Η προστασία του παραδοσιακού οικισμού Παρ. Άστρους από την ηχορύπανση

Η προστασία του παραδοσιακού οικισμού Παρ. Άστρους από την ηχορύπανση

Απρίλιος 20, 2017 - 13:32
1 σχόλια

Περισσότεροι από 200 κάτοικοι του Παραλίου Άστρους, δηλώνουν αντίθετοι στην προσπάθεια του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας να καταργήσει ουσιώδη όρο προστασίας του παραδοσιακού οικισμού του Παραλίου Άστρους και να ικανοποιήσει έτσι αίτημα μερίδας επιχειρηματιών της διασκέδασης, που συνίσταται στην δυνατότητα ελεύθερης εγκατάστασης μουσικής με ενισχυτές ήχου από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του οικισμού αυτού και κατ’ επέκταση στην νομιμοποίηση  περιβάλλοντοςυψηλής όχλησης.

Ειδικότερα, κατατέθηκε στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας κείμενο – παρέμβαση που υπογράφουν 203 κάτοικοι του Παραλίου Άστρους, οι οποίοι καλούν τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας να μην ζητήσει από την κεντρική διοίκηση –με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη- την κατάργηση του εδαφ. β΄της παρ. 3 άρθρου 2 του πδ/τος  της 01.07.2004 (ΦΕΚ 629 Δ΄/20.07.2004), το οποίο θεσπίζει ειδικά για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που βρίσκονται εντός του Β΄ τομέα του Παραδοσιακού Οικισμού του Παραλίου Άστρους, την απαγόρευση εγκαταστάσεων μουσικής με ενισχυτές ήχου.

Σημειώνεται ότι η μαζική και επώνυμη παρέμβαση κατοίκων του Παραλίου Άστρους γίνεται για πρώτη φορά, υπό το περιβάλλον αθρόαςεγκατάστασηςκαι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του παραδοσιακού οικισμού του Παραλίου Άστρους, και της ολοένα μεγαλύτερης εξάρτησης ορισμένων εξ αυτώναπό τα ηχοσυστήματάτους (κυρίως και πρωτίστως η λειτουργία τους είναι συνυφασμένημε την δημόσια εκτέλεση μουσικής με ενισχυτές ήχου),της κατ’ επέκταση πρόκλησης ηχορύπανσης σε χώρους κατοικημένους και εν γένει με αρνητικές συνέπειες στην ζωή και λοιπή δραστηριότητα των κατοίκων του οικισμού αυτού.

Στο κείμενο που καταθέτουν οι κάτοικοι προς τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας τονίζεται ακριβώς η αξία και η σημασία του παραδοσιακού οικισμού, η οποία δεν εξαντλείται στην εμφάνιση των κτιρίων αυτού, αλλά και στις χρήσεις εντός του οικισμού που θα πρέπει να μην είναι οχλούσες (όπως ο νόμος απαιτεί για την προστασία του), και ζητείται έτσι να μην αρθεί η απαγόρευση της εγκατάστασης μουσικής με ενισχυτές ήχου.

Παρ. Άστρος Απρίλιος 2017

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας

Παραλίου Άστρους

Νικόλαος Κωνσταντίνου

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Τώρα σωθήκατε κ.κ. Παραλιώτες σιγά μην σας ακούσουν οι κ.κ. δημοτικοί άρχοντες, μάλλον θα δώσουν διπλάσιες άδειες φέτος, τι τους νοιάζει ο κόσμος που παραθερίζει; συμφέροντα γαρ............., όπου εύκολο χρήμα καταργούνται τα πάντα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.