Η Τρίπολη υποδέχθηκε τους Αρκαδικούς Βλαστούς του Αγαπήνορα (pics,vid)

Η Τρίπολη υποδέχθηκε τους Αρκαδικούς Βλαστούς του Αγαπήνορα (pics,vid)

Μάρτιος 28, 2017 - 09:52
0 σχόλια

Ο Όμιλος των Φίλων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας Τρίπολης διοργάνωσε ειδική εκδήλωση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο την Δευτέρα 27 Μαρτίου στα πλαίσια υποδοχής των «Αρκαδικών Βλαστών» του Αγαπήνορα, βασιλιά των Αρκάδων από την Τεγέα και, σύμφωνα με τη παράδοση και τους θρύλους, πρώτου οικιστή της Κύπρου την εποχή του Τρωικού Πόλεμου.

Για έκτη συνεχή χρονιά οι μαθητές του ιστορικού Παγκυπρίου Γυμνασίου της Λευκωσίας επισκέφθηκαν την Αρκαδία, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδρομής της Σχολής που  καθιερώθηκε με την ένταξή της στο Διεθνές Δίκτυο Αρκαδία και την ανακήρυξή της ως συμβολικής έδρας της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας το 2011.

Δώδεκα μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενοι από δύο καθηγητές περιηγήθηκαν στην Αθήνα και την Αρκαδία, από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου 2017, επισκεπτόμενοι Μουσεία, Αρχαιολογικού Χώρους, φυσικές καλλονές και πόλεις της μητροπολιτικής Αρκαδίας, το Ναύπλιο και την Αθήνα, συνοδευόμενοι από μαθητές και καθηγητές του αδελφού 4ου ΕΠΑΛ Τρίπολης και στελέχη της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας.

Τις διαχρονικά ιδιαίτερες σχέσεις της Αρκαδίας με την Κύπρο τόνισαν στις δηλώσεις Διευθυντής της  Αρκαδικής Εταιρείας Άγγελος Δενδρινός, ο Γιάννης Σαμπράκος πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και κηδεμών 4ου Λυκείου, ο Γιώργος Χριστοδούλου, βοηθός διευθυντή στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και ο Πάνος Ζαφειοροπουλος Διευθυντής 4ου Λυκείου Τρίπολης.

Έφ.Κ

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Η Τρίπολη υποδέχθηκε τους Αρκαδικούς Βλαστούς του Αγαπήνορα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.