Η «εξυπνάδα» πληρώνεται... (photos)

Η «εξυπνάδα» πληρώνεται... (photos)

Ιούλιος 18, 2014 - 14:02
6 σχόλια

Η ανομία και το παράνομο παρκάρισμα δεν έχει τέλος στο κέντρο της Τρίπολης. Το μεσημέρι της Παρασκευής όσοι πέρασαν από τον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως και συγκεκριμένα έξω από το παλιό δημαρχείο θα παρατήρησαν τους "έξυπνους" που είχαν παρκάρει ακριβώς έξω από την είσοδο του δημαρχείου αλλά και λίγο πιο κάτω στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.

Σύνηθες φαινόμενο βέβαια στην πόλη αφού ο καθένας παρκάρει όπου θέλει, χωρίς να υπολογίζει κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό του. Στο πεζοδρομημένο πλέον κέντρο της Τρίπολης κυκλοφορούν πεζοί, ποδηλάτες, μικρά παιδιά παίζουν, περπατάνε μητέρες με τα παιδιά και τα καρότσια τους, αλλά όπως φαίνεται οι οδηγοί των αυτοκινήτων δε βάζουν μυαλό.

Η τροχαία κατά καιρούς μοιράζει κλήσεις σε παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά μάλλον κάποιοι ακόμα δεν έχουν βάλει μυαλό και δεν τους πτοεί ούτε η κλήση που θα πληρώσουν. Ίσως θα έπρεπε κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η "εξυπνάδα" του "παρκάρω όπου θέλω και δε με νοιάζει", γιατί το κέντρο ανήκει σε όλους τους πολίτες και θα πρέπει να σέβεται ο ένας τον άλλον.

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Ποσα παρκινγκ υπαρχουν στην Τριπολη απο την στιγμη που η πολη επεκταθηκε καθυψος και οριζοντια τις τελευταιες δεκαετιες? Ποιο ειναι το πολεοδομικο προφιλ και η μελετη ωστε το κεντρο να ειναι βιωσιμο και προσβασιμο και απο επισκεπτες και απο κατοικους? Το παρανομο παρκινγκ εχει να κανει με 2 παραγοντες. 1ον Τα μη κατασταλτικα μετρα (κανενα οργανωμενο κρατος ή κοινωνια δεν περιμενει απο φιλοτιμο να τηρηθει ο νομος και 2ον οι χωροι ή τα μεσα εξυπηρετησης του κοινου. Οταν χτιζεις Μιναρεδες στο κεντρο της πιο ιστορικης πολης καταργεις και την αντοχη των δομων και των προδιαγραφων μιας πολης.

Το μπροστα αυτοκινητο,επειδη ετυχε να περασω απο το σημειο,ηταν εκει και χθες(πεμπτη) περιπου στις 7μιση το απογευμα. Επισης,νεαρος αρτιμελεστατος ειχε παρκαρει στο λεγομενο παρκινγκ Αμεα πιο κατω. Φταινε οι λιγοστες θεσεις μετα? η φταιει οτι καθε τριπολιτσιωτης παιρνει το αυτοκινητο για μεσα την Τριπολη λες και ζει στη Νεα Υορκη

Υπαρχει νομος και εκτελεστης του νομου. Κατεπαναληξη κυρωσεις ο νομος δεν ειναι υποθεση αν εχεις φιλοτιμο ή οχι αλλα αν το κοστος σου απο την παρανομια ειναι υψηλο ή χαμηλο. Ζω σε μια σχετικα μικρη πολη του εξωτερικου εχω παραλαβει 2 κλησεις για 5/7 η μια στις 15.30 και η αλλη 19.40 για πατημα λεωφορειολωριδας. Ουτε μα μου σου του, ουτε ελα να την σβησουμε ουτε δεν βαριεσαι. Ή νομος ή παρανομια.

Εδώ αποφυλακίζουν με νόμο τους εμπόρους ναρκωτικών......... Με την μαστούρα ξεχνιέται η πείνα;;;;; http://www.koutipandoras.gr/article/118500/apofylakizoyn-me-nomo-toys-emporoys-narkotikon

Δυστυχώς, σε όλη την Ελλάδα κυριαρχεί η ίδια νοοτροπία. Ρίξτε μια ματιά κι εδώ: https://www.facebook.com/groups/activethessaloniki/ http://activethessaloniki.blogspot.gr/ Θα βρείτε πολύ ''ενδιαφέροντα'' θέματα. Φιλικά Κωνσταντίνος Πέγκος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.