Η πρώτη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ στην περιφέρεια λειτουργεί στην Τρίπολη (pics,vid)

Η πρώτη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ στην περιφέρεια λειτουργεί στην Τρίπολη (pics,vid)

Σεπτέμβριος 15, 2023 - 13:30
11 σχόλια

Τη δική τους στέγη αποκτούν τα άτομα με νοητική υστέρηση, καθώς η λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του δήμου Τρίπολης εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης βρίσκεται στο κέντρο της Τρίπολης, σε νεόδμητο κτίριο και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για μία αξιοπρεπή στέγαση των δικαιούχων, οι οποίοι θα μπορούν να μένουν 24 ώρες το 24 εκεί και να έχουν την κατάλληλη υποστήριξη από το προσωπικό που θα βρίσκεται εκεί.

Στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, διαμένουν πρόσωπα με νοητική υστέρηση (Π.ΝΟ.Υ), τα οποία μπορεί να αντιμετωπίζουν και κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες ή δευτερογενείς ψυχικές παθήσεις και διαταραχές και δε μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα, χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη. Οι Σ.Υ.Δ. εξυπηρετούν το πρωταρχικό δικαίωμα για ανεξάρτητη διαβίωση κάθε ατόμου και στοχεύουν παράλληλα στην ανάπτυξη και διατήρηση στο μέγιστο βαθμό των ήδη κεκτημένων δεξιοτήτων και ικανοτήτων των ενοίκων, έτσι ώστε να διαβιούν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα, ενεργά και ανεξάρτητα στο κοινωνικό περιβάλλον.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου κ. Νίκος Καραλής, μόνο στο δήμο Τρίπολης θα συναντήσει κανείς τις Σ.ΥΔ. στο κέντρο της πόλης. Αυτό ικανοποιεί το αίτημα των ΑμεΑ για κυρίαρχη θέση μέσα στην κοινωνία και όχι απομόνωση. Τέλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Κ. Τζιούμη για την συμβολή του και την εκεί παρουσία του.

Πρέπει όλοι οι δήμαρχοι να κάνουν στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Η λειτουργία των Σ.Υ.Δ., χρηματοδοτείται από το Ε.Π. του ΕΣΠΑ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» Άξονας Προτεραιότητας: 2 Α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

H κυρία Καραλέκα είπε ότι έχουν γίνει προσπάθειες να συνεχιστεί και στο νέο ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση των δήμων.

Στόχος είναι να γίνουν και άλλες δομές στην Τρίπολη

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εγκαίνια της «Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμου Τρίπολης»


11 Σχόλια

Πολλά συγχαρητήρια κύριε δήμαρχε το σημαντικότερο έργο που έχει γίνει τα τελευταία πολλά χρόνια στην Τρίπολη

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο προσωπικό της δομης , όπως και στη διευθύντρια των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, χωρίς αυτούς η δομή δεν θα λειτουργούσε σημερα

Το εύκολο είναι τα εγκαίνια και οι φωτογραφίες .Οι περισσότεροι που είναι στις φωτογραφίες δεν γνωρίζουν και δεν γνώριζαν ούτε που πέφτει η δομή αυτή,οι άλλες δομές ,το κδαπ μεα .Πριν τα εγκαίνια μαύρο σκοτάδι και αδιαφορία.μετα τα εγκαίνια επίσης .Για φωτογραφίες πρώτοι.Για να βάλουν το χερι στην τσέπη ούτε κουβέντα .Μπορώ να πω πολλά ,αλλά μάταιο θα είναι.Οπως και να έχει ,τα άτομα αυτά ζουν ανάμεσα μας και πρέπει να γίνονται αποδεκτά και ο καθένας μας να βελτιώνει την καθημερινότητα τους.Η ενασχόληση μας με ΑΜΕΑ δεν γίνεται για τα χρήματα αλλά γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε .

ΜΠΡΑΒΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ! ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ.... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ ΟΠΩΣ Ο ΠΕΤΡΑΝ...

Μπράβο στα ευρωπαϊκά προγράμματα!Μπράβο και στο Δήμο που κάνει δίμηνες συμβάσεις για να πουλάει περισσότερες εκδουλεύσεις και βάζει κριτήρια την ανεργία αντί προϋπηρεσίας για να είναι άρτια εξοπλισμένες οι δομές. Μπράβο στους "από πάνω " που είναι στην καλύτερη ευθυνόφοβοι και αμέτοχοι

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.