Ημερίδα για την ανεκτίμητη αξία του μητρικού θηλασμού στην Τρίπολη (pics,vid)

Ημερίδα για την ανεκτίμητη αξία του μητρικού θηλασμού στην Τρίπολη (pics,vid)

Ιανουάριος 31, 2016 - 20:49
1 σχόλια

Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στο Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης, μία ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων μαμάδων οι οποίες έχουν γεννήσει πρόσφατα ή ακόμα εγκυμονούν και θέλουν να μάθουν τα πάντα γύρω από τον μητρικό θηλασμό.

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί το μοναδικό φυσιολογικό και φυσικό τρόπο σίτισης των βρεφών. Το μητρικό γάλα αποτελεί την ιδανική τροφή για τα βρέφη με ευεργετικές προεκτάσεις στην οικογένεια, την κοινωνία, την οικονομία και την υγεία.

Βασική ομιλήτρια ήταν διεθνώς πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού ibclc Κορίνα Μουζάκη η οποία μίλησε για τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν στον μητρικό θηλασμό.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη υπεροχή του θηλασμού σε σχέση με το μπιμπερό, όσο αφορά την θρεπτική αξία και την προστασία από τις αρρώστιες, ο μητρικός θηλασμός δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθεί η καλύτερη σχέση μεταξύ παιδιού και μητέρας. Στο μωρό προσφέρει την «ζεστασιά», την ασφάλεια, την επαφή με το σώμα της μητέρας. Μην ξεχνάτε ότι το μωρό για εννέα μήνες ζούσε μέσα στο σώμα της μητέρας και βίωνε κάθε δευτερόλεπτο τους κτύπους της καρδιάς της μητέρας, τις κινήσεις της, τις εναλλαγές των συναισθημάτων της.

Η κ.Κατερίνα Κατσιάνη, διαχειρίστρια της ομάδας υποστήριξης μητρικού θηλασμού, μίλησε για τις δράσεις της ομάδας, τα μέλη της και τα μελλοντικά σχέδια τους, έτσι ώστε να ενημερωθούν όλο και περισσότερες νέες μητέρες της Αρκαδίας.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα για την ανεκτίμητη αξία του μητρικού θηλασμού στην Τρίπολη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

πολλα συγχαρητηρια στις διοργανωτριες της εκδηλωσεις και στη συμβουλο η οποια μας ελυσε πολλες αποριες,δεκτικη και αψογη στις απαντησεις της.οι διοργανωτριες τα ειχαν ετοιμασει ολα πολυ ομορφα.αναμενουμε και αλλες τετοιες εκδηλωσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.