Η εορτή του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως επ΄ ευκαιρία των Εορτών του Ευαγγελισμού και της 25ης Μαρτίου

Η εορτή του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως επ΄ ευκαιρία των Εορτών του Ευαγγελισμού και της 25ης Μαρτίου

Μάρτιος 22, 2011 - 08:41

photos

Με μεγάλη  επιτυχία πραγματοποιήθηκε τις παραμονές του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας  21ης  Μαρτίου 2011, η γιορτή που προετοίμασαν με πολύ μεράκι τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως με την βοήθεια των Ιερέων και των Κατηχητών της Ενορίας.   Την εορτή τίμησαν  με την Παρουσία τους,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο Βουλευτής Αρκαδίας και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο τέως Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος,  Ιερείς της Πόλεως και των περιχώρων, καθώς και στην  εκδήλωση  παραβρέθηκαν πολλοί γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, Ενορίτες και πλήθος Τριπολιτών.

Τα μικρά παιδιά  με παλμό απέδωσαν το νόημα των γιορτινών ημερών  που έρχονται  καθ΄ όλην  την διάρκεια της εκδηλώσεως που είχε σαν  θέμα τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά  και την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.  Εκτέλεσαν δε άριστα  μικρές Θεατρικές  παραστάσεις  ( Σκετς )  σχετικά με την Εθνική Επέτειο της  25ης Μαρτίου. Αξιοσημείωτη ήταν  και η επιτυχής προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδάκια με την εκτέλεση  χορωδιακών ύμνων και επίκαιρων τραγουδιών με την βοήθεια των Ιεροψαλτών του Ναού,  μιας και   οι Ιεροψάλτες τυγχάνουν να είναι νέα Παιδιά αναστήματα της Ενορίας και του ίδιου Κατηχητικού Σχολείου και την πολύτιμη  βοήθεια των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Τριπόλεως που είχαν  την ευθύνη των μουσικών οργάνων.
Την κεντρική ομιλία της εορτής απέδωσε  ευστόχως η διδασκάλισσα  κ. Αργυρώ Τούπαλα, η οποία μετέφερε το κλίμα της σημαντικής για τους Έλληνες  Επετείου, ενώ ενθύμισε σε όλους τους αγώνες των προγόνων  μας  για την πίστη και την ελευθερία της Πατρίδος.
Εν συνεχεία και μετά από την άριστη εκτέλεση του προγράμματος  της εορτής  ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος Τσαγγούρης, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και ομίλησε ευστόχως για την μάταια προσπάθεια που γίνετε την σημερινή εποχή από διαφόρους  με μόνο γνώμονα την διαστρέβλωση της Ιστορίας της Ελλάδας, ανέφερε δε χαρακτηριστικά :
. Είμεθα αγαπητοί μου πατριώτες και όχι εθνικιστές, σεβόμεθα την Ιστορία του τόπου μας αλλά συνάμα σεβόμεθα και τους πάντες. Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να μιλάμε ελεύθερα για την πίστη και την Πατρίδα μας.
Πρόσφατα κάποιοι θέλησαν να διαστρεβλώσουν και την ιστορία μας, Αν πραγματικά θέλουμε να βλέπουμε τούτο τον Αγιασμένο τόπο που είναι ποτισμένος με τα αίματα των Αγίων και των Ηρώων και να μην ντρεπόμαστε, ας ακολουθήσουμε απλά το παράδειγμά τους.
Ο συνεφημέριός μου και Προϊστάμενος του Ναού μας π. Νικόλαος Παπασπηλίου  και εμείς ευχαριστούμε θερμώς όλους που τιμήσατε με την παρουσία σας την   Ενορία μας και την αποψινή εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου, ιδιαιτέρως τον Σεβ. Μητροποίτην μας που είναι δίπλα μας σε κάθε βήμα της Ενοριακής μας διακονίας .
Αξίζουν άπειρες ευχαριστίες και έπαινοι στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας που προσπαθούν με κάθε τρόπο και με θυσίες να εμπνεύσουν  στα    παιδία τους  Χριστό και  Ελλάδα. Να είναι βέβαιοι ότι με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν και οικοδομούν το αύριο αυτού του τόπου  και έτσι θα υπάρχει και ο αντίλογος σε αυτόν τον τόπο που κάποιοι βιάζονται και πάλι να των υποδουλώσουν.
Συνεχίζοντας  ο π. Ιουστίνος ευχαρίστησε την κ. Γιώτα Ταγκλή  δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τριπόλεως για την βοήθεια στα σκετς και τα σκηνικά της εορτής, τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Τριπόλεως, τους Ιεροψάλτες του Ναού και τα παιδιά που περιβάλουν τα αναλόγια της Ενορίας, τις συνεργάτιδες του κατηχητικού Σχολείου κυρίες Κων/να Παλυβού, Αργυρώ  Τούπαλα, Χριστίνα Σύριου, Χαρά Καράμπελα, Ευφροσύνη  Ζαφειροπούλου, Σταυριάνα Αδαμοπούλου  και τις κυρίες Αικατερίνη Μπουρτσουκλή και Αικατερίνη Χόντου και όλους εκείνους που ανώνυμα και αθόρυβα βοηθούν στο κατηχητικό και βοήθησαν στην  διοργάνωση της εορτής.  
Αξίζουν συγχαρητήρια στον    Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Νικόλαον Παπασπηλίου και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π Ιουστίνο Τσαγγούρη που με την παράλληλη,  άριστη και απρόσκοπτοι συνεργασία που έχουν με τους ως άνω συνεργάτες τους και τα παιδιά τους,  μπόρεσαν για μια ακόμη φορά να φέρουν αυτό το άριστο αποτέλεσμα που καθήλωσε όλους τους παρευρισκομένους.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλος εμφανώς συγκινημένος από τον παλμό της εορτής, συνεχάρη τα παιδιά και την ομάδα των Ιερέων και των Κατηχητών, καθώς και τους γονείς και κηδεμόνας και πάντας τους κοπιάσαντες για την άριστη οργάνωση της εορτής  και επισήμανε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα των Κατηχητικών Σχολείων στην Εποχή μας, την σημαντική διπλή σημασία της εορτής της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,  αναδεικνύοντας και τα θετικά αποτελέσματα  των ξεχωριστών αυτών Σχολείων, αποτελέσματα τα οποία βιώσαμε άπαντες στην αποψινή αυτή βραδιά,  προτρέποντας  δε όλους όπως  αναρτήσουν    τις Ελληνικές Σημαίες στα μπαλκόνια και τα σπίτια τους  αυτές τις μέρες.
                                                                  + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Ειδήσεις: