Η πρόγνωση του καιρού στον υπολογιστή σας

Η πρόγνωση του καιρού στον υπολογιστή σας

Ιανουάριος 24, 2017 - 07:29
0 σχόλια

Μαζί με τα Windows 8 (και 8.1), στους υπολογιστές μας ήρθε η οθόνη έναρξης (Start screen) με τα «ζωντανά» πλακίδια η οποία αντικατέστησε το κλασσικό κουμπί έναρξης και για την οποία υπήρξε μια άνευ προηγουμένου κατακραυγή με τελικό αποτέλεσμα την απόσυρσή της και την επανεμφάνιση του προκατόχου της στη κάτω αριστερή γωνία της επιφάνειας εργασίας των Windows 10. Με το ίδιο μένος αντιμετωπίστηκαν και οι νέου τύπου εφαρμογές (γνωστές και ως Metro apps) που αντιστοιχούσαν στα πλακίδια αυτής της οθόνης. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, η αδυναμία πρόσβασης από τη κλασσική επιφάνεια εργασίας και η εκτέλεσή τους μόνο σε πλήρη οθόνη. Η δε μοίρα τους κοινή με αυτή της οθόνης που τις φιλοξενούσε.

Παρότι η κριτική που ασκήθηκε ήταν δικαιολογημένη, υπάρχει στον υπολογιστή μου μια εφαρμογή αυτού του είδους που απολαμβάνω να χρησιμοποιώ. Είναι η εφαρμογή παρουσίασης της πρόγνωσης του καιρού (Weather app) την οποία μάλιστα θα βρείτε και στο ανανεωμένο μενού έναρξης των Windows 10. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη, εύκολη στη χρήση και ταυτόχρονα εντυπωσιακή εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης του καιρού για μια ή περισσότερες περιοχές παρέχοντας πρόσβαση στο ημερήσιο και εβδομαδιαίο δελτίο με ωριαία ανάλυση, γραφήματα και χάρτες αλλά και ιστορικά στατιστικά στοιχεία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς έχει το γεγονός ότι πετυχαίνει με ακρίβεια τη πρόγνωση του καιρού στη Τρίπολη το οποίο είναι εκπληκτικό αν σκεφτεί κανείς πόσο πολύ και πόσο συχνά «πέφτουν έξω» sites όπως το meteo.gr ή το Ποσειδών που είναι οπωσδήποτε αρκετά δημοφιλή. Αν λοιπόν έχετε τα Window 8, 8.1 ή 10 στον υπολογιστή σας, η παρουσίαση της πρόγνωσης του καιρού είναι μια ενσωματωμένη λειτουργία η οποία μάλιστα παρέχεται μέσω μιας αξιόλογης και αξιόπιστης εφαρμογής η οποία μάλλον έχει αδικηθεί. Αξίζει να τη δοκιμάσετε.

 

Δημήτρης Πανταζόπουλος

 

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.