Χωρίς συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ παιδίατρο η Αρκαδία και άλλοι 26 Νομοί (vid)

Χωρίς συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ παιδίατρο η Αρκαδία και άλλοι 26 Νομοί (vid)

Οκτώβριος 21, 2019 - 11:22
1 σχόλια

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 έθεσε τις παραμέτρους ενός σοβαρού ζητήματος που ταλανίζει και τον δικό μας Νομό: Η Αρκαδία και 26 ακόμη Νομοί δεν έχουν συμβεβλημένο παιδίατρο με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Ψυχογυιός (από το 2.15.00 και εξής στο βίντεο) εξηγώντας την κατάσταση, αναφέρει ότι η σύμβαση που έχει προταθεί στους γιατρούς όχι απλώς δεν είναι ικανοποιητική, αλλά είναι αποτρεπτική. Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, όταν πριν από δύο χρόνια άλλαξε το σύστημα και προκρίθηκαν οι ΤΟΜΥ, οι συμβάσεις των ιατρών καταγγέλθηκαν εκβιαστικά, ως έναν βαθμό, και άλλαξε το σύστημα αμοιβής των συμβεβλημένων ιατρών, οι οποίοι θα αμείβονταν ανάλογα με το πόσους ασθενείς θα δήλωναν στο σύστημα.

Επειδή, όπως είπε ο κ. Ψυχογυιός, ο υγειονομικός πληθυσμός των παιδιών είναι μικρός, ένας γιατρός για 300-500 παιδιά, θα αμειβόταν με 0,90 ευρώ per capita, δηλαδή για κάθε ένα από αυτά. Επομένως, δεν συμφέρει κανέναν παιδίατρο να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ.

Ακόμα, ο κ. Ψυχογυιός είπε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, η αγορά αυτορρυθμίζεται, επισημαίνοντας ότι οι ιδιώτες παιδίατροι προσαρμόστηκαν και μείωσαν τις αμοιβές τους στα 20 ευρώ, για παράδειγμα, ανά επίσκεψη.

Το ερώτημα είναι το εξής: Πώς από τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν οι πολίτες, που αγγίζουν και το 70% του εισοδήματος, μόνο 1 ευρώ δικαιολογείται για επίσκεψη στον γιατρό.
 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.