Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν για τον δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης

Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν για τον δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης

Φεβρουάριος 08, 2024 - 17:26
1 σχόλια

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την αντίθεσή τους διατράνωσαν οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Το σημερινό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια των τελευταίων ετών στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τα βασικά σημεία του οποίου παρουσίασε χθες, Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Από νωρίς το πρωί μπλοκ φοιτητών με πανό, είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια. «Θα βουλιάξει η Αθήνα» είχαν προμηνύσει εκατοντάδες φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, που έδωσαν το «παρών» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, συμμετείχαν φοιτητές από την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα, την Κρήτη και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, με την ΕΛ.ΑΣ να εκτιμά ότι ξεπερνούν τις  15.000.

Οι φοιτητές συνεδριάζουν για τη συνέχιση του αγώνα τους.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Δεν ξέρουν το καλό τους θα τους το πει ο Μητσοτάκης με την κόρη του που δουλεύει σε εταιρία που θέλει να κάνει ένα μη κερδοσκοπικό να βγάζει φτηνούς γιατρούς …

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.