Η υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και η αρχιερατική δοξολογία (pics,vid)

Η υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και η αρχιερατική δοξολογία (pics,vid)

Σεπτέμβριος 27, 2015 - 12:08
2 σχόλια

Με την Αρχιερατική Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας για την 194η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έφθασε στις 10:30 και τον υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής. Την κυβέρνηση εκπρόσώπησε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ.

Σύσσωμος Κλήρος και Λαός, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και πολιτειακών Αρχόντων, εκπροσώπων  της Κυβερνήσεως, της Αστυνομίας, του Στρατού και όλων των φορέων του Νομού Αρκαδίας και της Περιφερείας, τίμησαν  τους Ηρωικούς προγόνους τους, που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έδωσαν την ζωή τους για τη λευτεριά της Τριπολιτσάς και κατ' επέκταση ολόκληρου του γένους, καθώς η Άλωση της πόλης με πρωτεργάτη τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση της επανάστασης.

Το πρωί της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μετά την τέλεση της  Δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Επίκουρο Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Θανάση Χρήστου.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Η υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και η αρχιερατική δοξολογία


2 Σχόλια

"Σύσσωμος κλήρος και λαός", αλλά που είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας; Τι συμβαίνει; Δεν θα έπρεπε να είναι. Ας εξηγήσει κάποιος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αλέξανδρος συνόδευε τον Αρχιεπίσκοπο σε επίσκεψη στο Σιδηρόκαστρο για θυρανοίξια ναού. Δείτε και το σχετικό βίντεο, όπου ο Ιερώνυμος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Αλέξανδρο, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην περιοχή την στρατιωτική του θητεία: https://www.youtube.com/watch?v=Oz_cWFRstKk Όμως, στο επίσημο πρόγραμμα του εορτασμού αναφέρεται ρητά ότι οι δοξολογίες θα γίνουν «χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Αλεξάνδρου». Δε νομίζω ότι η επίσκεψη στο Σιδηρόκαστρο ήταν έκτακτη αλλά προγραμματισμένη. Επομένως, γιατί ο δέσποτας δεν ενημέρωσε για την απουσία του; ***

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.