Η προεπιλογή της Εθνικής για το Eurobasket 2015

Η προεπιλογή της Εθνικής για το Eurobasket 2015

Ιούλιος 24, 2015 - 15:42
0 σχόλια

Ο  ομοσπονδιακός προπονητής Φώτης Κατσικάρης ανακοίνωσε το πρωΐ της Παρασκευής (24/7) τους  15 παίκτες που θα έχει μαζί του στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Eurobasket του Σεπτεμβρίου.

Βασίλης Σπανούλης και Στράτος Περπέρογλου επιστρέφουν στην αποστολή της Εθνικής ενώ στην 15άδα βρίσκονται και οι παίκτες που αγωνίζονται στο NBA και είναι οι Κώστας Κουφός, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κώστας Παπανικολάου. Νέα πρόσωπα ο Δημήτρης Αγραβάνης του Ολυμπιακού και ο Ζήσης Σαρικόπουλος της ΑΕΚ.

Από την πλευρά του ο Φώτης Κατσικάρης κατά διάρκεια της ανακοίνωσης της 15άδας της προεπιλογής της Εθνικής μας ομάδας μεταξύ άλλων τόνισε πως η επιλογή των παικτών ήταν  πολύ δύσκολη και έγινε βάσει αγωνιστικών κριτηρίων αλλά και λόγω χημείας.

Παράλληλα ο ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε ότι η Εθνική έχει όλα τα συστατικά για να διεκδικήσει αυτά που θέλει και πως η ομάδα είναι πάνω από τους παίκτες.

Απο κει και πέρα ανακοινώθηκαν και τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η εθνική μας ομάδα και είναι στις 8 Αυγούστου στο Βέλγιο, στις 14 και 15 του μήνα θα παίξει στην Πόλη σε τουρνουά μαζί με Τουρκία και Βοσνία. Θα ακολουθήσουν δύο τουρνουά σε ελληνικό έδαφος στην Ξάνθη 21 και 23 Αυγούστου με τη συμμετοχή και της Ρωσίας, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και της Τσεχίας και τέλος το καθιερωμένο τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ 27-29 Αυγούστου με τη συμμετοχή της Τουρκίας, της Λιθουανίας και της Ολλανδίας και ουσιαστικά αποτελεί την πρόβα τζενεράλε της Εθνικής μας για την έναρξη του Eurobasket στις 5  Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά οι 15 παίκτες που βρίσκονται στην προεπιλογή της Εθνικής:

Νίκος Ζήσης (Μπάμπεργκ), Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Γιάννης Μπουρούσης (Ρεάλ Μαδρίτης), Κώστας Καϊμακόγλου (Ούνικς Καζάν), Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός), Κώστας Παπανικολάου (Νάγκετς), Κώστας Σλούκας (Φενέρμπαχτσε), Στράτος Περπέρογλου (Μπαρτσελόνα), Κώστας Κουφός (Κινγκς), Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (Παναθηναϊκός), Ζήσης Σαρικόπουλος (ΑΕΚ), Δήμήτρης Αγραβάνης (Ολυμπιακός).

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.