Ημερίδα για τις δημόσιες συμβάσεις από το ΤΕΕ στην Τρίπολη (pics,vid)

Ημερίδα για τις δημόσιες συμβάσεις από το ΤΕΕ στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 27, 2017 - 09:44
0 σχόλια

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου την Τετάρτη 26 Απριλίου πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Νόμος 4412/2016 δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών: εφαρμογή & προοπτικές ανάπτυξης» στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου Χαρίκλεια Τσιώλη άνοιξε την εκδήλωση και παρουσίασε τους καλεσμένους ομιλητές.

Πρώτο θέμα το οποίο αναλύθηκε είχε να κάνει με   την παρουσίαση του Ν.4412/16 που αφορά της δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών & υπηρεσιών και επίσης συζήτηση επί του  Ν.4413/16 ανάθεση & εκτέλεση συμβάσεων παραχώρησης, θέματα τα οποία ανέλυσε η Τίνα Γκόλια, Νομική Σύμβουλος Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών.

Ο νόμος 4412/2016 (ΦΕΚ Α' 147) θεσπίζει κανόνες:
• α) για τις διαδικασίες προγραμματισμού και σύναψης δημοσίων συμβάσεων και διαγωνισμών μελετών που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Βιβλίου Ι (άρθρα 2 έως 221),
• β) για τις διαδικασίες προγραμματισμού και σύναψης συμβάσεων και διαγωνισμών μελετών που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Βιβλίου ΙΙ (άρθρα 2 και 222 έως 338),
• γ) για τη διακυβέρνηση, οι οποίοι εφαρμόζονται, σύμφωνα με το Βιβλίο ΙΙΙ (άρθρα 339 έως 344), από τις αναθέτουσες αρχές και τους αναθέτοντες φορείς και
• δ) για την έννομη προστασία κατά τη σύναψη συμβάσεων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Βιβλίου ΙV (άρθρα 345 έως 374).

Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται, με την επιφύλαξη των ορισμένων διατάξεων (άρθρα 3-7), σε όλες τις συμβάσεις των περιπτώσεων α ́ και β ́, ανεξαρτήτως είδους και εκτιμώμενης αξίας αυτών, εκτός αν άλλως ορίζεται στις επιμέρους διατάξεις αυτού.
Τέλος, τοποθετήθηκε  ο κ. Αντώνης Κοτσώνης, Πολ. Μηχ/κός - Αναπλ. Γεν. Διευθυντής Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών - Πρόεδρος Συμβουλίου Δημ. Έργων Γ.Γ.Υ και ακολούθησαν οι ερωτήσεις του κοινού.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση του ΤΕΕ Πελοποννήσου για τις δημόσιες συμβάσεις έργων


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.