H ανακύκλωση πέρασε και δεν ακούμπησε στην Τρίπολη

H ανακύκλωση πέρασε και δεν ακούμπησε στην Τρίπολη

Ιούνιος 07, 2016 - 10:32
3 σχόλια

Και ενώ η ανακύκλωση είναι ό,τι μας έχει μείνει από τη διαχείριση, η μόνη λύση στο να σώσουμε το περιβάλλον ως δημότες της Τρίπολης κάνοντας διαλογή στην πηγή, το μόνο πράγμα που περνά από το χέρι μας για να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, πέρασε και δεν ακούμπησε στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο της διήμερης γιορτής Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος ο Δήμος Τρίπολης διοργάνωσε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 20:00 στην Πλατεία Πετρινού  ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης και τη μετατροπή των απορριμμάτων σε νέα αγαθά προς χρήση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η δράση αυτή ήταν προγραμματισμένη να γίνει το βράδυ της Δευτέρας, όπου τα καταστήματα ήταν κλειστά και ο κόσμος είχε λίγο ελεύθερο χρόνο για να την παρακολουθήσει. Τι και αν η ώρα πήγε 21:00, κάνεις δεν προσήλθε για να παρακολουθήσει την ενημέρωση, με αποτέλεσμα οι πληροφορίες για την ανακύκλωση να μείνουν στα χαρτιά και να μην... εκφωνηθούν ποτέ.

Ακόμα και οι περαστικοί της πλατείας κοίταζαν με την άκρη του ματιού τους τον projector με το μήνυμα της ανακύκλωσης, τα υλικά της ανακύκλωσης που ήταν εκεί και τις άδειες καρέκλες που περίμεναν το κοινό τους, ενώ δεν έκαναν τον κόπο να πλησιάσουν και να δουν τον κομποστοποιητή και τα άλλα υλικά.

Καμία περιέργεια, καμία ευαισθητοποίηση, πάγκος που πουλούσε αγαλματίδια άγνωστου καλλιτέχνη θα είχε μεγαλύτερη προσέλευση από τον «πάγκο» του Δήμου Τρίπολης.
Βέβαια μην τα ρίχνουμε όλα στους πολίτες, γιατί και ο Δήμος είχε ένα μερίδιο ευθύνης για την παταγώδη αποτυχία με την οποία στέφθηκε η εκδήλωση, καθώς η ενημέρωση του κοινού για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης έγινε μόλις λίγες ώρες πριν από την έναρξη.

Στόχος της εκδήλωσης, ο οποίος δεν επιτεύχθηκε ποτέ, ήταν να γίνει μια πρώτη γνωριμία του κοινού με τη διαδικασία της κομποστοποίησης οργανικών υπολειμμάτων. Να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Τρίπολης για το πώς με δύο απλά βήματα μπορούν να ανακυκλώσουν και να μειώσουν σε μεγάλο ποσοστό τα προϊόντων που καταλήγει στη χωματερή.

Σε αντιπαραβολή με την εκδήλωση του Δήμου Βόρεια Κυνουρίας που έγινε την ίδια μέρα, ο Δήμος Τρίπολης και η ανάλογη εκδήλωσή του απέτυχαν παταγωδώς. Το κοινό της Τρίπολης δυστυχώς δεν είναι ώριμο για να κάνει ανακύκλωση –εκτός πια κι αν οι δημότες τα γνωρίζουν όλα και δεν χρειάζονται καμία ενημέρωση, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλουμε και διά του λόγου το αληθές, αρκεί μια ματιά στις σακούλες με τα απορρίμματα που κατεβάζουμε στους κάδους...

Αλλά ανακύκλωση σημαίνει πολιτισμός.

Γιατί η  ανακύκλωση ύστερα από λίγο καιρό γίνεται μια ευχάριστη συνήθεια και τρόπος ζωής, ο οποίος αποδεικνύει το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον και για τους ανθρώπους.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΠΑΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ κ. ΤΟΤΣΗ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ (ΟΥΤΕ Η ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΠΗΓΕ...) ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ;;;;;; ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

Καμμια σχεση με τη πραγματικοτητα το κειμενο . Απλα η πολη ηταν αδεια δε κυκλοφορησε κοσμος. Αν υπηρχε θα τους ειχε τραβηξει το θεμα οπως και παλιοτερα. Εξεταζουμε ολα τα γεγονοτα πριν γραψουμε ενα αρθρο γιατι εβγαλες συμπερασμα οτι ο κοσμος δεν ειναι ευαισθητοποιημενος σαυτο το θεμα . Πιο πολυ κακο εκανες .Δε το κανες σκοπιμα απλα δε σου κολαγε ο υπνος το μεσημερι και δεν ηξερες τι να κανεις και εγραψες αυτα τα ασχετα. ολα καλα!

Για πόσο θα είναι...καλά ο Αγ. Βλάσης δεν ξέρουμε βέβαια...Ο Μήτσος πάντως κάτι παραπάνω ξέρει, αλλά αγρόν αγόρασε....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.