Η συγκλονιστική απολογία του παιδοκτόνου για το φονικό στο Άστρος

Η συγκλονιστική απολογία του παιδοκτόνου για το φονικό στο Άστρος

Αύγουστος 22, 2014 - 12:54
1 σχόλια

«Θόλωσα αποφάσισα να πάρω το δίκαννό μου στα χέρια πυροβόλησα με αυτό το Γιάννη και τον πέτυχα»

Μητέρα 39χρονου «Αρνούμαι την κατηγορία που μου αποδίδεται»

Ο 75χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 39χρονου γιου του ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για όσα συνέβησαν κατά την του απολογία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο γιος του ήταν επιθετικός και εξαιτίας του φόβου που του προκάλεσε η συμπεριφορά του, προχώρησε στο έγκλημα.

Ο παιδοκτόνος  οδηγήθηκε στις φυλακές Τίρυνθας, πήρε πάνω του το φονικό και φέρεται να είπε στην απολογία του, ότι ζούσαν με την σύζυγό του για χρόνια ένα δράμα, με το θύμα να χειροδικεί σε βάρος τους και να απειλεί να ξεκληρίσει όλη την οικογένεια για οικονομικούς λόγους.

Στο υπόμνημα το οποίο κατέθεσε ο απολογούμενος Γιώργος Μπάρλας την Πέμπτη 21 Αυγούστου στον ανακριτή Ναυπλίου αναφέρει:

Στις 14:15 – 14:30 το μεσημέρι ο γιος μου ήλθε και προσπάθησε να εισέλθει στην οικία μου σπρώχνοντας την πόρτα της αυλής. Επειδή δεν μπορούσε να μπει, άρχισε να με βρίζει και μου πέταξε μια μικρή γλάστρα, που όμως δεν με πέτυχε. Άρχισε να σπρώχνει και να κλωτσά την πόρτα για να τη σπάσει και να την ανοίξει με τη βία, και είναι βέβαιον ότι εκείνη τη στιγμή υπέστην μια έντονη διατάραξη της συνειδήσεως μου, που την επέφερε η απότομη και αιφνίδια υπερδιέγερση του συναισθήματος του φόβου, του πανικού αλλά και της οργής.

Υπό το κράτος αυτών των συναισθημάτων, τα οποία με κυρίευσαν πλήρως και μου θόλωσαν την κρίση, αποφάσισα να πάρω το δίκαννό μου στα χέρια, πυροβόλησα με αυτό το Γιάννη και τον πέτυχα.

Ήταν τέτοια η ένταση των συναισθημάτων και η θόλωση του μυαλού μου που, ενώ ο γιος μου ήταν χτυπημένος στο έδαφος και αναίσθητος, εγώ τον πλησίασα και τον πυροβόλησα και στα πόδια, για να μη σηκωθεί, μολονότι ήταν φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί.

Αφού πέρασε κάποια ώρα μέχρι να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς είχα κάνει, κατελήφθην από νέο κύμα πανικού, φοβούμενος τώρα τι θα συνέβαινε, αν ερχόταν η σύζυγός μου στο σπίτι και αντιλαμβανόταν την πράξη μου. Για να μη συμβεί αυτό, τηλεφώνησα στο σπίτι του αδελφού μου και ανέφερα στη σύζυγό του ότι δήθεν πέρασε ο Γιάννης, ότι όλα ήταν καλά και ότι αργότερα θα ερχόταν και αυτός από το σπίτι τους. Στη συνέχεια, ενεργώντας πάντα, μετακίνησα το αυτοκίνητο του γιου μου στην αυλή, έσυρα το σώμα του από τα πόδια, το έβαλα με προσπάθεια στα πίσω καθίσματα, έβγαλα τις πινακίδες, τις οποίες έθαψα στον κήπο, καθάρισα το χώρο από τα αίματα και οδηγώντας το ίδιο αυτοκίνητο, πήγα το πτώμα του γιού μου στον ξεροπόταμο, όπου χρησιμοποιώντας ένα μπιτόνι βενζίνη έβαλα φωτιά, προσπαθώντας, ενεργών τελείως «ερασιτεχνικά», «να σβήσω» τα ίχνη του εγκλήματος μου. Ακολούθως, επέστρεψα πεζός στο σπίτι, για να πλυθώ από τα αίματα και τη σκόνη, και λίγο αφότου βγήκα από το μπάνιο επέστρεψε η γυναίκα μου μαζί με τον αδελφό μου".

Από την άλλη η 67χρονη Δήμητρα Μπάρλα υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό.

Το απολογητικο υπόμνημα της μητέρας αναφέρει

Αρνούμαι την κατηγορία που μου αποδίδεται περί απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία εκ προθέσεως που τέλεσε ο σύζυγός μου σε βάρος του υιού μας Ιωάννη. ΟΥΔΕΜΙΑ συμμετοχή καθ' οιονδήποτε τρόπο είχα, είτε εις τη σχεδίαση, είτε εις την εκτέλεση της πράξεως του συζύγου μου, την οποία καταδικάζω ως μητέρα.

Εάν εγνώριζα ότι επρόκειτο να συμβεί κάτι τέτοιο και πολύ περισσότερο αν ήμουν παρούσα κατά το χρόνο του περιστατικού, θα είχα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να το αποτρέψω.

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο υπόμνημα και το δεύτερο υπόμνημα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 
 
Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Παιδοκτονια: Κατ'άρθρον 303 Ποινικού Κώδικα Μητέρα που με πρόθεση, σκότωσε το παιδί της κατά τον τοκετό ή μετά τον τοκετό, αλλά ενώ εξακολουθούσε ακόμη η διατάραξη του οργανισμού της από τον τοκετό τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Εδώ μιλάμε για πατέρα συνεπώς, ΔΕΝ τίθεται θέμα παιδοκτονίας αλλά ανθρωποκτονίας!!!!!!!!!!!!! Το ακούμε καθημερινώς από τα κανάλι,που χωρίς να ψάξουν επαναλαμβάνουν μια μπαρουφίστικη καραμέλα αγραμματοσύνης ας προσέχουμε και ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα!Η διαφορά είναι τεράστια!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.