Η δοκιμασία των εκλογών, τα λάθη στην καταχώριση των αποτελεσμάτων και οι «θεωρίες συνωμοσίας»

Η δοκιμασία των εκλογών, τα λάθη στην καταχώριση των αποτελεσμάτων και οι «θεωρίες συνωμοσίας»

Ιούνιος 09, 2019 - 19:02
5 σχόλια

Οι τελευταίες εκλογές ήταν μια μεγάλη δοκιμασία για όλους όσους ενεπλάκησαν σε αυτή. Τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τους υπαλλήλους, τους γραμματείς των Δικαστηρίων. Τόσο λόγω της τετραπλής κάλπης, όσο λόγω του αριθμού των υποψηφίων συμβούλων.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους με τον καλύτερο τρόπο. Εξασφάλισαν το αδιάβλητο της διαδικασίας και έκαναν το χρέος τους στο ακέραιο.

Για όποιον είναι απ' έξω και δεν γνωρίζει, δεν είναι εύκολο να κατανοήσει το βαθμό της φυσικής και πνευματικής κόπωσης των δικαστικών αντιπροσώπων και των υπαλλήλων όλες αυτές τις ημέρες. 

Υπό την έννοια αυτή είναι εύκολο να κρίνει και να κατακρίνει τα όποια λάθη στη διαδικασία της καταχώρισης των ψήφων.

Πριν όμως προχωρήσουμε στο επόμενο εύκολο βήμα, αυτό της κατασκευής θεωριών συνωμοσίας, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η πρόνοια του νομοθέτη έχει καλύψει από πριν την όποια καχυποψία. Γι' αυτό υπάρχει η διαδικασία της επανακαταμέτρησης και δίνεται δικαίωμα σε κάθε υποψήφιο να ελέγξει τα πάντα, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Για να μην υπάρχουν σκιές και άπιστοι Θωμάδες. Γι' αυτό έχει προβλεφθεί, περαιτέρω, η προσφυγή στα Δικαστήρια για όποιον θεωρεί ότι έχει αδικηθεί.

Πριν, λοιπόν, αρχίσουμε να κρεμάμε στα μανταλάκια, ας κατανοήσουμε την κατάσταση. Αν και, όπως έχει εύστοχα ειπωθεί, «αν έχουν αποφασίσει να σε αδικήσουν, κανένα λογικό επιχείρημα δεν μπορεί να σε σώσει»...

 

Θάνος Καρνέζης, δικηγόρος


5 Σχόλια

άκου μάγκα όταν παίρνεις ένα μηνιατικο ως μεροκάματο για δουλειά δύο ημερών και ο νόμος σου δίνει και δύο βοηθούς (γραμματέας δικαστικού) πληρωμένους από το κράτος οφείλεις να κάνεις τη δουλειά με σοβαρότητα και συνέπεια, υπεύθυνα. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. Ανικανότητα, προχειρότητα και κοροϊδία. Βγήκες αμέσως να καλύψεις ****. Αν υπάρχει πειθαρχικό δικηγορικού συλλόγου ( που δεν υπάρχει) έπρεπε να τους πάρει την άδεια. Τέλεια και παύλα.

Μόνο που δεν έχει να κάνει με τα λεφτά. Και 10 φορές παραπάνω να σε πλήρωναν υπάρχει θέμα με το φόρτο εργασίας. Πολλά τμήματα τελείωσαν την καταμέτρηση αργά τα ξημερώματα. Τα λεφτά δεν βοηθάν στην καταμέτρηση 4 καλπών ούτε στην κόπωση της ίδιας μέρας. Που όταν, λόγω κόπωσης, δεν έχεις καθαρό μυαλό η καταμέτρηση δεν προχωράει γρήγορα από ένα σημείο και μετά.

Υπήρξαν τμήματα που δεν έγινε αναγραφή σε κάθε ψηφοδλελτιο όπως προβλέπεται αριθμού σταυρών και μονογραφής δίπλα σε κάθε σταυρό. Αυτά τα ψηφοδέλτια επιδέχονται επιπλέον σταυροδοσία από επιτήδειους εντός δικαστηρίων. Αυτοί οι δικαστικοί αντπρόσωποι πρέπει να βγουν στη σέντρα ενόψει των επόμενων εκλογών.

11:39 το μόνο που θα πω, χωρίς να εξαλείφεται η όποια ευθύνη, είναι: 1) Σε αυτές τις εκλογές μπήκαν και άλλα άτομα πέραν των Δικηγόρων ως Δικ.Αντιπρ λόγω των περισσότερων εκλογ. τμημάτων. Αυτά τα άτομα μάλλον ήταν η πρώτη τους φορά. 2) Το υπουργείο Εσωτ. , στο βιβλιαράκι οδηγιών είχε πολύ λίγες πληροφορίες για το πρακτικό της υπόθεσης και σίγουρα δεν ανέφερε για αρίθμηση ψηφοδελτίων, μονογραφή τους, αρίθμηση σταυρών και μονογραφή των σταυρών. Ελλιπείς οδηγίες. Μόνο ο Δικ.Σύλλογος Αθηνών είχε μεριμνήσει να βγάλει πρακτικό οδηγό. Και πολλοί μάλλον αγνοούσαν την ύπαρξη του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.