Η Σεμίνα Διγενή στην Τρίπολη: Η ομιλία της στην ημερίδα της ΠΟΕΣΥ και η συνάντηση με παλιούς και νέους φίλους (pics)

Η Σεμίνα Διγενή στην Τρίπολη: Η ομιλία της στην ημερίδα της ΠΟΕΣΥ και η συνάντηση με παλιούς και νέους φίλους (pics)

Απρίλιος 06, 2024 - 09:01
23 σχόλια

Η δημοσιογράφος και βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Σεμίνα Διγενή επισκέφθηκε την Τρίπολη την Παρασκευή 5 Απριλίου, προκειμένου να απευθύνει ομιλία στην Ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) που διοργανώθηκε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η έμπειρη δημοσιογράφος και συγγραφέας, η οποία έχει διαγράψει μια σπουδαία πορεία στις εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, υπογράμμισε τον ρόλο των δημοτικών ραδιοφώνων στην ολόπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, λέγοντας: «Το ΚΚΕ αναγνωρίζει έναν ειδικό ρόλο στα δημοτικά ραδιόφωνα ως ανοικτά δίκτυα επικοινωνίας με τους δημότες, χώρο έκφρασης όλων των δημοτικών παρατάξεων, ενάντια φυσικά σε υπαρκτά φαινόμενα ασφυκτικού τους ελέγχου από τις δημοτικές πλειοψηφίες».

Ακόμα, μίλησε για την ανάγκη «για ενότητα των εργαζομένων του κλάδου, σε δημοτικά, κρατικά, ιδιωτικά ΜΜΕ, για υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις απώλειες των προηγούμενων χρόνων και να εξασφαλίζουν ζωή με αξιοπρέπεια στους εργαζόμενους των ΜΜΕ και των οικογενειών τους».

Τέλος, αναφέρθηκε στη συγκέντρωση μέσων ενημέρωσης σε όλο και λιγότερα χέρια επιχειρηματιών, «μια κατάσταση που είναι αντικειμενικά ασυμβίβαστη με κάθε έννοια τήρησης της δεοντολογίας και της πολυφωνίας, με κάθε προσπάθεια αναζήτησης της αλήθειας. Πρόκειται για μια κατάσταση που προωθήθηκε και προωθείται με πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων. Ενάντια σε αυτή τα δημοτικά ραδιόφωνα μπορούν και πρέπει να αποτελούν ένα ανάχωμα υπέρ των πολλών».

Ακολούθησε τραπέζι στην «Πεινακοθήκη» στο οποίο παρακάθησαν ο πρώην επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας, η κυρία Παναγιώτα Πανούση, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας με την παράταξη της ΔΑΣ και υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ στην Αρκαδία, ο δημοσιογράφος Νίκος Θεοδωράκης, οι επιχειρηματίες κκ. Μ. Βράτιμος και Ν. Μελής, ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ΚΚΕ Ν. Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Ασημόπουλος, ο πρώην βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατρός Κώστας Ζαχαριάς, ο δημοσιογράφος του Arcadia 938 Γιώργος Ηλιόπουλος, η υπογράφουσα κ.ά.

Η συζήτηση στο τραπέζι ήταν ζωηρή και περιστράφηκε γύρω από την επικαιρότητα, με κεντρικό άξονα την κυβερνητική πολιτική στην Υγεία και στην Κοινωνική Πρόνοια. Τα απογευματινά χειρουργεία, η κατάσταση στα νοσοκομεία, αλλά και η βία κατά των γυναικών με αφορμή την τελευταία γυναικοκτονία. Η κυρία Διγενή ως προς το τελευταίο θέμα, επεσήμανε ότι στην πραγματικότητα μια γυναίκα θύμα βίας στη χώρα μας δεν μπορεί άμεσα να βοηθηθεί, καθώς χωρίς χρήματα δεν μπορεί να έχει νομική υποστήριξη, ούτε και υλική, καθώς τις περισσότερες φορές οι γυναίκες που βιώνουν ακραία βία στο οικογενειακό περιβάλλον δεν έχουν δικούς τους πόρους. Η παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών στις γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας είναι απαραίτητη, είπε.

 

Γαλανιάδη Εύα


23 Σχόλια

Η υπογράφουσα ως δημοσιογράφος που είναι και η ίδια, γιατί δεν κάλυψε ούτε 5' με τη φυσική της παρουσία το συνέδριο; Δεν την ενδιέφερε το θέμα;

Κρίμα στην ομορφιά της και για τις ιδέες της..... Κατήχηση στην Τρίπολη από το κκε δε βρίσκει ποτέ απήχηση ....

Αν αθροίσει κάποιος την αποδοχή ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΛΕΥΣΗ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΜΕΡΑ25 κλπ ασσόδυα έχουν 30%. Ενας στους 3 δίπλα σας είναι κομμουνστής και μιλάμε πως είμαστε Ευρώπη!

Παιδιά έξω έχει καλό καιρό αντί να γράφετε ότι μ@ σας κατεβαίνει στα σχόλια, κάντε καλύτερα μια βόλτα. Το περπάτημα κάνει καλό.... Υ. Γ. Η ΣΕΜΙΝΑ και το ΚΚΕ δεν σας παρεξηγεί, μάλλον σας συμπαρίσταται..

@19:42 - τα τελευταία 50 χρόνια αυτό το 30% κυβερνάει από το πεζοδρόμιο. Καληνύχτα Ελλάδα..

Μην απελπίζεσαι σύντροφε. Τουλάχιστο συμβαδίζουμε με τας Ευρώπας στο ποσοστό των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι περίπου 25%. Ακόμα πιο ευτυχές το γεγονός ότι το ποσοστό αυτό υπολείπεται των κομμουνιστών. Έχουμε δουλίτσα ακόμα βέβαια αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι....Μη μας παίρνει από κάτω.

Είναι μονοψήφιο αυτό που κυβερνούσε και κυβερνά observer...Και δεν είναι από το πεζοδρόμιο, είναι ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. Καληνύχτα και καλά ξυπνητούρια....

Διαχρονική απορία: Γιατί όλοι οι αριστεροί είναι έξυπνοι καί μορφωμένοι κατά κανόνα άνθρωποι, ενώ αντίθετα............

Ακόμη και οι συμπαθούντες το ΚΚΕ χρησιμοποιούν λέξεις της woke ατζέντας δεν υπάρχει γυναικοκτονία υπάρχει ανθρωποκτονία

@10:24 - Τα στελέχη των επιχειρήσεων είναι κατά κανόνα αριστεροί; Στον Σύριζα και το ΚΚΕ είναι μορφωμένοι και έξυπνοι ενώ στην ΝΔ είναι αμόρφωτοι και χαζοί; Τι πίνετε και δεν μας δίνετε; Άσε που αυτή η άποψη είναι ο ορισμός του φασισμού.

Τα στελέχη των επιχειρήσεων είναι κατά κανόνα έξυπνα και μορφωμένα ενώ όσοι δεν είναι στελέχη επιχειρήσεων, είναι αμόρφωτοι και χαζοί; Και αυτή η άποψη βρίσκεται στα όρια του φασισμού Παυλάρα.....

@10:24 Δει γίνεται "όλοι" και "κατά κανόνα" μαζί, εκτός αν είσαι ζαίος! Που κατά κανόνα είναι ξύλα απελέκητα!

@AA - Έγραψα κάπου ότι έξυπνοι και μορφωμένοι είναι μόνο τα στελέχη επιχειρήσεων; Όχι.

@01:03 - Όσπρια, πολλά όσπρια και μετά ελάτε. Πάντως έναν φόβο τον έχω γιατί ακούγεται ότι η βλακεία είναι ανίκητη.

Ούτε ο άλλος είπε ότι στη ΝΔ είναι αμόρφωτοι και χαζοί αλλά εσύ του το κόλλησες...Είδες Παυλάρα; Δεν είναι ωραίο να διαστρεβλώνεις...

"...... όλοι κατά κανόνα": όλοι σύμφωνα με τον κανόνα. Σύμφωνα με τον κανόνα πού ισχύει, όλοι είναι έξυπνοι, καλλιεργημένοι, ψαγμενοι καί λεπτοί άνθρωποι, ενώ...........

Τώρα κλαίνε τα φασιστακια στου λαού,στου λαού τα ποδαράκια. Σαν τα καβουράκια που κλαίγανε… Παύλο και λοιπά φασισταριά φιλελεδες σε μια χώρα που ο λαός του ζητάνε να είναι χαρούμενος που έφτασε μετά από 15 χρόνια να παίρνει ξανά 700 ευρώ δεν θα βρείτε πέτρα να χωθείτε. Ερχόμαστε…

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.