Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Δόθηκε νέα παράταση

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Δόθηκε νέα παράταση

Δεκέμβριος 23, 2021 - 16:45
0 σχόλια

EUROKINISSI

Παράταση ακόμα ενός μήνα, έως το τέλος του Ιανουαρίου του 2022, παίρνει η υποχρεωτική εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

Η παράταση ενός μήνα στην εφαρμογή της εντάχθηκε ως νομοτεχνική βελτίωση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο συζητείται στη Βουλή, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί νομοσχέδιο – «σκούπα» με διατάξεις που άπτονται του αντικειμένου σχεδόν του συνόλου των υπουργείων.

Όπως ανακοίνωσε λίγο πριν στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το υπουργείο Περιβάλλοντος κατέθεσε τη νομοθετική βελτίωση για παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου του 2022 της εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου ως συνέπεια της αντίστοιχου χρονικού διαστήματος παράτασης που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες και τη διεκπεραίωση των γονικών παροχών.

Πρακτικά έως το τέλος Ιανουαρίου θα επιτρέπεται η κατάρτιση συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης ακινήτων με απλή βεβαίωση μηχανικού και όχι υποχρεωτικά με ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο νομοσχέδιο είχε ήδη ενταχθεί η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σύνταξης συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλιές αντικειμενικές έως το τέλος Ιανουαρίου 2022.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.