Η Τεχεράνη επιτέθηκε με δεκάδες πυραύλους εναντίον βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ

Η Τεχεράνη επιτέθηκε με δεκάδες πυραύλους εναντίον βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ

Ιανουάριος 08, 2020 - 10:08
2 σχόλια

Επίθεση με δεκάδες πυραύλους εναντίον αμερικανικών βάσεων στο δυτικό Ιράκ εξαπέλυσε η Τεχεράνη τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον 35 βαλλιστικοί πύραυλοι. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News επιβεβαίωσε την πληροφορία, κάνοντας λόγο για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον δύο αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση διευκρίνισε ότι εκτοξεύθηκαν 15 βαλλιστικοί πύραυλοι εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων και αεροσκάφη και ελικόπτερα «υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές». Σημείωσε ακόμη, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, πως το Ιράν έχει στο στόχαστρο άλλες 100 αμερικανικές εγκαταστάσεις που σκοπεύει να πλήξει εάν οι ΗΠΑ ανταποδώσουν τα πλήγματα.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (Federal Aviation Administration, FAA) απαγόρευσε στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να κάνουν πτήσεις στον εναέριο χώρο του Ιράκ, του Ιράν, του Περσικού Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν.

Πληροφορίες: protothema.gr

Ειδήσεις: 
Tags: 

2 Σχόλια

όπως έλεγε και ένα παλιό σύνθημα σε τοίχο της τρίπολης "αλληλεγγύη στο ιράν"

Πως αλλάζουν οι καιροί. Σήμερα το ''Μολών λαβέ'' το λένε οι Πέρσες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.