Η Σταύρωση του Θεανθρώπου στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης (pics,vid)

Η Σταύρωση του Θεανθρώπου στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης (pics,vid)

Απρίλιος 28, 2016 - 21:35
0 σχόλια

Η κορύφωση του Θείου δράματος. Η Σταύρωση του Θεανθρώπου. Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε όλη τη χώρα. Σε κάθε ορθόδοξη εκκλησία.

Ανάμεσα στο 5ο και στο 6ο Ευαγγέλιο, ψάλλεται το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανεύεται στην εκκλησία.
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης χιλιάδες πιστοί, άνθρωποι κάθε ηλικίας, συρρέουν στους ναούς για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο.

Το βράδυ της Μ. Πέμπτης 28 Απριλίου διαβάστηκαν τα περίφημα 12 Ευαγγέλια στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, όπου πλήθος πιστών συμμετείχε στην ακολουθία των Παθών και της Σταύρωσης του Ιησού.

Τα Δώδεκα Ευαγγέλια περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά. Τον Μυστικό Δείπνο, Το δάκρυ και την ανθρώπινη αδυναμία στους κήπους της Γεσθημανής, την προδοσία του από τον Ιούδα, τη σύλληψη, τη δίκη, τα βασανιστήρια, τη Σταύρωση.

Παρακολουθήστε βίντεο με την Σταύρωση του Ιησού στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κκ Αλέξανδρος.

«Τη αγία και μεγάλη Παρασκευή
τα άγια και σωτήρια φρικτά Πάθη
του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος
ημών Ιησού Χριστού επιτελούμεν,
τους εμπτυσμούς, τα ραπίσματα,
τα κολαφίσματα, τας ύβρεις,
τους γέλωτας, την πορφυράν χλαίναν,
τον κάλαμον, τον σπόγγον,
το όξος, τους ήλους,
την λόγχην και προ πάντων τον Σταυρόν και τον θάνατον
δι' ημάς εκών κατεδέξατο.
Έτι δε την του ευγνώμονος ληστού,
του συσταυρωθέντος αυτώ σωτήριω εν τω σταυρό ομολογίαν.»

Έφη Καστραντά
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Η Σταύρωση του Ιησού στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης

Επόμενο άρθρο
Καημός

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.