Η ευρωπαϊκή χρονιά του Αστέρα το 2018

Η ευρωπαϊκή χρονιά του Αστέρα το 2018

Δεκέμβριος 29, 2018 - 17:11
1 σχόλια

Το 2018 φθάνει προς το τέλος του αφήνοντας ωστόσο όμορφες και ευχάριστες αναμνήσεις στον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος και κατάφερε να επιστρέψει και πάλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παρότι αυτή την φορά το ευρώταξίδι του ήταν σύντομο.

Η αρκαδική ομάδα έπειτα από έναν σπουδαίο δεύτερο γύρω o τερμάτισε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League παίρνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο γράφοντας ακόμα μία μεγάλη και ιστορική σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του.

Με τον  Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του ο Αστέρας Τρίπολης όχι απλώς μπόρεσε να καλύψει το χαμένο έδαφος από το άσχημο ξεκίνημα του αλλά σιγά σιγά βρήκε τον τρόπο να αναρριχηθεί και να μπει τελικά στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Μάλιστα οι κιτρινομπλέ έχοντας ως ορμητήριο τους του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» υπέταξαν στην Τρίπολη όλους τους μεγάλους υποχρεώνοντας σε ήττες ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και σε ισοπαλία τον Ολυμπιακό με την έδρα να θυμίζει και πάλι κάστρο επιτυχίας.

Στις 6 Μαίου ο Αστέρας Τρίπολης με την νίκη του με 0-2 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού σφράγισε το ευρωπαικό του εισιτήριο στήνοντας πάρτι αμέσως μετά την λήξη στον αγωνιστικό χώρο με τους φιλάθλους να περιμένουν ξεμερώματα την αποστολή της ομάδας στην Τρίπολη για να αποθεώσουν τους απόλουτους πρωταγωνιστές.

Στον ευρωπαϊκό δρόμο του Αστέρα Τρίπολης βρέθηκε η Σκωτσέζικη Χιμέρνιαν στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League στα δύο παιχνίδια στα τέλη Ιούλη και στις αρχές Αυγούστου με τους κιτρινομπλέ να φθάνουν κοντά αλλά να γνωρίζουν βάση εικόνας πικρό αποκλεισμό.

Στην Σκωτία ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε με 0-2 με τους «Χιμπς» όμως να κάνουν την ολική ανατροπή και με το ισχνό 3-2 να  έρχονται στην Τρίπολη με το μικρό αλλά όπως αποδείχθηκε σημαντικό προβάδισμα.

Στις 2 Αυγούστου στην ρεβάνς της Τρίπολης οι Σκοτσέζοι προηγήθηκαν με τον Αστέρα να ισοφαρίζει και στην συνέχεια να αναζητά ένα δεύτερο γκολ που θα του έδινε την πρόκριση. Η αρκαδική ομάδα ισοπέδωσε τους αντιπάλους της δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες όμως η μπάλα δεν του χαμογέλασε με την Χιμπέρνιαν με το 1-1 να αφήνει εκτός συνέχειας τους κιτρινομπλέ.

Ακολούθησε η έναρξη του πρωταθλήματος και το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα με τον Αστέρα Τρίπολης να ανατιμετωπίσει στις πρώτες αγωνιστικές όλους τους «μεγάλους» του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ατυχία και διαιτητικά λάθη έφεραν άσχημα αποτελέσματα ενώ γκέλες σε παιχνίδια του «πρέπει» έφεραν την ομάδα χαμηλά και τον Σάββα Παντελίδη να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία.

Ο ερχομός του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο της ομάδας στις 12 Νοεμβρίου άλλαξε την εικόνα με τον Αστέρα Τρίπολης να μετράει 4 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, μία στο κύπελλο και να δηλώνει και πάλι παρών αφήνοντας υποσχέσεις για μια συναρπαστική και ανάλογη χρονιά και το 2019.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.