Χωρίς στέγη τα αδέσποτα στον Δήμο Τρίπολης για ακόμα μία φορά

Χωρίς στέγη τα αδέσποτα στον Δήμο Τρίπολης για ακόμα μία φορά

Νοέμβριος 22, 2016 - 22:11
1 σχόλια

Το θέμα της μίσθωσης χώρου για καταφύγιο αδέσποτων συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, με τον αντιδήμαρχο κ. Σταματόπουλο, υπεύθυνο για τη διαχείριση των αδέσποτων, να κάνει την εισήγηση.

Όπως ανέφερε και η εισήγηση, λόγω της πιεστικής ανάγκης επίλυσης του χρόνιου προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα, για το οποίο, παρά τις δύο δημοπρασίες που προηγήθηκαν, δεν κατέστη εφικτό να εξευρεθεί κατάλληλος χώρος προς μίσθωση και δεδομένου ότι το ανωτέρω ακίνητο πληροί πλέον όλους τους όρους που είχαν τεθεί στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 25038/16-6-2016 διακήρυξη δημοπρασίας μίσθωσης χώρων για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων από το Δήμο Τρίπολης, παρακαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίσει για την απευθείας εκμίσθωση του ανωτέρω αγροτεμαχίου, με σκοπό την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Να αναφέρουμε ότι το ακίνητο βρίσκεται στην Τ.Κ. Νεστάνης, εκτός σχεδίου, στη θέση «Φανερωμένη» ή «Αμούτσες», έχει πρόσβαση από την παλαιά Επαρχιακή οδό Τρίπολης - Νεστάνης και πρόκειται  να έχει διάρκεια η μίσθωση εννέα (9) έτη. Το συνολικό μηνιαίο μίσθωμα, ανέρχεται στο ποσό των 1.500,00€ και θα είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.

Ο κ. Σμυρνιώτης είπε ότι η εισήγηση αυτή έπρεπε να έχει πάρει ειδική προέγκριση, κάτι που υποστήριξε τόσο ο κ. Τσιαμούλος όσο και ο κ. Παυλής.

Ο κ. Τζιούμης ρώτησε μεταξύ άλλων για την ακαταλληλότητα των χωρών που απορρίφθηκαν, αναφέροντας ότι και αυτός ο χώρος μπορεί να μην εγκριθεί, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ποσό για την υλοποίηση του έργου είναι πολύ σοβαρό και με αυτή την εισήγηση πάει για απευθείας ανάθεση, με την οποία μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι υπάρχουν τεχνικά ζητήματα αλλά καλό θα ήταν να προχωρήσει το έργο και ότι όλα θα λυθούν στην πορεία.

Ο κ. Σταματόπουλος είπε ότι σε κάθε περίπτωση για να υπάρξει διαχείριση των αδέσποτων πρέπει να υπάρχει χώρος.

Έπειτα ο δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε ότι πρέπει να μην χαθεί χρόνος.

Το θέμα αποσύρθηκε, τελικώς, για να το επιμεληθούν οι υπεύθυνοι περισσότερο, προκειμένου να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.