Η σύνδεση τουρισμού, πρωτογενούς τομέα και πολιτισμού θα φέρει ευημερία στην Αρκαδία (vid)

Η σύνδεση τουρισμού, πρωτογενούς τομέα και πολιτισμού θα φέρει ευημερία στην Αρκαδία (vid)

Νοέμβριος 15, 2017 - 14:31
0 σχόλια

Συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε σήμερα στην Τρίπολη ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Α. Ρέτσος με τα Mέλη του Συνδέσμου και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στις συναντήσεις, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Υποδομών, Δικτύων & Περιβάλλοντος, κα. Ντίνα Νικολάκου, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, ο Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντινος Μαρινάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, κ. Γιώργος Βερνίκος, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου κ. Γιώργος Αμβράζης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ κ. Ηλίας Κικίλιας και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece, κα. Ιωάννα Δρέττα. 

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, συζητήθηκαν θέματα σε σχέση με τη στρατηγική του ΣΕΤΕ για μία ολιστική βιώσιμη ανάπτυξη και για μία ουσιαστική διασύνδεση τομέων όπως για παράδειγμα της αγροδιατροφής και του πολιτισμού που μπορούν άμεσα να ενισχύσουν ποιοτικά την εμπειρία που προσφέρει η χώρα μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών του τουρισμού. 

Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω προώθηση των προορισμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη συμβολή και της Marketing Greece. Ήδη, η εταιρεία, ξεκινώντας από την Πελοπόννησο, σχεδίασε και υλοποιεί την Wanderlust Greece (www.wanderlustgreece.com), μία νέα ψηφιακή καμπάνια «αναζήτησης» εμπειριών που προκύπτει από την επιθυμία για την ανακάλυψη της αυθεντικής Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Α. Ρέτσος μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, δήλωσε σχετικά:

 «Μαζί με το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ και τη Μarketing Greece, ο ΣΕΤΕ μέσα από μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί σε προορισμούς της χώρας επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να αναδείξει ζητήματα σε σχέση με πρακτικές που επιτυγχάνουν τη βέλτιστη σχέση βιώσιμης ανάπτυξης και τουρισμού, την ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού καθώς και τη διασύνδεσή του με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό. Αυτός είναι ο σκοπός και της σημερινής μας παρουσίας στην Τρίπολη. 

Οι προορισμοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι δημοφιλείς τόσο στους ξένους, όσο και στους Έλληνες τουρίστες. Παρακολουθούμε από κοντά τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε τοπικό επίπεδο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν οι τουριστικοί προορισμοί της Πελοποννήσου. Τις προσπάθειες αυτές έχει ως στόχο να ενισχύσει ο ΣΕΤΕ σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για μία βιώσιμη ολιστική ανάπτυξη. Σε επίπεδο επικοινωνίας και προώθησης, η Marketing Greece έχει, ήδη, εντάξει στις δράσεις της την προώθηση των προορισμών της Πελοποννήσου στις διεθνείς αγορές. Επιπλέον, σχεδιάζει περισσότερες υπηρεσίες και νέα προϊόντα marketing και προβολής τα οποία απευθύνονται στην εσωτερική τουριστική αγορά γεγονός το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Πελοπόννησο που προσελκύει μεγάλο αριθμό Ελλήνων επισκεπτών».

Video: 

Arcadia Portal.gr Συνάντηση Εργασίας ΣΕΤΕ στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.