Σαμαράς-Τσίπρας: Θα βγει η Ελλάδα από την κρίση;

Σαμαράς-Τσίπρας: Θα βγει η Ελλάδα από την κρίση;

Οκτώβριος 08, 2013 - 14:02
62 σχόλια

Ο πρωθυπουργός της Χώρας, Αντώνης Σαμαράς, υπερασπίζεται την άποψη ότι η Χώρα κάνει τα πρώτα βήματα να βγει απ’ την κρίση, μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον. Ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της ακροδεξιάς οδηγείται στη φυλακή, ότι πλέον η Χώρα αποκτά περισσότερες προοπτικές.

Επίσης, μέσα στην τεκμηρίωση της παραπάνω θέσης ο Αντώνης Σαμαράς προέβαλλε ως επιχείρημα τη συνάντηση που είχε με την κα Λαγκάρντ, η οποία δήλωσε ότι εάν μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, η Ελλάδα πετύχει στους στόχους της, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχύσει για ακόμα μια φορά την οικονομία της Χώρας.

Ως επιχειρήματα ακόμα για ό, τι αφορά την έξοδο της Χώρας από την κρίση ο πρωθυπουργός ανέφερε τη μείωση της ανεργίας, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και τον εκμηδενισμό του ελλείμματος απ’ το 2009,το οποίο άγγιζε το 15%.

Αναφέρθηκε τέλος στις επενδύσεις , που μπορεί κάθε επιχειρηματίας να πραγματοποιήσει στη Χώρα, αλλά και στην πορεία του τουρισμού, ο οποίος φέτος ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ απ’ την πλευρά της και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της Αλέξης Τσίπρας, θεωρεί ότι για να ανακάμψει η Χώρα, χρειάζεται ριζική διόρθωση της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Σε συνέντευξη τύπου που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, προ ολίγων ημερών ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι πρέπει να ορθωθεί εμπόδιο στο φαινόμενο του φασισμού. Αναμένει άμεση σύγκληση Ολομέλειας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα εξτρεμισμού στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

Συμφωνεί με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Μ. Σουλτς, ότι η λιτότητα οδηγεί σε αδιέξοδο και ότι τα δάνεια, η ανεργία και η ελλιπής κοινωνική συνοχή, οδηγούν σε αδιέξοδα κοινωνικοοικονομικά, αποκλείοντας έτσι φαινόμενα ανάπτυξης στην Ελλάδα. Κρίσιμο ρόλο για την αντιμετώπιση της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο , διαδραματίζει και η Κομισιόν.

Τελειώνοντας τις δηλώσεις του ο κος Τσίπρας, τόνισε ότι και η τρόικα πρέπει να ελέγχεται απ’ το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μιας και δεν είναι κατοχυρωμένη θεσμικά, αλλά αποτελεί μόρφωμα. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η δημοκρατία αλλά και οι δημοκρατικοί θεσμοί.


62 Σχόλια

Που είναι το σχέδιο του κ. Τσίπρα για την οικονομική ανάκαμψη;

Ενώ του Σαμαρά το δίνει η τροικα κατευθείαν.....

Ναι, του το δίνει η Τροικα και το ξέρουμε!!! Το άλλο πότε θα το μάθουμε;

Γράφετε: "Ο πρωθυπουργός της Χώρας, Αντώνης Σαμαράς, υπερασπίζεται την άποψη ότι η Χώρα κάνει τα πρώτα βήματα να βγει απ’ την κρίση, μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον. Ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της ακροδεξιάς οδηγείται στη φυλακή, ότι πλέον η Χώρα αποκτά περισσότερες προοπτικές." Σε ποιους απευθύνεται ο Σαμαράς (αλλά και το κείμενο); Εκφράζει την άποψή ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση και αποκτά περισσότερες προοπτικές και ενδιάμεσα κοτσάρει τους προφυλακισμένους εκπρόσωπους της ακροδεξιάς. Άσε που αυτά τα "πρώτα βήματα για να βγούμε από την κρίση" μάς έχουν φάει την ψυχή. Εν τω μεταξύ, σήμερα διαβάζω στην Εφημερίδα των Συντακτών το ρεπορτάζ του Μπάμπη Μιχάλη (σελ.52-53) που βασίζεται σε χτεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal για τη "διάσωση της Ελλάδας" από το 2010 και εντεύθεν, ακούω τον Νίκο Ξυδάκη, δημοσιογράφο της Καθημερινής, να τονίζει ότι η κρίση κατέστρεψε τον πολιτικό κόσμο της χώρας, την ακροδεξιά, τη δεξιά, το κέντρο, την κεντροαριστερά, μόνο η αριστερά κατά κάποιον τρόπο σώζεται και να αναρωτιέται (ο Ξυδάκης) τι επιλογές έχει ένας δεξιός ή ένας κεντρώος ή κεντροαριστερός εκλογέας στις προσεχείς εκλογές. Και, καπάκι, έρχεται και ο Στουρνάρας στην εκπομπή του δυσλεξικού να χλευάζει την κοινωνία και να δηλώνει Κεινσιανός.

Observer, ο Τσίπρας έχει μάθει από το "σχολείο" φαίνεται να γράφει ωραίες "εκθέσεις ιδεών" που μαζί με τους καθηγητές Πανεπιστημίου που έχει στην ομάδα του, τις βαπτίζουν "προγράμματα" οικονομικά για έξοδο από την κρίση. Κανένας δεν λέει την αλήθεια , η κρίση είναι τεράστια και παγκόσμια, δεν πρόκειται να ξεπεραστεί ούτε με γιατροσόφια αλλά ούτε και σε μικρό χρονικό διάστημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο πιο γρήγορα το αποδεχθούν όλα τα κόμματα και καθίσουν να φτιάξουν πρόγραμμα τόσο το καλύτερο για όλους. Πρόγραμμα για πού και πώς θα βρει ο Έλληνας εργασία, σε ποιους τομείς μπορεί η χώρα να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Μετά οργανωμένα να κατευθύνουν, το εργατικό δυναμικό , με κίνητρα ουσιαστικά, σ' αυτούς τους τομείς. Έτσι θα δημιουργηθούν πραγματικές θέσεις εργασίας για πολλά χρόνια και θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Με το να "φτιάχνουν" προγράμματα απασχόλησης για 3-5-8 μήνες είναι σαν να "μοιράζουν ψάρια και να μη μαθαίνουν το λαό να ψαρεύει". Έχουμε ανάγκη να μας "μάθουν να ψαρεύουμε" πάλι, γιατί μέχρι σήμερα "ψάρεμα" θεωρούσαμε το "διορισμό στο δημόσιο τομέα, αυτό τελείωσε και χάσαμε "αυγά και καλάθια".

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΚΑ,ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.

Ναι, μόνο αυτό είναι ικανός να κάνει ο Τσίπρας, που ισοδυναμεί με ταφόπλακα. Τελικά, έχουμε χάσει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας και συνεχίζουμε να παραμυθιαζόμαστε. Ούτε μηχανές να τυπωθούν οι δραχμές δεν υπάρχουν. Που ζείς ρε φίλε; Έχεις καταλάβει τι σημαίνει ότι η χώρα μας δεν παράγει ΤΙΠΟΤΑ;;;

Μία επιλογή υπάρχει: Εξυγείανση του υπάρχοντος Αστικού κράτους. Έξω τα λαμόγια από τη πολιτική και θέσπιση αξιοκρατίας.

Observer Τρί, 8 Οκτ 2013 - 18:55 γιατί ρωτάς σε portal για το σχέδιο της αντιπολίτευσης για την οικονομική ανάκαμψη; Δεν το γνωρίζεις; Αν όχι αυτή σου την άγνοια την θεωρείς πως την δικαιολογείς;

Οι αερολογίες και αοριστολογίες της αντιπολίτευσης δεν συνιστούν σχέδιο ανάκαμψης. Δηλώσεις του τύπου: Θα επαναφέρουμε τους απολυμένους και θα επαναφέρουμε μισθούς και συντάξεις στο προηγούμενα επίπεδα, είναι παιδικές $$@%*ες, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι. Άραγε γνωρίζει η αντιπολίτευση, π.χ., ποιός είναι ο αριθμός των ιατρών, δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, κ.λ.π. που χρειάζεται η Ελλάδα για να μπορέσει να σταθεί στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα; Επιστροφή στη δραχμή δεν υπάρχει!!

Αν και πρόκειται για ιδιαίτερα διαδεδομένη ιδέα, η πολιτική ΔΕΝ είναι ποδόσφαιρο. Όταν μιλάμε για πολιτική δεν σκεφτόμαστε σαν χούλιγκανς. Μετά από αυτή τη διευκρίνηση, ρωτάω, όπως αναρωτιόταν ο Νίκος Ξυδάκης το πρωί, τι επιλογές έχει ένας συντηρητικός εκλογέας που μερικές δεκαετίες πριν ψήφιζε τη Νέα Δημοκρατία του γέρου Καραμανλή ή του Ράλλη ή του Κωστή Στεφανόπουλου; Τι επιλογές έχει σήμερα ένας ψηφοφόρος του Μαύρου ή του Ζίγδη; Πού είναι η αξιοπρέπεια των πολιτικών; Άλλο: σε όλες τις δημοσκοπήσεις υπάρχει η ερώτηση "ποιον θεωρείτε πιο κατάλληλο ως πρωθυπουργό;" Τι νόημα έχει αυτή η ερώτηση όταν βλέπουμε πως η πιο χρήσιμη ιδιότητα του πολιτικού (η οποία λείπει από τους πρωθυπουργούς των τελευταίων χρόνων, ξεκινώντας από τον Μητσοτάκη) είναι να φροντίζει το κοινό συμφέρον και όχι τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ, ντόπιας και ξένης; Το περιοδικό Unfollow, λίγους μήνες πριν είχε κυκλοφορήσει με τον Τσίπρα στο εξώφυλλο και την επιγραφή από κάτω "ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ!" (στο επόμενο τεύχος είχε τον Μιχαλολιάκο: "ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ"). Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε σωτήρες;

Observer είναι προφανές ότι έχεις παντελή αγνοία για τις θέσεις και τις προτάσεις του Σύριζα (εκτιμώ πως και όλων των άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων). Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να αναπαράγεις ανακρίβειες τύπου Μπάμπη-Προτοσάλτε όπως και κάθε κυβερνητικό παπαγαλάκι. Δυστυχώς για εσάς αλλά και για όλους μας κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας με τις κομματικές ταυτότητες, τα αποτελέσματα των αερολογιών και των αοριστολογιών των κόμματων σας τα βιώνουμε καθημερινά. Καταστρέψατε την χώρα!!! Παρ’ όλα αυτά είσαστε τόσο σάπιοι που αντί να σωπάσετε πια μετά από το κακό που κάνατε επιτίθεστε με το γνωστό ύφος του κάθε κυβερνητικού κομματόσκυλου. Αν είχατε νοημοσύνη θα ανοίγατε και κανένα βιβλίο. Αν είχατε αξιοπρέπεια θα σωπαίνατε. Αν είχατε θάρρος θα πετούσατε τις κομματικές ταυτότητες σας. Αν είχατε λεβεντιά θα αγωνιζόσαστε να διώξουμε του αντιπρόσωπους των Τραπεζιτών που μας κυβερνούν τόσα χρόνια.

Για ARNOUMAI @ 19:33 Τη κομματική μου ταυτότητα τη πέταξα το 1977... Δεύτερον, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αντι-μνημονιακών κομμάτων τις γνωρίζω και τις θεωρώ παιδικές $$#%^ίες. Και κάτι ακόμα περί αξιοπρέπειας... Πριν από 30 χρόνια, μη συμβιβαζόμενος με τα λαμόγια (αριστερα και δεξιά), άφησα τη πατρίδα μου και μετανάστευσα...οπότε έχω τη δυνατότητα να παρατηρώ και τη καμπούρα μας...

Observer προφανώς εσύ μόνο γνωρίζεις αν όντως είσαι στα ξένα όπως μας λες ή όχι, αν και πολύ αμφιβάλω ότι είσαι πάνω από 10 λεπτά με τα πόδια από τον Άγιο Βασίλειο. Σκέψου λοιπόν αν ΔΕΝ είσαι στα ξένα όπως μας λες, πόσο “μικρός” σαν άνθρωπος είσαι στα αλήθεια. Είναι δικό σου θέμα… ας το σκεφτείς. Αν όντως όμως είσαι, απλά ξέχασε τα πιο πάνω. Στο θέμα μας όμως. Θεωρείς παιδικές $$#%^ίες τον λογιστικό έλεγχο του χρέους; Θεωρείς παιδικές $$#%^ίες την εθνικοποίηση των Τραπεζών; Θεωρείς παιδικές $$#%^ίες την στάση πληρωμών προς τους δανειστές; Από τις ερωτήσεις που έκανες πιο κάτω μας έδειξες πως η μόνη πληροφόρηση που έχεις είναι από τα κανάλια (τις ίδιες απαράδεκτες ερωτήσεις κάνει το ΜΕΓΚΑ το ΣΚΑΙ κ.λ.π.) άρα παρατήσεις τη καμπούρα σου μέσα από μιντιακές παρωπίδες. Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις τι θέλω να σου πω απάντησε μας ποιο βιβλίο σχετικό με την κρίση διάβασες τελευταία;

ARNOUMAI 21:17 Χαιρετίσματα από Chicago - Ναι είναι παιδικές $$#%^ίες και μόνο μικρά η ανώριμα παιδιά τα πιστεύουν. Και κάτι ακόμα... όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, μη κοιτάς το δάχτυλο και μη πιστεύεις τις σειρήνες που ωραιοποιουν τις καταστάσεις.. Κοίταξε πως είναι οργανωμένες οι κοινωνίες στις οποίες μεταναστεύουν οι Έλληνες ανεργοι νέοι και σκέψου εάν καμμία απ' αυτές θα έκανε τις παιδικές $$#%^ίες που προανέφερες. Σέβομαι την απόψή σου, αλλά έχεις λάθος...

Observer μας λες ότι τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, την εθνικοποίηση των Τραπεζών & την στάση πληρωμών προς τους δανειστές μόνο ανώριμα παιδιά τα πιστεύουν αλλά ξέχασες να την τεκμηριώσεις αυτή σου την άποψη. Όπως επίσης ξέχασες να μας γράψεις πιο βιβλίο σχετικό με την κρίση διάβασες τελευταία; Εγώ θα σου απαντήσω γιατί αυτές οι τρεις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από την πρώτη στιγμή (το 2010) για να μην καταντήσουμε στο σημερινό χάλι μας. 1 & 3. Είναι σίγουρο πως με τον λογιστικό έλεγχο του χρέους μας θα αποδείξουμε πως ένα μέρος του είναι απεχθές δηλαδή μη νομιμοποιημένο. Θα βρούμε ποιοι έπαιρναν μίζες από ξένες ή ντόπιες εταιρίες και τράπεζες με αποτέλεσμα να ωφελούνται για δεκαετίες μόνο οι δανειστές και όχι ο Ελληνικός λαός. Θα μάθουμε ποιοι είναι οι συνεργάτες των δανειστών μας, σε όλο το πολιτικό σύστημα για να γίνει δήμευση των παρουσιών τους και να μπουν στη φυλακή ώστε να μην ξαναγίνει αυτό που γίνεται σήμερα στον τόπο μας. Αυτά είναι σκέψεις ανώριμων παιδιών; Το έχουν ήδη κάνει οι ΗΠΑ το 1927, το έχουν κάνει δεκάδες χώρες όπως η Αργεντινή, το έκανε και πρόσφατα ο Ισημερινός με αποτέλεσμα στάση πληρωμών για το 70% του Ομολογιακού του Χρέους. 2. Οι τράπεζες μετακύλησαν τα χρέη τους με την βοήθεια των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ΝΔ στους Έλληνες φορολογούμενους άρα αφού εμείς πληρώνουμε τον λογαριασμό αυτονόητο είναι να περάσουν από τα ιδιωτικά χεριά στα χεριά των Ελλήνων φορολογούμενων. Σε όλον τον κόσμο γίνονται εθνικοποιήσεις προβληματικών τραπεζών, έγινε πρόσφατα στην Αγγλία και την Ισλανδία. Η εθνικοποίηση και η λειτουργία των τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο θα συμβάλλει στην ανάταξη της οικονομίας και στον έλεγχο των κεφαλαίων. Η Ισλανδία που είχε και αυτή κρίση χρέους έκανε στάση πληρωμών, υποτίμησε το νόμισμά της, εθνικοποίησε τις τράπεζες επέβαλε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και έδωσε το λόγο στους πολίτες μέσω δημοψηφισμάτων. Σήμερα έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. http://info-war.gr/2013/04/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b5-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%81%ce%af/ Στις οργανωμένες κοινωνίες κι εσύ θα το έχεις διαπίστωση πως οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Γι’ αυτό και τα ποσοστά εγκληματικότητας και φτώχειας των ΗΠΑ ξεπερνάνε δεκάδων “δήθεν” υποανάπτυκτων χώρων!!! Γι’ αυτό το 45% των παιδιών στη Νέα Υόρκη υποσιτίζονται!!! Γι’ αυτό η παιδική θνησιμότητα στις ΗΠΑ είναι από τις υψηλότερες στο κόσμο!!! Στην Αμερική που μας λες ότι μένεις, η προπαγάνδα για δεκαετίες έλεγε ότι θα έρθουν οι Κομμουνιστές και θα τους πάρουν τα σπίτια. Δυστυχώς για τους αφελείς Αμερικανούς η πραγματικότητα έδειξε πως τα σπίτια δεν τους τα πήραν οι Κομμουνιστές αλλά οι Τραπεζίτες!!! Τώρα ποιος βλέπει το δάκτυλο και τις σειρήνες που ωραιοποιούν τις καταστάσεις εύκολα ένας νοήμον άνθρωπος το καταλαβαίνει. Αν θες και μπορείς λοιπόν τεκμηρίωσε και εσύ τις απόψεις σου.

Observer σέβεσαι την άποψη του άλλου αλλά είναι παιδικές $$#%^ίες όπως το λες (έκανα αντιγραφή και επικόλληση για να διατηρήσω την αργκό του Σικάγου). Βέβαια, παιδικές αποκλείεται να είναι, τα παιδιά δεν τραβάνε $$#%^ία, εφηβικές ίσως. Για τις γεροντικές $$#%^ίες των χαμένων που μάς έχουν καταστρέψει σαν κοινωνία τι έχεις να πεις; Για να δω!

Φίλε ΑΡΝΟΥΜΑΙ, το παιχνίδι περιορίζεται αποκλειστικά στο φαίνεσθαι, στο επικοινωνιακό πεδίο, τι του λες τώρα του Observer για τον Ισημερινό ή την Ισλανδία, δεν τον ενδιαφέρουν αυτά, δεν τον ενδιαφέρει για παράδειγμα ότι ο πρόεδρος του Ισημερινού, οικονομολόγος ΟΧΙ κολλητός των παιδιών του Σικάγου, κήρυξε στάση πληρωμών ρίχνοντας στον πανικό τα αρπαχτικά των αγορών και στη συνέχεια, κρυφίως έπιασε και αγόρασε το δημόσιο χρέος στο ένα πέμπτο της ονομαστικής του αξίας, ενώ οι δικοί μας, πρώτα διαφήμισαν με κάθε τρόπο ότι είμαστε έτοιμοι να χρεωκοπήσουμε, απαξίωσαν τα ελληνικά ομόλογα σε επίπεδο χαρτοπολτού δίνοντας τη δυνατότητα στα όρνια να τα μαζέψουν τσάμπα, και μετά τα αποπλήρωσαν σε ονομαστικές τιμές με δανεικά από την τρόικα. Τι τον νοιάζει τον Observer αν εθνικοποιήθηκαν οι ισλανδικές τράπεζες, εδώ τις καλές όπως η ΑΤΕ τις χαρίζουμε στους ιδιώτες τραπεζίτες μεγέθους περιπτέρου. Ποιος θα ισιώσει τα στραβά; Ο Παπαδήμος, το τσιράκι της Goldman Sachs ή ο Στουρνάρας; Τι σκοπούς έχουν αυτοί;

Observer σε χάσαμε, που είναι οι τεκμηριωμένες απόψεις σου; Δεν θέλω να φανταστώ πως και οι δικές σου απόψεις είναι τόσο ατεκμηρίωτες όσο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Αλήθεια εσείς των κομματικών γραφείων του Λυκουρέντζου και του Κωσταντινόπουλου που σίγουρα διαβάζετε το τι γράφετε εδώ μέσα για ρωτήστε τους, γιατί οι Ισλανδοί είχαν το δικαίωμα (έστω και αν έβαλε το χεράκι του και ο πρόεδρος του, κάτι που δεν το έκανε ο αχαρακτήριστος ο δικός μας) να ψηφίσουν αν θα στηρίξουν τα χρέη των τραπεζών τους ή όχι. Αυτή η διαφορά της επιλογής είχα σαν αποτέλεσμα αυτοί να είναι σήμερα σε εξαιρετική οικονομική κατάσταση σαν χώρα και σαν κοινωνία ενώ εμείς που χωρίς να ερωτηθούμε διασώσαμε τις τράπεζες και έχουμε καταστραφεί! Ζήτω το ευρώ, ζήτω ο νεοφιλελευθερισμός, ζήτω το ΠΑΣΟΚ, ζήτω η Νέα Δημοκρατία, ζήτω και οι βουλευτές μας!!!!!

Από τα γραπτά σου σε τοποθετώ (από άποψη γνώσεων σε γεωπολιτικά/οικονομικά θέματα) Πέμπτη η Έκτη Δημοτικού.. Όταν με το καλό φτάσεις στο Λύκειο τα ξαναλέμε.. Μέχρι τότε σου συνιστώ να ερευνήσεις τη περίπτωση Αργεντινή μόνο σου και όχι μέσω προπαγανδιστικών κειμένων, που φιλτράρουν τις πληροφορίες. Η Ευρώ η Χάος.

Για τους άλλους, που δεν περιορίζονται στο δημοτικό ή και το Γυμνάσιο, μήπως έχεις την ευγενή καλοσύνη να δώσεις τα φώτα σου και σε γεωπολιτικά/οικονομικά θέματα και στην περίπτωση της Αργεντινής; Βιβλιογραφία σοβαρή και αξιόπιστη, όχι προπαγανδιστικά φυλλάδια.

Ερεύνησε μόνος σου... http://www.economicshelp.org/blog/5422/economics/argentina-crisis-and-recovery/

Observer υπάρχουν και μορφωμένοι άνθρωποι που αμέσως αντιλαμβάνονται την αδυναμία σου να σχολιάσεις μια τεκμηριωμένη απάντηση όπως αυτή που σου δόθηκε πιο κάτω. Και το πιο τραγικό για σένα ήταν αυτό το link που παρέθεσες για την Αργεντινή!!! Τι ακριβώς θέλεις να επισημάνεις με αυτό το link ; Εύκολα κατανοούμε με αυτό το link ότι το βασικό πρόβλημα που είχε η Αργεντινή ήταν η κλειδωμένη σχέση του Αργεντίνου ΠΕΣΟ με το Δολάριο, το ίδιο πρόβλημα δηλαδή που έχουμε και έχεις με το ΕΥΡΩ. Μόνο όταν έπαψε αυτή η σχέση ΠΕΣΟ Δολαρίου η οικονομία της Αργεντινής κατάφερε να περάσει σε θετικούς δείκτες και όχι μόνο. Η Αργεντινή για 10 χρόνια από τη στιγμή που έδιωξε το ΔΝΤ ήταν 2 σε ρυθμούς ανάπτυξης με πρώτη την Κίνα. Το σημαντικό είναι να διώξουμε ΔΝΤ Τρόικα ΠΑΣΟΚ Νέα Δημοκρατία. Τώρα αν μετά από όλον αυτόν τον χαμό που ζούμε χρόνια τώρα επιλέξουμε πάλι καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές… ε τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Observer (χωρίς επαλήθευση) μου έστειλες το Σάβ, 12 Οκτ 2013 - 22:19 μια αναφορά για την Αργεντινή με την οποία, αυτός που σου την έδωσε, σε ρεζίλεψε. Πρόσεχε τις πηγές σου. Μην πιστεύεις όσα σου λένε. Και, κυρίως, <strong> άφησε την Αργεντινή ήσυχη </strong>, μια και αγνοείς την ιστορία της (γενικότερα αγνοείς ή θέλεις να αγνοείς την ιστορία απ' ό,τι φαίνεται) Κι εσύ κι ο άλλος που καταπιάνεται με την Κούβα (άκου, λέει, ο Κάστρο κατάστρεψε την Κούβα και ο Μπατίστα που είχε ξεπουλήσει τα πάντα στους αμερικάνους και είχε καταντήσει τη χώρα του οίκο ανοχής για τους τουρίστες θα την έσωνε - ακριβώς όπως ο Αντωνάκης που θέλει να μας κάνει όλους γκαρσόνια).

ARNOUMAI και Μαστροβαγγέλη, Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι Αργεντινη... Τελείως ανόμοιες οικονομίες. Η Ελλάδα ΔΕΝ παράγει τίποτα... Βιομηχανία ανύπαρκτη, γεωργική παραγωγή αμελητέα Οι μισοί Έλληνες έχουν κλέψει τους άλλους μισούς. ΝΑΙ η ΟΧΙ; Αυτή είναι η πηγή των προβλημάτων και όχι το ΔΝΤ η οτιδήποτε άλλο ψυχανεμίζονται οι διάφοροι ανεπάγγελτοι πολιτικοί. Όσον αφορά τη Κούβα... πρέπει να είσαι πολύ Σταλινικός για να τολμάς να αρθρώσεις απάντηση... Είδαμε και τις πρώην Σοσοαλιστικές χώρες που με τη Σοσιαλιστική διαπαιδαγώγιση στελεχώνουν πορνεία σε ανατολή και δύση...

Ρε φίλε, εσύ μου 'στειλες τη διεύθυνση http://www.economicshelp.org/blog/5422/economics/argentina-crisis-and-recovery/, δεν είμαι εγώ που έκανα συγκρίσεις με την Αργεντινή. Αλλά και πάλι, το διάβασες αυτό που μου 'στειλες; Στηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές; Αλλά ακόμα, ξέρεις τίποτα για την Αργεντινή ή μόνο όσα διαβάζεις στα διαφημιστικά φυλλάδια; Πριν από το 2001 υπήρξε το 1976. Υπήρξε ο υπερυπουργός των κυβερνήσεων που ακολούθησαν την κατακρήμνιση της χούντας μέχρι την πτώχευση. Και το αν είμαι η όχι σταλινικός, πήγαινε πες το στους τύπους για τους οποίους γράφει ο Ellroy στα βιβλία του, κι αυτοί το ίδιο θα έλεγαν, επειδή όμως η επανάσταση τους χάλασε τις μπίζνες. Εσένα τι δουλειά σού χαλάω και με αποκαλείς σταλινικό;

Όσο περισσότερο βλέπω το τελευταίο σχόλιό σου, Observer, τόσο περισσότερο μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι από την κακοήθεια που εμπεριέχει. Λες ότι οι μισοί έλληνες έκλεβαν τους άλλους μισούς. Μπορώ να φανταστώ ότι για σένα αυτοί που έκλεβαν ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι άλλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Και, αν είναι σωστή η υπόθεσή μου, θεωρείς κλέφτες όλους τους δημόσιους υπαλλήλους όχι επειδή ξέρεις αποδεδειγμένα ότι κάτι έκλεψαν, αλλά απλώς γιατί εργάζονται στο δημόσιο. Αν είναι έτσι (και αν είναι σωστή η υπόθεσή μου) οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προϊστάμενους και αυτοί άλλους, μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή στην οποία βρίσκουμε πολιτικούς, αποκλειστικά εκείνους τους πολιτικούς που άσκησαν διακυβέρνηση (δεν λέω εξουσία γιατί είναι λέξη ταμπού για μερικούς). Αν, λοιπόν, είναι έτσι, γιατί δεν τα βάζεις με τους τελικούς προϊστάμενους των δημοσίων υπαλλήλων, που επί δεκαετίες μετά την πτώση της δικής μας χούντας ΔΕΝ έκαναν το καθήκον τους, τα στελέχη δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας και του Πασόκ; Εμένα δεν με έκλεψε κάποιος δημόσιος υπάλληλος, με έκλεψαν και με κλέβουν οι πολιτικοί που κυβέρνησαν από το 1974 (για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, φριχτό κλέψιμο έπεσε και κατά τη διάρκεια της εθνοσωτηρίου, υπάρχουν όμως ελαφρυντικά, δεν τους είχαμε ψηφίσει, επομένως δεν είχαμε την ευθύνη όπως τώρα). Με έκλεψαν και συνεχίζουν να με κλέβουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, επίσης, οι οποίοι αν δεν κλέψουν είναι κορόιδα, δεν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Και βέβαια δεν χρειάζεται να αναφέρω τους εθνικούς εργολάβους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους πετρελαιάδες και λοιπούς της ντόπιας οικονομικής ελίτ. Λες επανειλημμένα: η χώρα ΔΕΝ παράγει τίποτα. Το ξέρω. Γιατί; Λόγω τεμπελιάς ή για άλλους λόγους; Είμαι γιατρός και προσφέρω στην κοινωνία μόνο τα μισά απ' ότι θα μπορούσα να προσφέρω (αλήθεια, εσύ τι δουλειά κάνεις;) όχι λόγω δικής μου υπαιτιότητας. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος γιατί το 2013 η υγεία δεν είναι δημόσιο αγαθό και έχει εγκαταλειφθεί στα χέρια των "επιχειρηματιών" της αρπαχτής. Γιατί δεν προσφέρω όσα θα μπορούσα; Ποιος έχει την ευθύνη της οργάνωσης και της δημιουργίας των κανόνων λειτουργίας της κοινωνίας; Μου επέτρεψε ποτέ κανείς να είμαι υπεύθυνος πολίτης; Λες, τέλος, κάτι για την Κούβα και το στηρίζεις αναφέροντας τη Σοσιαλιστική διαπαιδαγώγηση των πρώην Σοσιαλιστικών χωρών. Πετάς μια κοτσάνα δηλαδή και θεωρείς ότι την αποδεικνύεις με μια άλλη (κοτσάνα) Το παγκόσμιο καπιταλιστικό καθεστώς άφησε την Κούβα ανεμπόδιστη να αναπτυχθεί; Αυτές όμως είναι λεπτομέρειες άνευ σημασίας. Το ουσιώδες είναι ότι στον διεθνή καταμερισμό (εργασίας, πλούτου κ.λπ.) η Κούβα προδιαγραφόταν ως λεία των αμερικανικών εταιρειών ζάχαρης και της μαφίας της πορνείας και των καζίνων. Και, όταν αυτά τα σχέδια κατέρρευσαν (να μην ξεχνάμε ποτέ τον Τσε Γκεβάρα, προχθές ήταν η επέτειος της δολοφονίας του) οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν οικονομικό και εμπορικό εμπάργκο κατά της Κούβας και οργάνωσαν παντοιοτρόπως την υπονόμευση του κουβανικού μοντέλου. Καλή μέθοδος για να ανατρέπεις ένα μη αρεστό καθεστώς. Δίνει και τη δυνατότητα σε διάφορους να τσιτάρουν την Κούβα σε συζητήσεις για την ελληνική κατάσταση.

Δηλ. Βαγγέλη αν βγει ο Αlexis μπορεί να έχουμε και μεις εμπάργκο απ'τους καπιταλιστές ή μήπως παίζει άλλο χουλυγουντιανό σενάριο;

Γράφει ο γιατρός: ".. ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι από την κακοήθεια που εμπεριέχει. Λες ότι οι μισοί έλληνες έκλεβαν τους άλλους μισούς. Μπορώ να φανταστώ ότι για σένα αυτοί που έκλεβαν ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι άλλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες" Γεγονός 1: Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια είναι τουλάχιστον 25 δις ευρώ ετησίως. Κάνε την αριθμητική και τα συμεράσματα δικά σου. Ούτε ΔΝΤ θα είχαμε, ούτε περικοπές μισθών και συντάξεων. Στο δικό μου το λεξιλόγιο οι φοροδιαφεύγοντες είναι κλέφτες. Γεγονός 2:Τη θυμάσαι την υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας; Και αυτοί κλέφτες.Και δεν ήταν μόνοι. Γεγονός 3: Ενώ γράφω αυτές γραμμές, παρακολουθώ τα βραδυνά νέα από την Ελλάδα α.3 δικηγόροι δεν έδωσαν αποδείξεις για περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. β. Γνωστος τραγουδιστής δεν δήλωσε άλλα τόσα. Αυτά μόνο σήμερα. Γεγονός 4: Οι μαιμούδες τυφλοί, ανάπηροι, οι συντάξεις των πεθαμένων, κ.λ.π. Ποιός είναι ο κακοήθης; Εγώ που τα λέω η αυτοί που τα διαπράτουν; Εγώ που τα λέω η ο κρατικός λειτουργός που παίρνει φακελάκι; Εάν δέχεσαι ότι η φοροκλοπή είναι δικαιολογημένη, κακό του κεφαλιού σου όπως έχει αποδειχθεί. Και κάτι ακόμα...δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό.. απόψεις εκθέτουμε..

Observer η συζήτηση μαζί σου αποκτά ενδιαφέρον γιατί από τις απαντήσεις σου βλέπουμε την τυπική άγνοια του Έλληνα ψηφοφόρου που έχοντας ως μόνη πηγή γνώσεις τις απόψεις-κουβέντες επίπεδου καφενείου και τα κανάλια ζει σε ένα ωκεανό παραπληροφόρησης και διαρκούς ομίχλης. Πίστευες ότι η αριστερά δεν είχε να προτείνει λύσεις για την έξοδο μας από τη κρίση αλλά όπως διάβασες και σχετική με τη κρίση βιβλιογραφία σου υπέδειξα και τις βασικές κινήσεις εξόδου από τη κρίση σου ανέλυσα. Το ότι αγνοείς βασικά θέματα φαίνεται είτε από τις θέσεις σου που ουσιαστικά είναι ένα αναμάσημα την κυρίαρχη προπαγάνδα είτε από την διαρκή αδυναμία σου να σχολιάσεις τις τεκμηριωμένες απαντήσεις που σου έδωσα. Παρέθεσε ένα link για την Αργεντινή που αντί να στηρίξει κάποια δική σου άποψη όπως ή Ευρώ ή Χάος μας έδειξε ότι το υποτιθέμενο χάος της Αργεντινής μακριά από το Δολάριο ήταν και είναι στην πραγματικότητα η σωτηρία της! Μη μπορώντας να πεις κάτι ουσιαστικό ψέλλισες ότι η Αργεντινή είναι διαφορετική οικονομία σε σχέση με την Ελλάδα, και ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. Όλα λάθος!!! Στην Ελλάδα η αγροτική παραγωγή και η κτηνοτροφία συρρικνώνεται εξαιτίας του μοντέλου οικονομίας που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας το μοντέλο του Νεοφιλελευθερισμού. Ένα μοντέλο που αφήνει απροστάτευτους τους Έλληνες παραγωγούς ενώ την ίδια στιγμή στηρίζει τις πολυεθνικές και τους μεγαλοεισαγωγείς. Παρόλα τα πρόβλημα η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που λένε τα γνωστά κυβερνητικά παπαγαλάκια. Διάβασε τα πιο κάτω για να ξεπεράσεις τις πλάνε σου στο σχετικό θέμα. http://bluebig.wordpress.com/2013/06/09/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BA/ http://www.aformi.gr/2011/06/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CF%84%CF%89%CF%87%CE%AE-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1/ Ψάξε και το θέμα του ορυκτού πλούτου και θα χάσεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να μη γίνει ευρέως γνωστό ότι είμαστε μια πλούσια χώρα σε ορυκτό πλούτο (αν όντως υπάρχει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο όπως σιγά σιγά αποκαλύπτετε τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, αν και κρατώ κάποιες επιφυλάξεις για το θέμα) μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη εκτελέστηκε και ο Δημήτρης Μπάτσης ο συγγραφέας του βιβλίου “H Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα”. http://www.biblionet.gr/book/62722/

Observer Έγραψες ότι η πηγή του προβλήματος είναι ότι ο ένας Έλληνας κλέβει τον άλλον. Μέγα λάθος και πάλι!!! Σε μέγεθος εθνικής οικονομίας το πρόβλημα που αναφέρεις είναι σαν μια μύγα στα χασάπικα Το δημόσιο χρέος και βάλτο καλά στο μυαλό σου οφείλετε στις φοροελαφρύνσεις -φοροαπαλλαγές που οι κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες νομοθετούν υπέρ της Οικονομικής ελίτ του τόπου μας. Παράδειγμα. Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης. “…ο νόμος 27/1975 ο οποίος προβλέπει τα περί φορολογίας πλοίων. Με το νόμο αυτό οι έλληνες εφοπλιστές απολαμβάνουν 56 φοροαπαλλαγές. Και όχι μόνο αυτό. Ο νόμος είναι συνδεδεμένος με το ελληνικό Σύνταγμα, ώστε να μην μπορεί να αλλάξει. Δηλαδή πρόκειται για νομικό παραλογισμό. Με το Σύνταγμα προστατεύεται η διαφορετική μεταχείριση ελλήνων πολιτών έναντι άλλων. Πάνω απ όλα όμως αυτή η “νομική” συμπεριφορά δείχνει τον καημό της κάθε κυβέρνησης να τα έχει καλά με τους εφοπλιστές. Τόσο πολύ τους αγαπάνε που τους προστατεύουν από πιθανή διάθεση κάποιου να τους φορολογήσει στο μέλλον. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, κάθε πλοίο με ελληνική σημαία πληρώνει το χρόνο φόρο από 3.000 έως 8.000 ευρώ. Όσο δηλαδή ένας άνεργος χωρίς εισοδήματα. Αν το πλοίο είναι ελληνικό αλλά υπο ξένη σημαία, δεν πληρώνει τίποτα.” Αφού λοιπόν δεν φορολογούνται αυτοί που έχουν, το οικονομικό κενό στην Ελληνική οικονομία οι κυβερνήσεις το καλύπτουν με δάνεια. Κάτι που συμφέρει μόνο τους δανειστές μας που πολλές φορές είναι και εφοπλιστές με μετοχές σε τράπεζες!!! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα… γραφεί ο Νικος Μπογιοπουλος “Πρώτον, από την υπογραφή της συνθήκες του Μάαστριχτ και μετά, δηλαδή την τελευταία εικοσαετία, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει σε εγχώριους και ξένους τοκογλύφους και κερδοσκόπους το αστρονομικό ποσό των 772,9 δις ευρώ! Δεύτερον, μόνο από το 2000 και μετά, δηλαδή από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τόκους και χρεολύσια μακροπρόθεσμων δανείων το ποσό των 400,5 δις ευρώ. Την ίδια περίοδο για εξοφλήσεις έντοκων και βραχυπρόθεσμων τίτλων έχει πληρώσει πάνω από 240 δις ευρώ. Αθροισμα 640,5 δις ευρώ! Τρίτον, από το Μάαστριχτ και μετά, τέσσερα ολόκληρα ΑΕΠ της χώρας έχουν πάει σε … τόκους και χρέη! Από αυτά μάλιστα, πάνω από τρία ολόκληρα ΑΕΠ έχουν εξανεμιστεί σε τόκους και χρεολύσια κατά την περίοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη! Τα παραπάνω στοιχεία και οι σχετικοί πίνακες που περιλαμβάνουν τις δαπάνες για την καταβολή των τόκων, χρεολυσίων και τις εξοφλήσεις βραχυπρόθεσμων τίτλων και εντόκων γραμματίων, ομολογούνται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του έτους 2013 (σελ. 133). Ας δούμε ένα ακόμα στοιχείο: το ελληνικό δημόσιο χρέος το Μάρτιο του 2010 ήταν 310 δισεκατομμύρια. Το Μάρτιο του 2013 το δημόσιο χρέος ήταν 309 δισεκατομμύρια. Δηλαδή μετά από τρία χρόνια ανελέητης λιτότητας, εξαθλίωσης και εξανδραποδισμού του λαού μετά από σωρεία μέτρων που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 60 δις ευρώ που φορτώθηκαν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, το δημόσιο χρέος μειώθηκε μόλις κατά .. 1 δισεκατομμύριο! Αυτή είναι η πολιτική τους. Είναι η ίδια πολιτική που (καθ’ ομολογία του Στουρνάρα στη βουλή στις 15/2/2013) μέσα σε μόλις τρία χρόνια έχει παράσχει στους πλουτοκράτες δάνεια ύψους 550 δισ ευρώ, αλλά σε ότι αφορά τους εργαζόμενους έχει εκτινάξει τι ιδιωτικό χρέος στα 230 δισ ευρώ, την ανεργία στο 1,5 εκατομμύριο και τους Ελληνες που ζουν στη φτώχεια στα 3,5 εκατομμύρια! Το συμπέρασμα είναι ότι από την μια μεριά το κράτος και οι κυβερνήσεις των κεφαλαιοκρατών δανείζονται αστρονομικά ποσά με τα οποία χρηματοδοτείται η κερδοφόρα δράση των κεφαλαιοκρατών και από την άλλη μεριά ο λαός πληρώνει τα χρέη των κεφαλαιοκρατών και του κράτους των κεφαλαιοκρατών και μάλιστα στο πολλαπλάσιο. Με τόκο!” Και τελειώνω επισημαίνοντας ότι με το PSI τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν από τα 16 τα 13δις των αποθεματικών τους και όχι από τις συντάξεις μαϊμού που φυσικά κακώς δίνονταν σε αυτά τα λαμόγια. Σκόπιμα μας βαρβαρίζουν τα κανάλια διαρκώς αυτές τις “αποκαλύψεις” που έχουν σαν σκοπό να δικαιολογήσουν στους Έλληνες πολίτες την επικείμενη κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμίων της χώρας. Αυτό για να καταλάβεις γιατί σε λίγο καιρό θα πάψουν οι συντάξεις και τα νοσοκομεία.

Μπορείς να τοποθετηθείς στο παρακάτω, για να δούμε εαν μπορείς να σκέπτεσαι εκτός από το να συρράπτεις διάφορες παπαριές και να τις σερβίρεις χύμα; Γεγονός 1: Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια είναι τουλάχιστον 25 δις ευρώ ετησίως. Κάνε την αριθμητική και τα συμεράσματα δικά σου. Ούτε ΔΝΤ θα είχαμε, ούτε περικοπές μισθών και συντάξεων. Στο δικό μου το λεξιλόγιο οι φοροδιαφεύγοντες είναι κλέφτες.

Απαντώ στον Observer (χωρίς επαλήθευση) Τρί, 15 Οκτ 2013 - 2:25 Αφού δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό (πώς θα μπορούσε άλλωστε, δεν έχω να μοιράσω το παραμικρό με κανένα), φυσικά κανείς έμφρων δεν θα υποστηρίξει την φοροδιαφυγή, ακόμα κι αν φοροδιαφεύγει όποτε του παρουσιάζεται η ευκαιρία (υπάρχουν βέβαια εκείνοι που θεωρητικοποιούν τη φοροδιαφυγή με το σκεπτικό ότι από τη στιγμή που το κράτος κλέβει γιατί να μην το κάνουν, αλλά είναι άκρως αφελής έως ηλίθια άποψη). Η θεσμοθετημένη φοροδιαφυγή πώς αντιμετωπίζεται όμως; Αναφέρομαι στις φοροαπαλλαγές, στα παραθυράκια των νόμων (τεράστιες μπαλκονόπορτες, όχι απλοί φεγγίτες), στα θαλασσοδάνεια (που υπάρχουν ακόμα), όλα νόμιμα αλλά όχι ηθικά. Εκτιμώ, παρ' όλα αυτά, ότι το ΔΝΤ και η τρόικα θέλησαν να δώσουν ένα μάθημα, να κάνουν να σφίξουν οι κώλοι όπως λέγεται στο μέρος εκείνο της ανθρωπότητας που συνέχιζε να θεωρεί ότι έχει δικαιώματα (σε κράτος πρόνοιας, σε αξιοπρεπή ζωή, κ.λπ.) και χτύπησαν το περιθώριο της ευημερούσας Δύσης, χτύπησαν μερικές χώρες που δεν θα έθεταν σε κίνδυνο το σύστημα (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία) για να ευθυγραμμιστούν οι κοινωνίες , δηλαδή οι απλοί άνθρωποι, της Ιταλίας (του μεγάλου ασθενούς με το χρέος των δύο τρις), της Γαλλίας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Στόχος τους δεν είναι να κάνουν ηθικότερες τις εθνικές οικονομίες, στόχος τους ήταν και είναι να ζουν τοκογλυφικά. Χρειάζονται δημόσιο χρέος.

Observer ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι με νοημοσύνη που καταλαβαίνουν ποιος απαντά σοβαρά και με επιχειρήματα και ποιος αδυνατεί να απαντήσει παρά μόνο σχολιάζει επώνυμες και τεκμηριωμένες απαντήσεις όπως του Βαξεβάνη και του Μπογιόπουλους ως πιπεριές. Όσα δεν φτάνει η αλεπού… Και στο δικό μου λεξιλόγιο οι φοροδιαφεύγοντες είναι κλέφτες αλλά την ίδια αξία για σένα έχει ένας άνεργος καστανάς που πουλάει κάστανα χωρίς αποδείξεις, με έναν εφοπλιστή που δεν πληρώνει καθόλου φόρους; Και μιας και το επισήμανες, το πρόβλημα της φοροδιαφυγή είναι άλλη μια απόδειξη της σκανδαλώδους ανικανότητας των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο. 40 Χρόνια κυβερνούν οι άχρηστοι και μόνο λόγια ήταν, ουσία μηδέν…. και να που φτάσαμε σε αυτό το χάλι. http://www.koutipandoras.gr/20410/%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CF%89.html Με το θέμα όμως της φοροδιαφυγής πάλι αναπαράγεις την κυρίαρχη προπαγάνδα, την προπαγάνδα που βολεύει τους Μεγαλοεργολάβους, τους Καναλάρχες, τους Τραπεζίτες, Τους Πασόκους και τους Νεοδημοκράτες . Όπως διαπίστωσες και πιο πριν στο θέμα με το τι παράγει η Ελλάδα είχες λάθος. Έτσι και εδώ έχεις πάλι λάθος. Και φοροδιαφυγή να μην είχαμε πάλι στην ίδια κατάσταση θα βρισκόμασταν. Για να το καταλάβεις απάντησε μου: η HΠΑ έχει πρόβλημα φοροδιαφυγής και γι ‘αυτό και το 2008 ξέσπασε η κρίση; Η Ισλανδία είχε και αυτή πρόβλημα φοροδιαφυγής; Η Ισπανία, η Ιταλία κλ.π. είχαν πρόβλημα φοροδιαφυγής; Προφανώς και όχι… δεν είχαν τέτοιο προβλημα. Όμως γιατί αντιμετωπίζουν όλες αυτές οι χώρες κρίση χρέους; Γιατί όλες αυτές οι οικονομίες όπως και η δική μας είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είχαν ως μοντέλο οικονομίας τον νεοφιλελευθερισμό (Οι οικονομικές κρίσεις είναι βασικό χαρακτηριστικό του καπιταλισμού). Παρέθεσε μας ένα βιβλίο ενός οικονομολόγου, που να αναφέρει ως αίτια της Ελληνικής κρίσης χρέους την φοροδιαφυγή. Το πρόβλημα με εμάς είναι ότι ενώ ο νεοφιλελευθερισμός μας έφερε εδώ που μας έφερε, οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμα, Σαμαρά ακόμα το ίδιο μοντέλο οικονομίας επιλέγουν. Γι’ αυτό και πάμε από το κακό στο χειρότερο. Και όχι τυχαία. Έχουν εντολή να διασώσουν τις ξένες τράπεζες έστω και αν εδώ πουλήσουν τα πάντα, έστω και ας διαλύσουν την Ελληνική κοινωνία και οικονομία. Εγώ σου ανέπτυξα πιο κάτω τις προτάσεις τις αριστερά, εσύ μπορείς να μας πεις μερικές προτάσεις της δεξιάς που θα μας βγάλουν από την κρίση χρέους;

Το αίτιο της κρίσης δεν είναι η κρίση χρέους. Το χρέος συσσωρεύτηκε γιατί εξάγουμε λιγότερα από όσα εισάγουμε είτε ως αγαθά είτε ως υπηρεσίες. Το εμπορικό ισοζύγιο είναι ελλειμματικό εδώ και δεκαετίες. Έτσι δημιουργείται το χρέος. Σε μια χώρα που ο φιλελευθερισμός κυριαρχεί τότε έχουμε ιδιωτικό τομέα που έχει υψηλά ποσοστά εξαγωγών. Στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ ΙΧΝΟΣ φιλελευθερισμού. Το νεοφιλελευθερισμός είναι κενή έννοια, δεν σημαίνει τίποτα. Μομφή διάφορων αριστερών είναι πάρα είδος οικονομικής πολιτικής. Δεν υπάρχει κόμμα νεοφιλελεύθερων παρά μόνο φιλελευθέρων. Όταν η οικονομία σου είναι κατά βάση ΚΡΑΤΙΚΗ, είτε άμεσα είτε έμμεσα τότε είναι ευνόητο ότι το εμπορικό ισοζύγιο θα είναι μονίμως ελλειμματικό. Η απάντηση λοιπόν της Αριστεράς στο τεράστιο Ελληνικό κράτος (σε αυτό περιλαμβάνονται και οι κρατικοδίαιτες ιδιωτικές επιχειρήσεις) είναι ακόμα περισσότερο κράτος. Αυτό είναι σαν να έχεις πυρετό και να συστήνεις στον άρρωστο να βγει στον ήλιο να ανέβει και άλλο... Επίσης το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι το ίδιο με της Ελλάδας. Άλλο είναι το πρόβλημα των ΗΠΑ άλλο της Ελλάδας άλλο της Γερμανίας άλλο της Ισπανίας. Οι γενικεύσεις και η ισοπέδωση οδηγούν σε λαϊκίστικες απόψεις κενές νοήματος. Στις ΗΠΑ είχαν πρόβλημα με την φούσκα των ακινήτων. Στην Ιρλανδία με την φούσκα των τραπεζών. Στην Ελλάδα με την φούσκα του κρατικού χρέους κτλ. Διαφορετικές οι αιτίες για το κάθε πρόβλημα, διαφορετικές οι λύσεις. Ήρθαν όλα μαζί στην επιφάνεια γιατί οι οικονομίες είναι αλληλοεξαρτώμενες και το πρόβλημα των ΗΠΑ βοήθησε στο να έρθουν στην επιφάνεια και τα προβλήματα των Ευρωπαϊκών χωρών. Η απάντηση δεν είναι κρατισμός στην κρίση της Ελλάδας. Είναι ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα με κανόνες και αναδιάρθρωση του κρατικού τομέα από τα θεμέλια.

Και μιας και η κουβέντα περί φοροδιαφυγής. http://www.tovima.gr/world/article/?aid=483460 http://www.iefimerida.gr/news/80615/%CE%B7-starbucks-%CE%BE%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82 Η φοροδιαφυγή των πολυεθνικών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, διαφορετικά τα βάρη της φορολογίας θα τα συνεχίσουν να τα σηκώνουν μόνο εμείς. Οι κυβερνήσεις αν δεν τις πιέσουμε με την ψήφο μας θα συνεχίσουν να διευκολύνουν τους πάμπλουτους και να κλέβουν όλους εμάς.

Ο @ARNOUMAI (χωρίς επαλήθευση) Τετ, 16 Οκτ 2013 - 11:03 δεν είμαι εγώ ο αρχικός ARNOUMAI και όλα αυτά που λέει είναι αμπελοφιλοσοφίες και δεν πρόκειται να τις διαβάσετε από κανέναν σημερινό σοβαρό οικονομολόγο. Κάποιοι οικονομολόγοι της Σχολή του Σικάγου μπορεί να τα έγραφαν κάποια από τα απίθανα του ψευδο@ARNOUMAI αυτά αλλά το μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού που εισήγαγαν κατέρρευσε με τρομερό κρότο σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Arcadiaportal που προς τιμή του δημοσιεύει όλες μας τις απαντήσεις θα πρέπει να διασφαλίσει την μοναδικότητα και την αυθεντικότητα του κάθε ονόματος ή ψευδώνυμου.

Ψευδο@ARNOUMAI ή όπως αλλιώς θέλεις να ονομάζεσαι γράψε μας έναν τίτλο βιβλίου που αναλύει την Ελληνική κρίση και αναφέρει ως κύρια αιτία της σημερινής οικονομικής μας κρίσης το ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο και ότι λύση στο πρόβλημα είναι το λιγότερο κράτος. Αυτά τα λέει ο Πρετεντέρης και γελάνε οι οικονομολόγοι όλου του κόσμου!!!

Δεν υπάρχει οικονομολόγος σε ολόκληρο τον κόσμο που θα δει το μέγεθος του ελλειμματικού εμπορικού ισοζυγίου της χώρας μας και δεν θα σου πει ότι αυτό είναι Η αιτία της κρίσης. Το εμπορικό ισοζύγιο είναι ο καθρέφτης της οικονομίας σου απέναντι στους άλλους. Αντικατοπτρίζει όλα τα προβλήματα. Τεράστιο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου σημαίνει αδύναμη παραγωγή, μη ανταγωνιστική και με πολύ χαμηλή εξωστρέφεια. Λύση στο πρόβλημα δεν είναι απλά λιγότερο κράτος. Είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ κράτος. Αυτό σημαίνει αποτελεσματικότεροι/ικανότεροι υπάλληλοι και διοικήσεις. Αυτό σημαίνει κατάργηση μονιμότητας. Με το υπάρχων προσωπικό και τα ανύπαρκτα κίνητρα που έχει, το κράτος δεν θα αποδώσει ποτέ στα επίπεδα που απαιτούνται. Με μονιμότητα και μόνη ελπίδα για ανανέωση του προσωπικού την συνταξιοδοτησή τους θα πρέπει να περιμένουμε 10-20 χρόνια...Μέχρι τότε τι;;; Αν αποτελεσματικότερο κράτος στην περίπτωσή μας σημαίνει απολύσεις ας γίνουν. Αν σημαίνει προσλήψεις ας γίνουν. Το σίγουρο είναι ότι όσο διατηρείται η μονιμότητα το κράτος θα βελτιώνεται με ρυθμούς σαλιγκαριού. Αν βελτιώνεται... Για να καταλάβεις το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας που είχε και έχει η χώρα δες τι γινόταν τα "καλά" χρόνια: <strong>Εμπορικό Ισοζύγιο</strong> 2002 -22.708,7 2003 -22.643,5 2004 -25435,8 2005 -27558,9 2006 -35286,3 2007 -41499,2 2008 -44048,8 Αυτό ΚΡΑΥΓΑΖΕ ότι η ανάπτυξη δεν βασίζεται σε σταθερά πόδια αλλά στα πήλινα πόδια της ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ. Αν δεν έχεις ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ εξωστρεφή, ανταγωνιστικό και το εμπορικό ισοζύγιο είναι συνεχώς υψηλά ελλειμματικό τότε τι να συζητάμε. Η απόδοση του ιδιωτικού τομέα ορίζει την ευημερία μιας χώρας. Ιδιωτικός τομέας δυνατός με κράτος μπάχαλα είναι ασύμβατες έννοιες.

@ @14:15 (χωρίς επαλήθευση) Παρ, 18 Οκτ 2013 - 15:56 Μπορεί ο Δ. Δασκαλόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΒ, να λέει ότι δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε την βιομηχανία γιατί η βιομηχανία είναι «ο πραγματικός πρωταθλητής της εθνικής μας οικονομίας μολονότι αντιμετωπίζει σε μόνιμη βάση μια μεροληπτική διαιτησία». Ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε μόνο από τον τουρισμό, ότι παρόλη την κρίση τα έσοδα από τις εξαγωγές των βιομηχανικών προϊόντων μεταποίησης κάθε μορφής (27 δις ευρώ) ξεπερνούν τα συνολικά έσοδα από τις εισπράξεις υπηρεσιών (τουρισμός- ναυτιλία, 24,5 δις), ότι η βιομηχανία απασχολεί το 16,6 % των εργαζομένων (739.000 εργαζόμενοι) καταβάλλοντας το 17,1% των συνολικών αποδοχών, συνεισφέροντας επίσης κατά 15,5% στο ΑΕΠ περισσότερο από κάθε άλλο τομέα. Ότι σε πείσμα διαφόρων που ισχυρίζονται σχεδόν καθημερινά «ότι δεν παράγουμε τίποτα» η Ελλάδα έχει ήδη μια σημαντική βιομηχανική παράδοση που σε ορισμένους τομείς ξεπερνά τα 60-70 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Μπορεί ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Task Force –όπως άλλωστε και ο Επίτροπος Όλι Ρεν- να δηλώνει ότι πρέπει να προστατεύσουμε ιδίως τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατόρθωσαν να επιζήσουν μέχρι σήμερα μέσα από την κρίση και να συνιστά στις τράπεζες να μην κάνουν καταχρηστικές πιέσεις ιδίως σ’ αυτές τις επιχειρήσεις. Όμως στην πραγματική ζωή και στην πραγματική οικονομία, πληθαίνουν (...) (το υπόλοιπο διάβασέ το στο http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/trapezes-mia-apisteyti-i-istoria-toy-perikli-basilopoyloy, είναι μια εξήγηση για το ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας που κατά τους οικονομολόγους όλης της υφηλίου "είναι Η αιτία της κρίσης") (δεν μπορείς να απαντάς σε σχόλια ή αναρτήσεις με κάτι περισσότερο από "@";)

@14:15 (χωρίς επαλήθευση) Παρ, 18 Οκτ 2013 - 15:56 έναν τίτλο βιβλίου ενός οικονομολόγου… από όλους τους οικονομολόγους τους κόσμου που το λένε, μπορείς να μας υποδείξεις;

<strong> "Η τραγωδία που ζούμε, η οικονομική αλλά και ηθική κρίση που συνταράσσει την Ευρώπη, είναι άμεση συνέπεια αυτού που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μεγάλη προδοσία» στο τέλος του 20ού αιώνα: το γεγονός, δηλαδή, ότι η διεθνής σοσιαλδημοκρατία, η κεντροαριστερά αν αυτό διευκολύνει τη συζήτηση, απαρνήθηκε τις ιδέες του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής δικαιοσύνης, υιοθετώντας το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα. Την ιδέα ότι η «αγορά», οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι και οι οίκοι αξιολόγησης είναι που οι κυβερνήσεις πρέπει, αντί να ελέγχουν, να εξυπηρετούν." </strong> Για το λόγο αυτό, εμείς τώρα πρέπει να υπομένουμε την ακροδεξιά του Σαμαρά, <strong> πιο θανατηφόρα από το μαχαίρι του Ρουπακιά </strong> γιατί χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό σαν οδοστρωτήρα για να καταστείλει κάθε διαμαρτυρία. Όπως στη χούντα, έτσι και τώρα, "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας", ενδιάμεσες καταστάσεις δεν γίνονται ανεκτές και η διατήρηση της αξιοπρέπειας δεν προβλέπεται (οικτίρω τους δεξιούς που πρέπει να έχουν μεγάλο πρόβλημα, σχεδόν αρχίζω να συμπαθώ τον Τζαβάρα που βγαίνει για παράδειγμα στην ΕΡΤ3 των απολυμένων και λέει ότι "είναι αδιανόητο μέχρι σήμερα η κυβέρνηση να μη μπορεί να δώσει μία λύση" στην ΕΡΤ). Ο Γιωργάκης, ο Παπαδήμος στη συνέχεια, με αποκορύφωση τον Σαμαρά τώρα, κατέστρεψαν μια κοινωνία, έναν λαό που, αν και είχε του κόσμου τις ατέλειες, δεν άξιζε τέτοια τύχη. Και εκπλήσσομαι διαπιστώνοντας πόσοι πολλοί δημοσίως υποστηρίζουν την πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεών μας. Δεν μπορούν να εκτιμήσουν την κατάσταση; Κάνουν σωστή ανάγνωση αλλά αδιαφορούν; Ορισμένοι δείχνουν να χαίρονται κιόλας (μα δεν είναι τα πάντα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, υπάρχουν και όρια στην "κοπαδοποίηση"). Το ζήτημα είναι κυρίως <strong> πώς </strong> θα βγει η Ελλάδα από την κρίση. Οι νεοφιλελεύθεροι που κυβερνούν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν τόλμησαν να κάνουν αυτά που τραβάμε εμείς. Η «μεγάλη προδοσία», όπως αποκαλεί ο Κούλογλου τη μεταστροφή της σοσιαλδημοκρατίας, είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των κεντροαριστερών κομμάτων παντού στον κόσμο, η ελληνική ιδιαιτερότητα είναι μοναδική έως τώρα.

Διαβάζεις οικονομικό τύπο και αρθρογραφία ή έχεις μείνει στον Μάρξ; Για αρχή σου κάνει ο Βαρουφάκης; "Την ίδια στιγμή, η Κρίση σάρωνε τα πάντα παντού και ιδίως σε τρεις τομείς: τραπεζική κρίση, κρίση δημόσιου χρέους και, τέλος, <strong>η πιο ύπουλη κρίση από τις τρείς – η κρίση στο εμπορικό ισοζύγιο εντός της ευρωζώνης που συνδέεται άμεσα με την κρίση επενδύσεων στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωζώνης</strong>. Για να το πω απλά, η Κρίση είχε εξ αρχής τέτοιο βάθος και τροπή, που το μόνο «ανάχωμα» που θα λειτουργούσε ήταν μια εκ βαθέων αναδόμηση του ευρω-συστήματος."

Γνωρίζεται πολλές ακροδεξιές που να έχουν ταράξει τον ιδιωτικό τομέα στην φορολογία, από της υψηλότερες της Ευρώπης; Γνωρίζεται πολλές ακροδεξιές που συντηρούν μια κρατική γραφειοκρατία σαν την δική μας και την προστατεύουν με όλες τις δυνάμεις τους; Γνωρίζεται πολλές ακροδεξιές που έχουν πετύχει ποσοστό ανεργίας 30% και η συμμετοχή του κρατικού τομέα σε αυτό τον δείκτη να τείνει στο μηδέν; Μήπως έφτασε ο καιρός να αντιληφθείτε ότι ο κρατισμός μας έφτασε εδώ που είμαστε, και ότι λειτούργησε εις βάρος του ιδιωτικού τομέα; Δεν αντιληφθήκατε ότι τα τελευταία 30 χρόνια στην τάξη των μικρομεσαίων, αυτοί που συσσώρευσαν πλούτο ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι; Συνταξιοδοτήσεις στα 50, εφάπαξ και συντάξεις μη αναλογικές με τις εισφορές τους, μαζί με τα μπόνους από τα "γρηγορόσημα", έκαναν μια θέση στο δημόσιο όνειρο για κάθε Έλληνα. Βλέπετε να κάνει κάτι η Ν.Δ. του Σαμαρά για να αλλάξει αυτό το status; Αν αυτή είναι ακροδεξιά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεξιός και το ΚΚΕ εθνικιστικό κόμμα. Εκτός και αν μένετε στους τίτλους, σαν τον άλλο που περιμένει τίτλους από βιβλία για να πειστεί ότι το εμπορικό έλλειμμα είναι το βασικότερο πρόβλημα της χώρας εδώ και δεκαετίες. Τελικά ισχύει αυτό που λένε για όλα στην Ελλάδα. <strong>Είσαι ότι δηλώσεις.../strong> Όσο το ΠΑΣΟΚ ήταν σοσιαλιστικό κόμμα άλλο τόσο ήταν δεξιά η Ν.Δ. Στην θέση του ΠΑΣΟΚ τώρα έχουμε το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ), στην θέση της Ν.Δ. το ίδιο παραμύθι και το ΚΚ στον δικό του κόσμου σε παράλληλο σύμπαν. Α μην ξεχάσω αποκτήσαμε και δυο κόμματα δώρο. Τους ΑΝΕΛ και την ΧΑ. Ελληνική κοινωνία ώρα μηδέν. Αφού τελείωσαν τα λεφτά από το πάρτι του δανεισμού, τώρα ανακαλύπτουμε τα άσχημα του καπιταλισμού, τις θεωρίες συνωμοσίας, τον σοσιαλισμό, καθώς και τον εθνικισμό/ρατσισμό. Όπως τον βολεύει τον καθένα αρκεί να μην γίνει το αυτονόητο. Να στηριχτεί ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας και το κράτος να κάνει την δουλειά του.

@ @Βαγγέλης Κορμπάς (χωρίς επαλήθευση) Κυρ, 20 Οκτ 2013 - 14:00 (συνεχίζεις να σπας να μην πω τι γιατί θα το κόψει ο διαχειριστής... βρες, τέλος πάντων κάτι άλλο να αποκαλείσαι) (αλλά μια και χρησιμοποιείτε τον πληθυντικό ευγενείας, το ξαναγράφω διορθωμένο: συνεχίζετε να σπάτε (...) κάτι άλλο να αποκαλείστε) "Γνωρίζεται" είναι τρίτο πρόσωπο, ενικός. γνωρίζομαι γνωρίζεσαι γνωρίζεται γνωριζόμαστε γνωρίζεστε γνωίζονται γι' αυτό γράφω "συνεχίζετε" και όχι "συνεχίζεται", "αποκαλείσαι" αλλά και "αποκαλείστε". Μάθετε ορθογραφία, κύριε "@" (το "αντιληφτήκατε", "βλέπετε", "μένετε", τα γράψατε σωστά, αυτό το τριπλό "γνωρίζεται" σκοτώνει Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ακροδεξιά γιατί σε επίπεδο διαχείρισης της κοινωνίας τη γραμμή τη χαράζει ένα μέλος των Κενταύρων, μαζί με τον ανανήψαντα Χρύσανθο και τον Φαήλο, ενώ στο οικονομικό πεδίο <strong> εκτελεί εντολές ξένων συμφερόντων </strong> τα οποία δεν ανησυχούν καθόλου για τις τύχες της ελληνικής κοινωνίας. Κριτήριο για τις αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά είναι η ισχύς ή η αδυναμία του εσωτερικού αντίπαλου, του θηρίου που πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί στο κλουβί και να την αφήσει (την κυβέρνηση Σαμαρά) να παίξει τα παιχνίδια της με αυτούς που πραγματικά αξίζουν, την ξένη και ντόπια οικονομική ελίτ. Οι παλαιότεροι πολιτικοί έπαιζαν άλλο παιχνίδι, την προσέλκυση των μαζών, ακόμα παλιότερα την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος, τώρα άλλαξαν τα πράγματα, οι σημερινοί κυβερνώντες απογειώθηκαν, απεγκλωβίστηκαν από την εθνική διάσταση και πετάνε στην στρατόσφαιρα (όταν έρθουν κάτω η πρόσκρουση θα έχει δύναμη μεγατόνων με τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τη χώρα).

Ευχαριστώ για το μάθημα ορθογραφίας, βλέπετε είμαι της πρώτης δέσμης. Τα μαθηματικά είναι ο τομέας μου. Επί της ουσίας δεν απαντάτε. Και μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να εκτελεί εντολές ξένων συμφερόντων ενώ το "θηρίο" έχει διαφορετικά ονόματα για κάθε ιδεολογία. Τα περί οικονομικής ελίτ μπορείτε να τα διευκρινίσετε; Ποια οικονομική ελίτ λέτε; Τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ που μετακόμισε την έδρα του στο Βέλγιο γιατί η κυβέρνηση την έγραφε συνεχώς; Τις υπόλοιπες μεγάλες βιομηχανίες που έχουν απομείνει και κοντεύουν να διαλυθούν επειδή η κυβέρνηση τις αγνοεί; Πως φροντίζει η Ελληνική κυβέρνηση την ελίτ της χώρας; Με το μεγαλύτερο ενεργειακό κόστος στην Ευρώπη; Με μια από τις μεγαλύτερες φορολογίες στην Ευρώπη; Με την χαώδη γραφειοκρατία που δεν αγγίζει για να μην δυσαρεστήσει τους ψηφοφόρους δημόσιους υπάλληλους; Η πολιτική στην Ελλάδα δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή. Είναι ένας αχταρμάς που είναι εντελώς άστοχο να τον βαφτίζουμε με κενούς πολιτικούς όρους. Έτσι και η κυβέρνηση Σαμαρά. Μια διαχείριση κάνει που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή. Άλλα αντί άλλων.

Ο Real Βαγγέλης δεν απαντά ποτέ επί της ουσίας. Αρέσκεται στο να αναμασάει και να αναπαράγει διάφορα τσιτάτα που βρίσκοντα διασκορπισμένα δτο διαδίκτυο, από επαγγελματίες αρθογράφους. Έτσι, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Δεν έχεις βαρεθεί να αναμασάς τα ίδια επειχειρήματα (λασπολογήματα μάλλον) που σερβίρει η ηγεσία της Ελληνικής Αριστεράς (συστηματικά) εναντίον του αστικού κράτους, λόγω ελλείψεως θέσεων εκ μέρους των; 40 χρονια ακούω την ίδια κασέτα από την αριστερά: για όλα φταίνε οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι αστοί, μπλα, μπλα, μπλα... Πάντα φταίνε οι άλλοι, αλλά ποτέ εμείς.. Ποτέ εμείς που εκλέγαμε ανίκανους, εφ' όσον μας είχαν κλείσει το μάτι, ποτέ εμείς που φοροδιαφεύγαμε... Και η Αριστερά μάχεται για τη κουτάλα όπως έχω ξαναπεί και μάλιστα χρησιμοποιώντας sexy ιδεολογία, όπως, "προοδευτικό", "ανανεωτικό", λέγοντας στους νέους ότι όλα είναι εύκολα, "αξιζεις ένα καλύτερο μέλλον", κ.λ.π.. Ανευθυνότητα επικίνδυνη και εγκληματική εκ μέρους των "ηγετών' της Αριστεράς, αλλά και όλων αυτών που παριστάνουν τους "αδέσμευτους", "ακομμάτιστους" κ.λ.π. Θα συμφωνήσω με τον ψευδο Βαγγέλη στο ότι η πολιτική στην Ελλάδα δεν είναι ούτε Δεξιά ούτε Αριστερή. Είναι ότι χρειάζεται για να εκλεγουμε. Γι΄αυτό βλέπεις το Σαμαρά να ακολουθεί τη πολιτική του ΓΑΠ... Σκέψου ότι εάν ο Σαμαράς είχε συνεργασθεί με το ΓΑΠ στην αρχική φάση της καταστροφής, δεν θα είχαμε φθάσει σε τόση εξαθλίωση... Και κάτι τελευταίο.. Αυτά που γράφω είναι εμπειρίες ζωής και όχι πονήματα επαγγελματιών αρθογράφων η συγγραφέων, που κανένας απ' αυτούς δεν έχει εμπειρία ζωής, εκτός από τη συρραφή απομονωμένων γεγονότων και την εκμαίευση απόψεων, Καλό χειμώνα να έχουμε.

<strong> ΤΑΙΠΕΔ Πούλησαν όσο όσο κτίρια-φιλέτα Με 261 εκατ. ευρώ δύο θυγατρικές τραπεζών αγόρασαν 28 φιλέτα του Δημοσίου (ΓΑΔΑ, Μπουμπουλίνας κ.α.). Στη συνέχεια θα τα κοικιάσουν στις υπηρεσίες που τα χρησιμοποιούν σήμερα και θα εισπράξουν νοίκι 600 εκατ. ευρώ για μια 20ετία! ΣΕΛ. 50-51 </strong> Observer, πριν από αρκετά σχόλια έγραφες "δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό.. απόψεις εκθέτουμε.." και κόντεψα να σε πιστέψω, στη συνέχεια όμως επιβεβαίωσες την αρχική μου ιδέα: απλή προπαγάνδα, όχι σοβαρή συζήτηση. Ο πιο επίφοβος αντίπαλος του καθεστώτος αυτή τη στιγμή είναι ο Σύριζα, έτσι λοιπόν χαρακτηρίζεις τον απέναντί σου συριζαίο και αρχίζεις την προσπάθεια αποδόμησής του: "ο Real Βαγγέλης δεν απαντά ποτέ επί της ουσίας", "αναμασά μόνο και αναπαράγει τσιτάτα", "λασπολογήματα της αριστεράς", "η ίδια κασέτα", τσακωμός για την "κουτάλα", και τέλος, για να καλύψεις τα πάντα, ρίχνεις και ένα καρφί εναντίον "όλων αυτών που παριστάνουν τους "αδέσμευτους", "ακομμάτιστους" κ.λ.π.". Κερασάκι στην τούρτα οι "εμπειρίες ζωής και όχι πονήματα επαγγελματιών αρθρογράφων η συγγραφέων, που κανένας απ' αυτούς δεν έχει εμπειρία ζωής". Απλή, χοντροκομμένη προπαγάνδα. Εσένα σε πληρώνει ο Αντρέας ή ο Οδυσσέας ή έχεις αναλάβει και τους δύο μαζί;

Xαλαρώστε.....ΑΧ ΡΕ ΑΝΤΩΝΙΕ. http://www.youtube.com/watch?v=wEvtH8KnW00

Σελίδες