Η Γαλάζια Σημαία επιστρέφει στο Παράλιο Άστρος

Η Γαλάζια Σημαία επιστρέφει στο Παράλιο Άστρος

Απρίλιος 18, 2016 - 11:22
5 σχόλια

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς δεν θα μπορούσε να λείψει από την έκθεση «Ελλάδος Γεύση, όπου οι Δήμοι της Πελοποννήσου, ανάμεσά τους και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, παρουσίασαν τα μοναδικά προϊόντα που παράγουν.

Ο κ. Μαντάς με την ευκαιρία της έκθεσης τοποθετήθηκε επί των στόχων και των δράσεων του Δήμου, αλλά και αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Κατά την ομιλία του έθεσε τρεις παραμέτρους ανάπτυξης, ενώ αναφέρθηκε στον ανθρώπινο παράγοντα ως τον πιο σημαντικό για την ανάπτυξη του Δήμου. Επεσήμανε την ειλικρίνεια με την οποία ο Δήμος προσεγγίζει τον τουρίστα - πελάτη και τον τον τουρίστα - επενδυτή, η οποία επιτυγχάνεται με την πιστοποίηση του προϊόντος σε ρεαλιστική βάση. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών του Παραλίου Άστρους για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Ακολούθως, ο κ. Μαντάς μίλησε για την «κλασική πιστοποίηση», όπως είπε, των τουριστικών υπηρεσιών που είναι η Γαλάζια Σημαία, η οποία, όπως εξήγησε, είναι ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράλιοι Δήμοι, ξενοδοχεία και άλλοι φορείς με βάση αυστηρά κριτήρια. Και επεσήμανε ότι στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας η απονομή της Γαλάζιας Σημαίας ήταν ρουτίνα. Και εξήγησε ότι δεν είναι για τον Δήμο μια τυπική διαδικασία η απόκτησή της ούτε είναι σκοπός του Δήμου απλώς και μόνο να βραβευθεί:

«Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η πιστοποίηση των πραγματικών υπηρεσιών και προϋποθέσεων λήψης αυτού του σήματος, όχι στα μάτια τα δικά μας ή των επιχειρηματιών, αλλά στα μάτια του τουρίστα. Δεν είναι η Γαλάζια Σημαία μόνο απόδειξη της ποιότητας, αλλά κυρίως απόδειξη της ειλικρίνειας την οποία θεωρούμε βασικό στοιχείο κάθε επιτυχημένης εμπορικής συναλλαγής, και όχι μόνο στον χώρο του τουρισμού».

Ακολούθως, ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι ο Δήμος άλλαξε τακτική πέρυσι και ότι εφέτος ζήτησε εκ νέου την πιστοποίηση και θα την λάβει, καθώς «με σημαντικές υποδομές διαμορφώθηκε μια νέα εικόνα στις παραλίες του Δήμου», όπως είπε. Και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατασκευή δικτύων του Βιολογικού Καθαρισμού, στο νέο λιμάνι το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις μιας σύγχρονης εγκατάστασης, στην ανακύκλωση και στην πλήρη ναυαγοσωστική κάλυψη.

Όπως εξήγησε, ο στόχος του Δήμου ήταν η πλήρης ταύτιση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο της λειτουργίας των παραλιών της Βόρειας Κυνουρίας με τα πρότυπα πιστοποίησης.

Ξαναδώσαμε έννοια στην πιστοποίηση της Γαλάζιας Σημαίας , αποκαταστήσαμε τη σημασία που έχει η ανθρώπινη προσέγγιση του τουρίστα στη βάση της ειλικρίνειας και της ποιότητας του προϊόντος μας.
 


5 Σχόλια

<< Και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατασκευή δικτύων του Βιολογικού Καθαρισμού, στο νέο λιμάνι το οποίο........>> με βυτία εκκενώσεως βόθρων ακόμα αδειάζουμε τους βόθρους μας στο παράλιο Άστρος, σας το γνωρίζουμε κ Δήμαρχε!

Ναι φιλε αλλά ολο το παραλιο Άστρος ειναι σκαμμενο,δεν το έχεις δει; Και αντί να λες κανενα μπράβο στον Μαντά, γκρινιάζεις γιατί ακόμα έχεις βόθρο. Αφου το δίκτυο σκαβεται, το καλοκαίρι θα λειτουργεί. Αυτο είπε ο άνθρωπος.

κ. 15.45 δεν ξέρω αν μένεις στο Π. Άστρος αλλά αυτό αποτελείται από το νησί (γύρω από το κάστρο), την πλατεία ,την πλάζ, την περιοχή των κατασκηνώσεων ,την Γλυφάδα (Ατσίγγανος) και την περιοχή πίσω από το Διοικητήριο. Σε παρακαλώ πές μου που δεν είναι <<σκαμμένα>>; κ. 17.54 μην ελπίζης να κολυμπάς μόνος σου, αφού μόνο εκεί που θέλουν κάποιοι παραλιώτες γίνονται έργα(;) πάντα ριγμένοι ...... οι υπόλοιποι .Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν χρήματα δεν ισχύει (επιλεκτικά... ίσως).

Μπράβο κ. Δήμαρχε να ανασάνουμε λίγο όπου μπορούμε βέβαια, γιατί όπως επισημαίνουν και οι ποιο πάνω επιλεκτικά θα κάνεις συνδέσεις σε μερικό χώρο του παραλίου Άστρους. Οι άλλοι φαίνεται κατούρησαν στο πη.......δι, αλήθεια πόσα θα πάρεις για κάθε σύνδεση μονοκατοικίας πόσα σε διώροφο και πόσα σε πολυκατοικίες; Ευχαριστούμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.