«Χαράτσι» στους καταθετικούς λογαριασμούς σχεδιάζουν οι τράπεζες

«Χαράτσι» στους καταθετικούς λογαριασμούς σχεδιάζουν οι τράπεζες

Φεβρουάριος 02, 2024 - 09:27
1 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται πλέον νέα αύξηση των επιτοκίων, οι τράπεζες αναζητούν νέους τρόπους να αυξήσουν τα έσοδά τους - με επικρατέστερο το σενάριο της πάγιας μηνιαίας χρέωσης ύψους 0,50 ευρώ στους λογαριασμούς.

Πιο αναλυτικά, το νέο σχέδιο αφορά τους καταθετικούς λογαριασμούς, που προσφέρουν τη δυνατότητα για πληρωμές, μεταφορά κεφαλαίων, χρήση κάρτας κ.α. και όχι τους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς (που όμως δεν δίνουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις).

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα ίσχυαν μηνιαίες χρεώσεις αποκλειστικά στους λογαριασμούς για επιχειρήσεις.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Από τη μια πλευρά οι τράπεζες δεν μας πληρώνουν που τους δανείζουμε τα λεφτά μας (μέσω του τόκου που μας δίνουν), τα οποία τα δανείζουν παρακάτω(ένα μέρος αυτών). Έχουμε το κράτος που επιβάλλει την κίνηση των χρημάτων με τραπεζικές συναλλαγές και όχι με μετρητά. Για κάθε πληρωμή λογαριασμού (ή παραβόλου/φόρου/ΕΦΚΑ) που κάνουμε συνήθως εισπράττουν προμήθειες. Για κάθε πληρωμή με κάρτα παίρνουν προμήθεια από τον αποδέκτη της πληρωμής. Το ίδιο και στο IRIS. Και από την άλλη πλευρά θα μας χρεώνουν για να τους δανείζουμε τα λεφτά μας!!! Αυτές είναι δουλειές! Επενδύστε σε τραπεζικές μετοχές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.