπου θα παραμείνουν τα αυτοκίνητα για τρεις περίπου ώρες, θα συνεχίσουν την διαδρομή τους για την Τεγέα και τον Άγιο Πέτρο και Καστάνιτσα από όπου θα περάσουν στην Αργολίδα. Ο τερματισμός θα γίνει την Κυριακή στα Μέγαρα.
Ο κ. Τσιπλιανώτης έκανε λόγο για έναν σημαντικό αγώνα regularity, ίσως τον σημαντικότερο μετά το Ράλλυ Ακρόπολης και κάλεσε τους νέους κυρίως να βγουν στην πλατεία Αγίου Βασιλείου για να θαυμάσουν τα παλιά αυτοκίνητα που είναι συνδεδεμένα με μία εποχή που είχε συνδέσει το αυτοκίνητο με το χόμπι και τη διασκέδαση και όχι με την ανάγκη μετακίνησης που ισχύει σήμερα.
 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/4q85pwh6qts