Χωρίς ελλείψεις ανοίγουν τα σχολεία στη Πελοπόννησο (vid)

Χωρίς ελλείψεις ανοίγουν τα σχολεία στη Πελοπόννησο (vid)

Σεπτέμβριος 08, 2017 - 13:06
4 σχόλια

Εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και βιβλία στις θέσεις τους για τη νέα σχολική χρονιά

Πρώτο κουδούνι χτυπάει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου για χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας. Η σχολική χρονιά, η ενδέκατη που ξεκινά σε καιρό κρίσης, στην Πελοπόννησο θα ξεκινήσει ομαλά, όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Πετρόπουλος την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, ο κ. Πετρόπουλος απαρίθμησε αρκετές θετικές «πρωτιές» ως προς την οργάνωση και τη λειτουργία των σχολείων. Ζητήματα τα οποία λύνονταν παλαιότερες χρονιές αργότερα μέσα στο διδακτικό έτος, φαίνεται ότι έχουν ήδη επιλυθεί.

Έχουν ήδη τοποθετηθεί οι αναπληρωτές στις σχολικές μονάδες

Όπως είπε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, ήδη οι αναπληρωτές έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία. Παράλληλα, έχουν καλυφθεί και οι μονάδες ειδικής αγωγής, και όπου έχουν δημιουργηθεί κενά από τις άδειες εκπαιδευτικών, θα καλυφθούν και αυτά.

Για πρώτη φορά, στην ειδική εκπαίδευση έχουμε πληρότητα. Τις επόμενες ημέρες, όπως είπε, θα γίνει η οριστικοποίηση των τμημάτων των ΕΠΑΛ. Παράλληλα, στα δημοτικά σχολεία, λύνει αρκετά προβλήματα ολοήμερη λειτουργία των ολιγοθέσεων σχολείων όπου θα δοθούν ένας-δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές από την Εθνική Τράπεζα.

Νέο ολοήμερο πρόγραμμα των μονάδων

Ακόμη, όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος. έχει προχωρήσει η έγκαιρη έκδοση αποφάσεων για την ανανέωση άδειας για την παράλληλη στήριξη.

«Πρώτη φορά στα χρονικά, οι συνάδελφοι που πήγαιναν παλαιότερα τον Δεκέμβρη στα σχολεία, βρίσκονται ήδη στη θέση τους», υπογράμμισε.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα τμήματα ένταξης που δημιουργήθηκαν στην Πελοπόννησο, και για πρώτη φορά, όπως είπε, πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχουμε 10.800 προσλήψεις στην ειδική αγωγή.

 Τα βιβλία είναι στις θέσεις τους ήδη από το καλοκαίρι.

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος επεσήμανε ότι επανέρχεται από εφέτος με το νέο Προεδρικό Διάταγμα το ανώτατο όριο των 25 παιδιών ανά τμήμα.
 

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Ομαλά ξενικά η νέα σχολική χρονιά στην περιφέρεια Πελοποννήσου


4 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.