Ιατρικός Σύλλογος: Ιδρύεται στην Τρίπολη το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στην ιατρική και στους Αρκάδες ιατρούς (vid)

Ιατρικός Σύλλογος: Ιδρύεται στην Τρίπολη το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στην ιατρική και στους Αρκάδες ιατρούς (vid)

Ιανουάριος 21, 2023 - 12:00
8 σχόλια

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας μετά από δωρεά των αδελφών Παϊσίου απέκτησε τα δικά του ιδιόκτητα γραφεία στο κέντρο της πόλης στην οδό Σπετσεροπούλου και Δεληγιάννη.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Βασίλης Ψυχογυιός μάς ενημέρωσε ότι ο νέος χώρος πρόκειται για ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο - «κόσμημα» για όλη την πόλη που ήταν το πατρικό σπίτι των δυο αδελφών. Ο μακαρίτης ο πατέρας των αδελφών Παϊσίου ήταν γιατρός και είχε μάλιστα διατελέσει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας.

«Ένα κομμάτι αγοράστηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο και το υπόλοιπο έγινε δωρεά» όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά ενώ ευχαρίστησε θερμά την κυρία Έλσα και την κυρία Μερντίνα τις αδελφές Παϊσίου και δωρήτριες για την συμβολή τους.
Το χρονοδιάγραμμα για την επίσημη μετακόμιση των γραφείων του Ιατρικού Συλλόγου σε αυτό τον χώρο είναι τα δυο χρόνια.

Όπως τόνισε ο κ. Ψυχογυιός πρόκειται για ένα εμβληματικό διατηρητέο κτίριο που έχει πολύ μεγάλη ιστορική αξία και είναι επιθυμητό από όλους, όσες τροποποιήσεις γίνουν, να μην επηρεάσουν σε κανένα βαθμό τον χαρακτήρα του.

Αυτό που μένει να γίνει, είναι να εκτιμηθεί από έναν μηχανικό τι τροποποιήσεις πρέπει να γίνουν στο εσωτερικό, ώστε να είναι απόλυτα λειτουργικό

Το αξιοσημείωτο είναι ότι επίσης στον χώρο θα στεγαστεί και μουσείο με θέμα του την ιατρική.

Αυτό θα αφορά τους ιατρούς της Αρκαδίας αλλά και γενικά τον ιατρικό χώρο στην Αρκαδία

Στόχος του συλλόγου, όπως τόνισε ο κ. Ψυχογυιός, είναι να δημιουργηθεί ένα χώρος που θα είναι «καμάρι» τόσο για τον σύλλογο αλλά και για ολόκληρη την πόλη. «Δεδομένου ότι η Τρίπολη γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου όποιες επιστημονικές ή συνδικαλιστικές συναντήσεις γίνονται οι συμμετέχοντες φιλοξενούνται εδώ» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για αυτό τον λόγο η δουλειά και ο τρόπος με τον οποίο ο χώρος θα διαμορφωθεί είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο και θα γίνει με μεγάλη προσοχή.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο Ιατρικός Σύλλογος αποκτά τα δικά του ιδιόκτητα γραφεία του


8 Σχόλια

Αυτό το πανέμορφο νεοκλασσικό κτήριο "κόσμημα" θα το "κοσμούν" και τα σκουπίδια του κάθε τσόγλανου γκραφιτά της βλαχούπολης;

Ιατρική βοηθεία, ή ανοχή, ή μια ακόμη ευκαιρία στα παιδιά η μοναδική οικία Παϊσίου έχει ήδη μετατραπεί σε υπαίθρια πινακοθήκη της εν Τριπόλει τσογλαναρίας.

Μπορεί να μας πει κάποιος οι οπαδικοί βανδαλισμοί και τα ποδοσφαιρικά συνθήματα και αυτοκόλλητα, του Αστέρα και των άλλων ούγκανων όλων των χρωμάτων, γιατί δεν πηγαίνουν στους συνδέσμους να πληρώσουν και να αποζημιώσουν τους παθόντες; Αφού πρόκειται για παρανομία με υπογραφή. Κύριε δήμαρχε και κύριε εισαγγελέα, η φθορά δημόσιας περιουσίας, είναι διωκώμενη αυτεπάγγελτα. Γιατί δεν ενεργείτε ανάλογα; Όσο για την ιδιωτική περιουσία, όπως όλη η πόλη, είναι αφημένη στο έλεος των κάφρων. Η οικία Παϊσίου έχει βανδαλιστεί πολλάκις από «οπαδούς» παρά τις αντιγκράφιτι βαφές του αείμνηστου Κώστα. Θλίψη.

Όσο ζούσε ο αείμνηστος συμβολαιογράφος τον έβλεπες να κοιτάζει εξαγριωμένος τον γραμμένο τοίχο και την επομένη να έχει διορθώσει την ζημιά. Τώρα το κτίριο-κόσμημα της πόλης έχει αφεθεί στις άγριες καλλιτεχνικές διαθέσεις του κάθε παλιόπαιδου. ΝΤΡΟΠΗ και μόνο ΝΤΡΟΠΗ.

Να μπούνε κάμερες (με προειδοποίηση) και οι συλλαμβανόμενοι να αποκλείονται από επιδόματα και όλες τις κρατικές διευκολύνσεις κ.λ.π. επίσης να είναι υποχρεωμένοι να επαναφέρουν τα κτίρια στην προηγούμενη κατάστασή τους!

Συνεχίζετε μερικοί να μιλάτε αόριστα για βάνδαλους κλπ αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση και τώρα και στο παρελθόν όλοι οι βανδαλισμοί είναι από τους tigers του Αστέρα και τους χουλιγκανάκους των άλλων ομάδων, πράσινων μπλε κόκκινων κίτρινων μαύρων. Θύρες και βρισίδια ποδοσφαίρου. Ξεκάθαρα. Να πληρώσουν λοιπόν οι σύνδεσμοι, οι ομάδες και τα αφεντικά. Οι βανδαλισμοί από κάφρους του Αστέρα είναι στο απυρόβλητο; Όπως λένε και στο σχόλιο παραπάνω, έχουν ονοματεπώνυμο τα αίσχη στους τοίχους μας. Αυτοί που έχουν γεμίσει όλη την πόλη είναι γνωστοί. Να πληρώσουν.

20:52 Όλοι αυτοί που γράφουν τα οπαδικά συνθήματα ρε αστραχάν, δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι είναι και μέλη συνδέσμων. Τι συλλογισμός κουμπί είναι αυτός;

@13:58 δεν είναι όλοι ψεύτες και κότες να κρύβονται και να υποκρίνονται και να προσποιούνται τον ανήξερο, όπως κάνεις εσύ δειλέ παρακεντέ. Όταν υπογράφουν οι Tigers είναι Tigers! Αλλά πώς να το καταλάβεις εσύ που μια ζωή έχεις μάθει να κρύβεσαι στους υπονόμους και να υποκρίνεσαι ότι δεν είσαι εσύ, ποντικέ παρακεντέ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.