Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Νερού - Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΤ

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Νερού - Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΤ

Μάρτιος 22, 2011 - 10:19

ΝΕΡΟ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού που είναι σήμερα, η ΔΕΥΑ Τρίπολης έπειτα από την εικοσαετή λειτουργία της σας υπενθυμίζει ότι το εξαιρετικής ποιότητας νερό της πόλης μας από τις πηγές του Μαινάλου πρέπει να προσέχουμε να μην το σπαταλάμε, διότι υπάρχουν περίοδοι κατά τις οποίες δε βρίσκεται σε αφθονία.

Καθημερινά λαμβάνονται δείγματα από το νερό της πόλης μας και υλοποιούνται εργαστηριακοί έλεγχοι από το εργαστήριο της υπηρεσίας μας.

Όλοι οι πολίτες οφείλουμε να φροντίζουμε για αυτή την εξοικονόμηση νερού μέσα από τις καθημερινές μας συνήθειες και τη διαχείριση του στα νοικοκυριά μας.

Μπορούμε όλοι να εξοικονομούμε καθημερινά νερό ξεκινώντας από τον τρόπο που χρησιμοποιούμε νερό στην κουζίνα μας , στο μπάνιο, στον κήπο μας καθώς και κατά το πλύσιμο του αυτοκίνητου μας. Είναι σημαντικό τα παιδιά στο σχολείο να ενημερώνονται σχετικά με τους τρόπους εξοικονόμησης νερού και τη σημασία τους.

Βασική συμβουλή για όλους μας :

Να μην ξεχνάμε τη βρύση ανοιχτή,

Κάθε λεπτό που η βρύση μένει μέσα σε μια ημέρα ανοιχτή, κοστίζει μέχρι και δέκα ευρώ το μήνα ανά νοικοκυριό και στην πόλη μας κοστίζει τις Βροχές των τελευταίων έξι μηνών.

Η ΔΕΥΑΤ προσπαθεί με έντυπο υλικό, μέσα από το διαδίκτυο, με μηνύματα στον τοπικό τύπο, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, να ενημερώσει τους πολίτες .

Η ΔΕΥΑΤ θωρακίζει το περιβάλλον και το προστατεύει.

Οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού πλέον λειτουργούν πλήρως.

Η ΔΕΥΑΤ είναι 24 ώρες δίπλα σας

Στο τηλέφωνο : 2710 223 223

Πηγή: www.deyatrip.gr

Ειδήσεις: