H ΕΛΜΕ Αρκαδίας για τα προσφυγόπουλα

H ΕΛΜΕ Αρκαδίας για τα προσφυγόπουλα

Ιανουάριος 20, 2017 - 20:03
5 σχόλια

Η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας κατανοώντας το κρίσιμο ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων παίρνει θέση και καλεί:

  Όλους μας να αντιμετωπίσουμε σαν δική μας υπόθεση τους πρόσφυγες που είναι αποτέλεσμα της διαμάχης των ιμπεριαλιστών για περισσότερα πλούτη και κυριαρχία.....

   Να εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στα όσα περνάνε, αλλά και να δυναμώσουμε το κίνημα ενάντια σε όσους δημιουργούν και αναπαράγουν το πρόβλημα.

   Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την προσφυγιά, είναι επίσης υπεύθυνοι για τη φτώχια και τα βάσανα των λαών και δεν αποκλείεται να μας δημιουργήσουν και νέα προβλήματα.

   Στοιχειώδης υποχρέωση του λαού μας είναι να αγκαλιάσει τα παιδιά των προσφύγων και τη μόρφωσή τους. Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκεία, χρώμα και καταγωγή, έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.

   Με κάθε τρόπο, πρέπει να εξασφαλιστούν για όλα τα παιδιά οι απαραίτητες συνθήκες, εγκαταστάσεις, εκπαιδευτικοί, βιβλία και, το κυριότερο, υποστήριξη στην προσπάθειά τους να ονειρευτούν έναν καλύτερο κόσμο.

   Σε αυτήν τη λογική κινούνται οι εκπαιδευτικοί της Αρκαδίας. Μέχρι σήμερα εξέφρασαν ζωντανά τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο. Με συλλογή ρούχων και τροφίμων. Σε αυτή τη λογική πρέπει να κινηθούμε και στο άμεσο μέλλον. 

   Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας σε ρατσιστικού χαρακτήρα ξενοφοβικές αντιδράσεις που εκπορεύονται από νεοφασιστικά στοιχεία. Να ξεπεραστούν ελλείψεις και αδυναμίες των υπευθύνων, να ετοιμαστούν οι δομές της εκπαίδευσης  να δεχτούν και τα προσφυγόπουλα.

   Σε κάθε περίπτωση, κάθε φορέας της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου να κάνει ό,τι πρέπει στα πλαίσια των υποχρεώσεών του.

   Δεν ξεχνάμε το συνολικό πρόβλημα των προσφύγων:

•       Την ανάγκη οργανωμένης και ασφαλούς μετακίνησης των προσφύγων στις χώρες τελικού προορισμού τους.

•       Τη διαβίωσή τους σε αποκλειστικά δημόσιες δομές που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, χωρίς ΜΚΟ. 

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή  Γιάννη Λαγό, συνοδεία μπράβων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Απαίτησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου κι όταν γονείς και δάσκαλοι αντιστάθηκαν, τούς επιτέθηκαν βίαια. Προπηλάκισαν μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Ν. Πλουμπίδης", εκπαιδευτικούς του σχολείου και γονείς.

Δεν τα κατάφεραν όμως κι έμειναν έξω από το σχολείο προκειμένου να συνεχίσουν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες! Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.  Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασιστές.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Πάνος Ζαφειρόπουλος                                                    Ιωάννης Κρατημένος

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Δεν πάτε καθόλου καλά, που εκμεταλλευόμενοι ένα περιστατικό, βγήκατε να μας πείτε ότι πρέπει να αποδεχτούμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα όλο αυτό μουσουλμαναριό που συνεχίζει να μπαίνει ανεξέλεγκτα στη χώρα και να δημιουργεί μύρια προβλήματα. Εδώ σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν τους δέχονται, να τους δεχτούμε εμείς που είμαστε άστεγοι και άνεργοι, που δεν έχουμε να θρέψουμε και να μορφώσουμε τα παιδιά μας, που παίρνουμε μισθούς/συντάξεις πείνας και που οι νέοι μας νόμιμα ξενιτεύονται λόγω της ανεργίας. Ντροπή σας και σας εμπιστευόμαστε την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Καλό θα ήταν το ενδιαφέρον σας να στραφεί στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών εκπαίδευσης στα παιδιά μας, για να μην αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε και φροντιστήρια. Και όχι, επειδή έχετε λύσει το βιοποριστικό σας, να βγαίνετε και μας τσαμπουνάτε την κάθε μακακία. Κάντε καμία διαδήλωση για να σταματήσουν αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και μέχρι εκεί, γιατί παραπέρα προκαλείτε

Πλάκα, πλάκα, αυτή η πλάκα με τους....πρόσφυγες πρέπει να τελειώσει άμεσα! Το συντομότερο απέλαση στους λαθραίους και να μείνουν όσο το δυνατόν λιγότεροι πραγματικοί πρόσφυγες (όσοι μας αναλογούν τέλος πάντων, αφού οι γειτονικές τους χώρες είτε δεν τους δέχονται, είτε τους δέχονται και μετά τους στέλνιυν κατα δω) Επιτέλους κράτος δεν υπάρχει πουθενά;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.