Η ανάλυση των 7 αγωνιστικών του Αστέρα στην Super League

Η ανάλυση των 7 αγωνιστικών του Αστέρα στην Super League

Οκτώβριος 26, 2018 - 14:48
1 σχόλια

Γράφει ο Αλέξανδρος Καλτεζιώτης

Ο Αστέρας Τρίπολης μετά από επτά (7) αγωνιστικές βρίσκεται στην  14η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μία θέση που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδας της Τρίπολης μέχρι στιγμής. Αρκετοί είναι οι  παράγοντες έχουν παίξει ρόλο για την κακή βαθμολογική πορεία εώς τώρα πορεία της ομάδας του Σάββα Παντελίδη.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Αστέρας είναι άτυχος. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι ένας παράγοντας. Ας αναλύσουμε όμως τα παρακάτω για να δούμε πως δεν είναι ο μοναδικός.

* Τα πέναλτι. Δυστυχώς το πάθημα δεν έγινε μάθημα και ο Αστέρας Τρίπολης έχει δεχθεί 5 γκολ με πέναλτι. Πολύ κακός απολογισμός εάν αναλογιστεί  κάποιος ότι βρισκόμαστε μόλις στην 7η αγωνιστική.

* Η έλλειψη του Τόνσο στα πρώτα παιχνίδια. Στα πρώτα παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου ο Αστέρας Τρίπολης δυσκολευόταν πολύ να δημιουργήσει κινδύνους από τον άξονα καθώς δεν υπήρχε ένα καθαρό δεκάρι. Τις περισσότερες φορές πριν την είσοδο του Τόνσο στην ομάδα ο ποδοσφαιριστής που χρησιμοποιούταν στην θέση αυτή ήταν ο Μουναφό, ένας καλός ποδοσφαιριστής όχι όμως για την συγκεκριμένη θέση.

* Η μηδαμινή προσφορά από τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι. Την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο αποκτήθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Με λίγες εξαιρέσεις(Βαλιέντε) κανένας από αυτούς δεν έχει βοηθήσει την ομάδα. Αρκετοί από αυτούς δεν έχουν αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο(Σάλας,Τασουλής, Ματρικάρντι).

* Η δυσκολία του Αστέρα να κρατήσει το αποτέλεσμα. Σε αρκετά παιχνίδια ενώ η ομάδα της Τρίπολης φαίνεται να διαχειρίζεται το παιχνίδι και το αποτέλεσμα δέχεται εύκολα γκολ από    στιγμιαίες αδράνειες των παικτών. Τρανταχτά παραδείγματα τα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον Άρη, τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο. Μάλιστα τα περισσότερα γκολ τα έχει δεχθεί μετά το 85 λεπτό.

Δύσκολη αποστολή στο Αγρίνιο

Το εκτός έδρας ματς της Κυριακής στο Αγρίνιο είναι κάτι σαν τελικός για τους παίκτες του Αστέρα. Η ομάδα έχει δείξει από πέρυσι η ομάδα ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοια παιχνίδια. Ο Παναιτωλικός είναι πολύ φορμαρισμένος και βρίσκεται στην 8η θέση με 11 βαθμούς 7 παραπάνω από τον Αστέρα.

Εάν θέλει να έχει υψηλές βλέψεις ο Αστέρας Τρίπολης πρέπει να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Αυτό θα δώσει πολύ σημαντική βαθμολογική ανάσα και ψυχολογία. Παράγοντες που θα βοηθήσουν τον Αστέρα να βρεθεί εκεί που αξίζει όπως άλλωστε  έκανε και τα προηγούμενα χρόνια.

Αλέξανδρος Καλτεζιώτης

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Έτσι είναι τα πράγματα. Για να δούμε τον Παντελίδη στα δύσκολα. Θα αντέξει; Οι ιδιοκτήτες τι θα κάνουν;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.