Η μάχη της κάλπης ενόψει των εκλογών

Η μάχη της κάλπης ενόψει των εκλογών

Ιανουάριος 05, 2015 - 12:14
2 σχόλια

Στο μικρό διάστημα που απομένει έως τις εκλογές, οι πολιτικοί αρχηγοί με τις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα προσπαθούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους. Στόχος του Αντ. Σαμαρά είναι το «κλείσιμο» της ψαλίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έψεξε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του Χ. Ξηρού. Ο κ. Τσίπρας επικαιροποιεί το πρόγραμμα του κόμματός του για τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Βενιζέλος βρέθηκε χθες στην Τρίπολη όπου εξέφρασε στην ομιλία του την πεποίθησή του ότι το ΠαΣοΚ πρέπει να είναι ο ρυθμιστής στη νέα κυβέρνηση, ενώ ο Στ. Θεοδωράκης ζήτησε ντιμπέιτ από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, η ΔΗΜΑΡ έχασε πέντε από τους εννέα βουλευτές της και ο κ. Πεταλωτής από τηλεοράσεως εξηγεί τους λόγους που οι Έλληνες πολίτες πρέπει να εμπιστευθούν ξανά τον Γ. Παπανδρέου και το νέο του Κίνημα, όπως ξεκαθάρισε, λέγοντας ότι τα στελέχη του έτσι αποκαλούν το νέο κόμμα και όχι ΚΙΔΗΣΟ (από τα αρχικά του).

ΣΥΡΙΖΑ: Θεσσαλονίκη Plus και κώδικας δεοντολογίας

Το Σαββατοκύριακο, κατά την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ εμπλούτισε το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», μετονομάζοντάς το παράλληλα σε Θεσσαλονίκη Plus, ενώ κατάρτισε και έναν αυστηρό κώδικα δεοντολογίας για τους υποψήφιους βουλευτές του.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε  ότι, εφόσον έρθει στην εξουσία, θα συγκεντρώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε ένα σώμα, ενώ η κυβέρνηση θα αποτελείται από μόνο 10 υπουργεία, προκειμένου να είναι πιο ευέλικτη. Παράλληλα, θα θεσπίσει ανώτατο όριο δανεισμού για τα κόμματα, θα αλλάξει τη δομή της κυβέρνησης με τη συγχώνευση των υπουργείων και την κατάργηση κυβερνητικών οργάνων, θα στελεχώσει τα Γραφεία των υπουργών, των γενικών γραμματέων και των διοικητών από τις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι θα αποκαταστήσει όλους όσοι αντισυνταγματικά απολύθηκαν, ότι θα καταργήσει τη διαθεσιμότητα και τον αντισυνταγματικό νόμο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, μέσα στο πλαίσιο των αλλαγών, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τον περιορισμό της φυσικής επαφής ανάμεσα στη διοίκηση και στον διοικούμενο, με την ενίσχυση των ΚΕΠ, αλλά και την ύπαρξη front desks σε κάθε δημόσια υπηρεσία, προς την κατεύθυνση της άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών. Ανακοινώθηκε και η σύσταση ειδικού Γραφείου υπό την εποπτεία της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με την κωδικοποίηση της νομοθεσίας, για να έχουν πρόσβαση σε αυτήν όλοι οι πολίτες.

Ως προς τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του Νόμου που επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση των χρημάτων των επιχειρήσεων ενημέρωσης και ισχύουν για όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες. Ακόμη, ανακοίνωσε την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις, αλλά και την ενίσχυση του ΣΔΟΕ και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Αυστηροί κανόνες θεσπίστηκαν και για τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, που θα ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, εφόσον εκλεγούν. Κατ’ αρχάς, απαγορεύεται η άμεση ή έμμεση προσωπική χρηματοδότηση του υποψηφίου. Επίσης, οι βουλευτές δεσμεύονται ότι δεν θα αναλάβουν για δέκα χρόνια από τη λήξη της θητείας τους διοικητικό, εκτελεστικό ή αποφασιστικό ρόλο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές με το Δημόσιο. Ακόμη, η παραίτηση ενός βουλευτή τίθεται στη διάθεση του κόμματος, και το κόμμα μπορεί να ζητήσει την παραίτηση οποιουδήποτε βουλευτή, εφόσον αρνείται να συμμετέχει στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος ή επιδείξει ανάρμοστη συμπεριφορά, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας, ή κατηγορείται για σοβαρό ποινικό αδίκημα. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει στη Βουλή συνολική ρύθμιση για το ζήτημα της βουλευτικής ασυλίας.

ΔΗΜΑΡ: Οι πέντε από τους 9 βουλευτές δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές

Φαίνεται ότι τα εσωκομματικά προβλήματα δεν έχουν λύση στο στρατόπεδο της ΔΗΜΑΡ. Οι κκ. Κυρίτσης, Πανούσης, Ψύρρας και η κυρία Ρεπούση δεν θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος, προκαλώντας πονοκέφαλο στον κ. Κουβέλη. Ακόμη, η κυρία Ασπασία Ξηροτύρι με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη διαφωνία ως προς τη στρατηγική του κόμματος και αναμένεται σήμερα Δευτέρα η παραίτησή της.

Όπως φαίνεται, και ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης είναι με το ένα πόδι έξω από τη ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Αναγνωστάκης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος, και αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες του, πρότεινε να μην συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ στις εκλογές, προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να ανασυνταχθεί, δίχως να αναστείλει τη λειτουργία της.

Παράλληλα, οι Τοπικές Οργανώσεις δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Η ΔΗΜΑΡ έχει συμφωνήσει με το κίνημα Οικολόγοι – Αλληλεγγύη, ωστόσο παρουσιάζεται εξαιρετικά αποδυναμωμένη, κάτι που όμως γινόταν αντιληπτό ήδη από τις ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το Ποτάμι: Πρόσκληση για ντιμπέιτ στον Τσίπρα από τον Θεοδωράκη

Ο Στ. Θεοδωράκης από τον Έβρο όπου βρέθηκε χθες 4/1 προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο «με τους δικούς του όρους, τους δικούς του δημοσιογράφους, στον δικό του τόπο για μια συζήτηση για το πρόβλημα της χώρας». Ακόμη, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στη Β' Πειραιώς, επειδή, όπως είπε, «το Ποτάμι θα πει ξεκάθαρα στην ελληνική κοινωνία ότι δεν χαρίζουμε τις γειτονιές στους χρυσαυγίτες». Ερωτηθείς για το κόμμα του κ. Παπανδρέου, απάντησε: «Καλοδεχούμενο το νέο κόμμα Παπανδρέου. Αλλά τι παραπάνω μπορεί να κάνει σήμερα ο Παπανδρέου που δεν μπόρεσε να κάνει όταν τον ψήφισε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού;».

 

Γ. Πεταλωτής: «Το κόμμα είναι Κίνημα»

«Εμείς το λέμε Κίνημα, όχι ΚΙΔΗΣΟ. Αυτό, θα έλεγα, είναι ένα τρολάρισμα στο Διαδίκτυο» δήλωσε από τηλεοράσεως ο κ. Πεταλωτής, και μάλιστα δύο φορές, μία στη συχνότητα του Mega και άλλη μία στο Star.

Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΠαΣοΚ έχει ταυτιστεί με τη Δεξιά λόγω της συγκυβέρνησης, την οποία ασφαλώς χαρακτήρισε απαραίτητη. Ωστόσο επεσήμανε ότι το ΠαΣοΚ δεν είναι πια η δύναμη που θα φέρει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Ερωτηθείς για τον εκλογικό στόχο του Κινήματος, απάντησε ότι τα μέλη του δεν ενδιαφέρονται για καρέκλες και εξουσία, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οπωσδήποτε θα είναι στη Βουλή, αλλά είπε ότι αρνείται να μπει σε συγκρίσεις με το ΠαΣοΚ.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου ως προς το γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν μιλούσε τόσο καιρό παρά μόλις τώρα διαπίστωσε την ταύτιση του ΠαΣοΚ με τη Δεξιά στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης, ο κ. Πεταλωτής απάντησε: «Ο Γιώργος Παπανδρέου μία φορά καταψήφισε τον νόμο για τις τράπεζες και έγινε αντικείμενο ύβρεων».

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προχθές ο Τσίπρας έκανε κάποιες αναφορές για τον φόρο τηλεορασης. Χθες έλαβε πληρωμένη απάντηση από τα 3 μεγάλα & συστημικά κανάλια. Το τι τρομολαγνεία & προπαγάνδα επέδειξαν χθές το βράδυ δεν περιγράφεται. Μπορεί να ήταν άλλο θεμα-το γνωστό θέμα του τελευταίου 3ημέρου- αλλά εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης της Ελληνικής κοινωνίας. Πως μετά οι ανω των 60 ετών, οι γέροι, οι γριούλες, οι συνταξιούχοι κ.α να μην συνεχίζουν να τροφοδοτούν τη ΝΔ; Οταν η πλύση εγκεφάλου είναι καθημερινή; Πάω στοίχημα ότι αν δεν υπήρχε η προπαγάνδα & η τρομοκρατία των καναλίων, η ΝΔ θα είχε ταβάνι το 5%. Τέτοια αβάντα προς την εξουσία θα ζήλευε & ο Γκεμπελς! Ακόμη & ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Β.Κορέα!!!! Μιλάμε απίστευτα πράγματα.....& ακόμη το ημερολόγιο δείχνει 5 Ιανουαρίου. Τι θα ακούσουμε όσο προχωράμε προς την 25η Ιανουαρίου;

"Κόμμα έφτιαξε ο ΓΑΠ!" Μουσική-ερμηνεία: Νίκος Δρυμούσης Στίχοι: Νίκος Θεοδωρόπουλος https://www.youtube.com/watch?v=D_xX8yj-AcE#t=92

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.