Οδηγίες για τον εμβολιασμό από την διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Παναρκαδικού (vid)

Οδηγίες για τον εμβολιασμό από την διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Παναρκαδικού (vid)

Νοέμβριος 15, 2017 - 14:16
1 σχόλια

Μύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια

Η γρίπη είναι μια αρρώστια που μπορεί να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα, λόγω μετάδοσης από παιδί σε παιδί ή από ενήλικα σε παιδί, όταν το παιδί έρθει σε επαφή με το άτομο που νοσεί. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα σε χώρους όπου συνυπάρχουν πολλά άτομα.

Ως αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης θεωρείται ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της γρίπης. Για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων έχει προγραμματιστεί και θα υλοποιηθεί o ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός.

Τα εμβόλια παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην υγεία των παιδιών, αφού θωρακίζουν τον οργανισμό τους από πιθανή μελλοντική προσβολή από κάποια λοιμώδη ασθένεια.

Όταν στο παιδί χορηγηθεί το εμβόλιο, τότε το αμυντικό σύστημά του θα παράξει τη δική του προστασία έναντι της ασθένειας, ώστε αν τύχει να έρθει σε επαφή με τον πραγματικό ιό, να μην αρρωστήσει. Εννοείται πως το ίδιο το εμβόλιο δεν μπορεί να προκαλέσει γρίπη.

H διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, ιατρός κυρία Ιωάννα Αντωνίου-Κοκοφίτη έδωσε κάποιες οδηγίες για τον εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης, αναφέροντας ότι μία απλή ενέργεια καθώς  ο εμβολιασμός μπορεί να εξασφαλίσει ένα υγιές μέλλον για το παιδί.

Με ένα τσιμπιματάκι θωρακίζεται η ζωή του και είναι ο πιο πολύτιμος σύμμαχος απέναντι σε επικίνδυνες θανατηφόρες ασθένειες

Η κυρία Αντωνίου μεταξύ άλλων μίλησε και για τον εμβολισμό κατά της ιλαράς, μιας ασθένειας η οποία σε μεγάλο ποσοστό αναπτύχτηκε εξαιτίας του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η κυρία Αντωνίου ανέφερε ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις αναμένεται  να εκδηλωθεί ένα ιδιαίτερα επιθετικό στέλεχος γρίπης, το οποίο σε συνδυασμό με την επιδημία της ιλαράς είναι πολύ πιθανόν άτομα που νοσούν από ιλαρά να κολλήσουν από γρίπη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέντευξη της διευθύντριας της Παιδιατρικής Κλινικής η οποία με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο δίνει χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζουν γονείς για τα εμβόλια, όπως πότε αυτά πρέπει να ξεκινούν και σε πόσες δόσεις γίνονται.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Μύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μαζευτείτε οι του ΕΣΥ στον χώρο σας και αφήστε τις κατ' οίκον επισκέψεις. Δεν χορτάσατε πιά τόσα χρόνια και εντός και εκτός;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.